free download 78 travel guides written by experts

Brauner în licitație după 3 ani

Artmark scoate la iveala in Licitația de Vară o operă importantă de Victor Brauner, unul dintre cei mai renumiți artiști români avangardiști – prima de impact și de remarcat după celebrul record de 120.000 euro pentru “Poetul Geo Bogza arată capului său peisajul cu sonde”. Realizat la începutul carierei artistice, “Portret de fată” este una dintre operele care anticipează nonconformismul și noutatea pe care Brauner le va aborda ulterior în stilistica suprarealistă ce l-au făcut celebru în plan mondial. Opera a participat la numeroase expoziții și este reprodusă în mai multe albume și cărți de artă. O lucrare din aceeași perioadă de creație a fost adjudecată de curând la Sotheby’s pentru  suma de 25.000 euro în Licitația de Artă Impresionistă și Modernă. Estimarea în cazul operei de față se situează între 15.000 – 25.000 euro.

Portret de fată - Victor Brauner
Portret de fată – Victor Brauner

Un alt avangardist rar întâlnit în licitații, dar prezent în Licitația de Vară 2016 este Max Herman Maxy cu două opere “Fabrica de cherestea” (estimare: 3.000 – 5.000 euro) și “Grădina cu flori” (estimare: 3.000 – 5.000 euro), din stilistica de revenire la realism.

Grădina cu flori - Max Herman Maxy
Grădina cu flori – Max Herman Maxy

O surpriză oferită de Artmark este si “Mare albastră” de Ion Țuculescu, apropiată de opera care deține actualmente recordul de autor al artistului de 105.000 euro și adjudecată în 2011 la Artmark – “Mare fermecătoare”. Opera este estimată între 35.000 – 55.000 euro și a participat în expoziția celei de-a 31-a ediții a Bienalei Internaționale de Artă de la Veneția din 1966. Peisajul este realizat în ultima perioadă de creație a artistului, cea mai importantă din punct de vedere artistic și, totodată, cea mai bine cotată pe piața românească de artă.

Mare albastră - Ion Țuculescu
Mare albastră – Ion Țuculescu

Expoziția Licitației de Vară poate fi admirată până miercuri, 22 iunie, iar licitația va avea loc joi, 23 iunie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *