free download 78 travel guides written by experts

BrandTailors contribuie la cresterea cotei de piata a brand-ului Vita Baby

Procesul de re-branding Vita Baby dezvoltat de BrandTailors a contribuit la creşterea semnificativă a cotei de piaţă a brand-ului în doar 8 luni de la implementarea noii soluţii de ambalaj, în contextul unor investiţii minime în activităţi de trade marketing.

Compania Orhei Vit JSC, liderul categoriilor sucuri şi piureuri de fructe pentru copii (0 – 3 ani) pe piaţa din Republica Moldova prin intermediul brand-ului Vita Baby, decide la sfârşitul anului 2007 abordarea unei noi strategii de brand management. Decizia s-a fundamentat pe nevoia de securizare a cotei de piaţă ca reacţie a consolidării poziţiilor competitorilor globali – Nestle, Hipp sau Heinz.
La momentul noiembrie 2007, obiectivul declarat al Orhei Vit îl reprezenta consolidarea brand-ului de produs prin schimbarea poziţionării de preţ şi a strategiei de brand în vederea transformării Vita Baby într-un jucător capabil să ţină piept competitorilor din segmentul de preţ mediu. Anterior implementării acestei decizii, Vita Baby concura direct cu alte brand-uri locale din segmentul de preţ “economy”.

Procesul de lucru a debutat cu un audit al pieţei şi al Vita Baby în contextul respectiv, în urma căruia consultanţii BrandTailors au definit noua promisiune a brand-ului: “Cu Vita Baby masa devine o joacă de copii!”. Ulterior, designerii BrandTailors au creat noua identitate şi un concept de ambalaj ancorate în noua promisiune a brand-ului. Execuţia noului design de etichete s-a realizat pe baza unui sistem grafic pus la punct de către membrii echipei BrandTailors pentru a facilitaintroducerea de noi SKU-uri în portofoliul brand-ului Vita Baby.

“Lansarea noii soluţii de brand s-a demonstrat a fi un real succes, cota de piaţă în volum crescând cu 8% în doar 8 luni de la implementare. Proiectul de re-branding a fost susţinut doar prin activităţi de trade marketing, astfel rezultatul care susţine eficacitatea soluţiei BrandTailors este incontestabil. În mod obişnuit, efectele unei soluţii de branding sunt aproape imposibil de izolat, dată fiind dublarea acesteia de investiţii masive în comunicare ATL. În mod paradoxal, în cazul proiectului Vita Baby mă bucură faptul că Orhei Vit a alocat un buget redus comunicării, demonstrându-se astfel impactul decisiv al soluţiei de branding
semnate de BrandTailors.” – a declarat Alina Crangă, Account Manager BrandTailors.

Proiectul de re-branding Vita Baby este al doilea caz de succes după Bankia (brand de apă plată al The Coca-Cola Company pe piaţa bulgară) în care echipa BrandTailors demonstrează capacitatea de a gestiona brand-uri cu aceeaşi măiestrie atât la nivel local cât şi internaţional. Pentru începutul anului 2010, echipa de consultanţi şi designeri BrandTailors pregăteşte introducerea unui brand românesc pe o piaţă vest-europeană.

Membrii echipei BrandTailors care au contribuit la dezvoltarea acestui proiect sunt: Beatrice Daniş şi Roxana Iancu – strategie de brand, Alina Crangă – management de proiect, Janos Kurko – concept şi design grafic şi Mihai Părpălea – retuşare imagine şi pregătire de tipar. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Vioricăi Tudos – Marketing Manager în cadrul Orhei Vit.

Bucuresti, 25.08.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *