Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Brio®, prima platformă românească de teste digitale standardizate pentru elevi, se listează pe SeedBlink

Brio®, prima și singura platformă de teste digitale standardizate adresate elevilor români, face un nou pas spre dezvoltare și se listează pe SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune.

Runda de finanțare va fi de 270.000 EUR (compania acceptând supra-subscriere până la maxim 350.000 EUR), pentru care compania va ceda 9,09% (până la maxim 11,48%) din acțiuni. Evaluarea pre-investiție a Brio® este de 2,7 milioane euro.

„Prima sămânță Brio® a apărut într-o convorbire care nu prevestea nimic epocal, pe un aeroport din SUA, unde îl însoțeam pe mentorul meu Thomas Oakland – părintele testării educaționale – într-un proiect internațional. L-am întrebat mai mult retoric pe Tom cum aș putea să-mi ajut copiii să crească într-un sistem educațional ne-performant. Tom mi-a spus «cu asta te ocupi, Dragoș, fă ceva pentru toți copiii din România, îți va fi mai ușor!». Tom, care din păcate ne-a părăsit prea devreme, a fost nu numai co-fondator și primul business angel al Brio®, ci și cel care a sădit în mintea mea această idee simplă, concretizată după cinci ani de muncă într-un produs digital care oferă tuturor elevilor din România un sistem de testare educațională științific, independent și obiectiv și la cel mai înalt nivel al tehnicilor de psihologie educațională”, spune Dragoș Iliescu, CEO, Chief Scientist și fondator Brio®.

Dragoș Iliescu, CEO, Chief Scientist și fondator Brio®
Dragoș Iliescu, CEO, Chief Scientist și fondator Brio®

„Suntem foarte entuziasmați că prin intermediul SeedBlink putem susține dezvoltarea unui proiect de business cu impact social major – BRIO® – al cărui instrument digital va contribui la îmbunătățirea performanțelor învățământului românesc. Apreciem ambiția echipei din spate de a scala ulterior platforma de testare la nivel european”, spune Andrei Dudoiu, Co-Founder & CEO SeedBlink.

Brio® este o soluție de tip SaaS (software as a service) de ultimă generație pentru testare si evaluare școlară, avizată de Ministerul Educației și Cercetării. Aceasta este fundamentată pe analize științifice proprii și pe cele mai noi teorii din științele educației de la nivel internațional. Brio® își propune să monitorizeze și să îmbunătățească atât performanțele școlare ale elevilor din clasele I-XII, cât și încrederea părinților și a profesorilor, generând, în același timp, o îmbunătățire vizibilă a întregului sistem de educație al României.

Brio® vizează implementarea în masă, la nivel național, bazându-se pe faptul că oferă un produs digital ușor de folosit, care a trecut deja testul utilizatorilor, înregistrând o foarte bună rată de adoptare socială în timpul perioadei de lockdown. În perioada martie – august 2020, 18.000 de elevi și-au testat cunoștințele prin intermediul a peste 67.000 de teste, iar 260 de școli au ales Brio ca instrument de evaluare.

Mai mult decât atât, motorul de testare al Brio®, creat de o echipă de experți internaționali în testare și psihometrie, face ca platforma să fie aplicabilă și pentru piețele internaționale, în special pentru marea piață regională a Comunității Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *