metalshow

Brandul premium de refinish auto al companiei BASF Coatings își consolidează poziția pe piața autohtonă

Policolor S.A. devine unic importator Glasurit în România

•• Glasurit, brandul premium de refinish auto al companiei BASF Coatings, este certificat de peste 50 de producători auto din Europa, America de Nord, America de Sud și Asia, și este pe primul loc la vânzări în Germania;
•• Parteneriatul Policolor S.A. – BASF Coatings vine în întâmpinarea clienților care pun accent pe calitate din zona service-urilor premium;
•• La finalul anului 2016 piaţa de autorefinish din România a fost evaluată la 21,4 milioane de euro, aferentă unui volum de 1,300 tone, din care Policolor, în calitate de lider de piaţă, comercializează aproximativ 643 tone;
•• BASF, companie cu activitate în peste 80 de ţări din lume, a generat anul trecut vânzări de aproximativ 58 de miliarde de euro.

Policolor S.A. devine unic importator al Glasurit, brandul premium de refinish auto al companiei BASF Coatings.

Parteneriat Glasurit Policolor

Glasurit, certificat de peste 50 de producători auto din Europa, America de Nord, America de Sud şi Asia este pe primul loc la vânzări în Germania şi pe locul trei în ţările din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor pe segmentul Decorative, Automotive şi Industrial Coatings în zona sud-est Europeană.

Ambele companii vor să-şi consolideze poziţia pe segmentul de refinish auto din România.

Parteneriatul vine în întâmpinarea clienţilor din zona service-urilor de brand care pun accent pe calitate și care îşi doreau mai mult sprijin tehnic și de marketing, mecanisme de achiziţie mai clare şi eficiente şi, nu în ultimul rând, o prezenţă mai amplă din punct de vedere geografic şi numeric.

„Ne dorim să întărim imaginea Glasurit pe piaţa din România şi suntem convinşi că Policolor este partenerul ideal pentru îndeplinirea acestui lucru. Glasurit, brandul premium al BASF nu este o simplă vopsea, ci este un partener de încredere în ceea ce priveşte calitatea, profitabilitatea şi eficiența soluţiilor oferite segmentului de autorefinish la nivel mondial. Ne dorim să dezvoltăm, să contribuim la dezvoltarea şi susţinerea activitatii service-urilor auto prin expertiza noastră în redarea culorilor, principiile de eficientizare şi angajamentul faţă de partenerii de afaceri”, declară Harald Pflanzl, Head Sub-Region Europe Central for BASF.

Soluții personalizate pentru vopsitori și suport tehnic non-stop

Odată cu preluarea distribuției brandului Glasurit, Policolor Automotive va oferi la nivel naţional, vopsitorilor şi managerilor de service, dar şi personalului din zona de achiziţii, soluţii personalizate, traininguri pentru vopsitori şi suport tehnic non stop, prin intermediul celor peste 50 de oameni ai săi, dedicaţi segmentului de vopsitorie auto.

”Industria auto românescă a fost greu încercată în ultimii ani iar procesul de revenire este acum unul matur. Serviciile post-vânzare au devenit tot mai importante în business-urile auto, veniturile provenite din reparaţii auto sunt o linie tot mai consistentă în bugetele fiecărui service autorizat, optimizarea fluxurilor de lucru în service, de la recepţie, până la livrarea unei maşini post-reparaţii a devenit o prioritate. Calitatea produselor, alături de expertiza personalului cresc profitabilitatea unui service, dar şi reputaţia şi imaginea clientului final”, declară Marius Văcăroiu, CEO Policolor Orgachim.

La finalul anului 2016 piaţa de autorefinish din România a fost evaluată la 21,4 milioane de euro, aferentă unui volum de 1,3 mii tone, din care Policolor, în calitate de lider de piaţă, comercializează aproximativ 643 tone (49,5%).

La finalul lui 2016, BASF, companie cu activităţi în peste 80 de ţări din lume şi 114 mii angajaţi, a generat vânzări de aproximativ 58 de miliarde de euro şi un profit de 6,3 miliarde de euro. Divizia BASF Coatings, în care intră produsele dedicate domeniului auto a înregistrat o valoare a vânzărilor la nivel global de aproximativ 3,2 miliarde de euro. Compania deţine în Europa cea mai mare fabrică de vopsele auto din lume, la Muenster-Hiltrup, cu o suprafaţă de peste 400.000 mp, în care lucrează 2300 de angajaţi.

Glasurit – un nume ce semnifică tradiție și calitate

Glasurit înseamnă 100 de ani de istorie a vopselei. Numele Glasurit reprezintă cele mai înalte standarde de calitate, produse de vopsea de primă clasă și soluții inovatoare. Ca expert mondial în domeniul refinish-ului auto, Glasurit oferă clienților săi soluțiile potrivite atunci când vine vorba de a face vopsirea mașinii mai ușoară, mai fiabilă și mai economică.

Astăzi, Glasurit – un brand cunoscut pentru experiența sa în culoare – deține cea mai mare bază de date la nivel mondial, cu 250.000 de nuanțe diferite, pentru segmentul de refinish auto, incluzând culorile de mașini clasice, dar și peste 600.000 de formule de mixare. Dat fiind faptul că Glasurit este aprobat de producători de top, concurența este redusă în ceea ce privește numărul de aprobări acordate de producătorii de automobile. Începând de astăzi, aprobările au fost acordate de mai mult de 50 de producători de automobile.

Despre BASF Coatings. Divizia Coatings a BASF este expertă la nivel mondial în dezvoltarea, producția și comercializarea de vopsele de refinish, inovatoare și durabile, precum și de vopsele decorative. Creăm soluții performante, avansate și dezvoltăm continuu aplicații și designuri noi, pentru a satisface nevoile partenerilor noștri din întreaga lume.

BASF împărtășește abilitățile, cunoștințele și resursele echipelor sale de la nivel global, în beneficiul clienților, prin operarea unei rețele de colaborare între locațiile sale din Europa, America de Nord, America de Sud și Asia-Pacific. În 2016, divizia Coatings a realizat vânzări globale de aproximativ 3,2 miliarde de euro.

În 2016, BASF a achiziționat compania Chemetall, un furnizor mondial de tratamente de suprafață aplicate pentru substraturile din metal, plastic și sticlă, pentru o gamă largă de industrii și piețe. Cu această extindere în portofoliu, BASF devine un furnizor mai complet de soluții pentru acoperiri. Soluții dincolo de imaginația dumneavoastră – BASF Coatings. Pentru mai multe informații despre această divizie și produsele ei, accesați www.basf-coatings.com.

Despre Policolor – Orgachim. Grupul operează două mari unităţi de producţie: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *