free download 78 travel guides written by experts

„Breaking News”, de mâine în peste 50 de cinematografe din țară

Filmul Breaking News, în regia Iuliei Rugină, intră de vineri, 29 septembrie, în peste 50 de cinematografe, în 35 de orașe din țară. Filmul cu Andi Vasluianu și Voica Oltean în rolurile principale poate fi văzut în prima săptămână în orașele: București, Arad, Baia Mare, Bârlad, Bistrița, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caransebeș, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Galați, Gura Humorului, Lugoj, Iași, Odobești, Oravița, Piatra Neamț, Ploiești, Pitești, Râmnicu Sărat, Reșița, Sibiu, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea, Vaslui, Vulcan.

Filmul a avut premiera de gală miercuri seară, în București, la Cinema PRO, în prezența câtorva sute de invitați. O sală plină cu actorii, membrii echipei, familiile lor, prieteni, dar și vedete și critici de film a aplaudat minute în șir la final. „Aștept momentul ăsta de când eram mică”, a declarat la final, pe scenă, Voica Oltean, actrița de doar 17 ani, care a luat premiu pentru interpretarea rolului Simonei Paraschiv la Festivalul de la Karlovy Vary. „Premiul stă frumos înrămat pe perete la mine acasă. Din când în când mă uit la el și zic: OK, următorul?”.

Breaking News Poster

În paralel, echipa filmului continuă turul orașelor din țară și întâlnirile cu publicul. În această seară, 28 septembrie, caravana ajunge în Cluj, la Cinema Victoria, de la ora 19:30, împreună cu regizoarea Iulia Rugină, actrița Voica Oltean și actorul Dorin Andone, cel care îl interpretează pe tatăl Simonei, cameramanul de la care pornește povestea filmului. Vineri, 29 septembrie, actorul Andi Vasluianu pornește spre Iași, unde se va întâlni cu regizoarea Iulia Rugină și actrița Voica Oltean pentru discuția cu publicul de după proiecția de la Ateneul Tătărași, la ora 19:00. Sâmbătă, 30 septembrie, cei trei vor merge la proiecțiile speciale din Botoșani, la Cinema Unirea, ora 19.00, și Suceava, la Cinema City Suceava, ora 19.00, iar duminică, 1 octombrie, vor poposi în Gura Humorului, la Casa de Cultură. „N-am fost niciodată în Gura Humorului, mă bucur că ajungem și acolo”, a spus Andi Vasluianu.

Caravana va ajunge și la Sibiu, sâmbătă, 30 octombrie, la Teatrul Gong, de la ora 19.00. Acolo publicul se va întâlni și va discuta cu producătorul Bogdan Crăciun și actrița Floriela Grapini, care interpretează rolul producătoarei de televiziune din film.

După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. Ce alegi să redai din viața unui om? Cum își vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria?

Autoarele scenariului sunt Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, iar scenografia, de Andreea Popa. Alături de Andi Vasluianu și Voica Oltean, joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru.

Filmul este o coproducție Hai-Hui Entertainment, în co-producție cu Libra Film Productions. Producătorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu și Bogdan Crăciun.

Breaking News este distribuit în România de Transilvania Film, din 29 septembrie. El va intra în cinematografe din București, Cluj Napoca, Sibiu, Târgu Mureș, Baia Mare, Bistrița, Arad. Timișoara, Lugoj, Deva, Craiova, Târgu Jiu, Brașov, Pitești, Ploiești. Buzău, Botoșani, Suceava, Gura Humorului, Iași, Piatra Neamț, Onești, Vaslui, Bârlad, Focșani, Adjud, Mărășești, Odobești, Brăila, Slobozia, Constanța.

Pagina de Facebook: Breaking News-The Movie
www.transilvaniafilm.ro | www.facebook.com/TransilvaniaFilm
Parteneri media: Radio Guerrilla, Cinemagia, Zile și nopți, Vice, Cațavencii, Radio România Cultural, News.ro, A List Magazine, Aarc.ro, Movienews, Pagina de media, Noizz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *