free download 78 travel guides written by experts

Brexit – 3.462 mențiuni în online-ul românesc

Mâine, 23 iunie, Marea Britanie va decide dacă va rămâne membră a Uniunii Europene sau nu. Campania electorală pentru referendumul din 23 iunie a început încă din 15 aprilie, iar subiectul a fost abordat și în online-ul românesc.

În perioada 15 aprile – 22 iunie, s-au înregistrat 3.462 mențiuni despre Brexit în mediul online, cele mai multe dintre ele fiind pe Facebook (1.596 mențiuni) și portaluri (1.029 mențiuni).


Distribuţia Numărului de articole pe zile este constantă în intervalul de timp analizat, o creștere ușoară se observă la sfîrșitul lunii mai, 30 mai – 5 iunie: 1.163 mențiuni, când Spania avertizează Marea Britanie cu privire la consecințele ieșirii din UE, britancii își vor pierde dreptul de a se stabili și munci liber în Uniunea Europeană.


O altă creștere se observă în perioada imediat următoare asasinării deputatei laburiste britanice Jo Cox, susţinătoare a rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, 13 – 19 iunie: 1.345 mențiuni.


Top 5 surse online

Ziuanews.ro este publicația online cele mai multe materiale publicate cu Brexit, urmată de Realitatea.net și Bursa.ro.
                          

Despre raport

Raportul a luat în calcul rezultatele monitorizării peste 2.500 de surse de ştiri online, peste 30.000 de blog-uri si forum-uri la care se adaugă conturile publice ale utilizatorilor români de Facebook, Twitter, Google+ si Youtube, în perioada 15 aprilie –22 iunie 2016. Detalii privind monitorizarea sunt disponibile pe www.mediatrust.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *