free download 78 travel guides written by experts

BrandTailors a facut primii pasi intr-o categorie emergenta, prin lansarea brand-ului Yammix

BrandTailors – companie de strategie şi design de brand – a finalizat dezvoltarea brand-ului Yammix, pentru un mix de făinuri cu ajutorul căruia pâinea se poate face în casă „în doi timpi și trei mișcări”.

Decizia de creare a noului brand de mixuri pentru pâine făcută în casă, lansat de compania 7Spice, divizia de morărit a grupului Vel Pitar şi liderul segmentului industrial al pieţei de făinuri şi mixuri pentru panificaţie/patiserie, s-a datorat apariției unui trend emergent în consumul de panificație din România: coacerea pâinii în casă a început să devină o alternativă la cumpărarea acesteia.

Provocarea pe care au întâmpinat-o consultanții BrandTailors în dezvoltarea aceastui brand s-a datorat faptului că această categorie, în care urma să activeze Yammix, era complet necunoscută consumatorului român.

„Într-o astfel de situaţie, impunerea unui brand devine sinonimă cu impunerea unei categorii de produse în obiceiurile de consum ale publicului, ceea ce face ca demersul să fie mult mai dificil şi, ca atare, mult mai ofertant ca proces strategic.” – Andreea Florea, Brand Strategy Coordinator

Platforma de brand dezvoltată de consultanții BrandTailors a fost construită în jurul insight-ului de categorie, conform căruia procesul de coacere în casă a pâinii se poate face „în doi timpi şi trei mişcări”, expresie împrumutată de sloganul brand-ului. Yammix, numele de brand creat de echipa BrandTailors, vorbește direct despre denumirea tehnică a produsului, relevând, totodată, beneficiile emoționale ale pâinii coapte în casă. „Desenele în făină” de pe ambalaje vin în completarea identității vizuale, făcând, astfel, din Yammix, un brand contemporan, diferențiat în mod evident de categoria de făinuri.

„Întrucât imaginea produsului este mai puţin ofertantă din punct de vedere vizual, design-ul de ambalaj are drept element central imaginea produselor rezultate din utilizarea mixurilor – pâine albă, pâine graham şi, respectiv, pâine cu seminţe – imagini care se completează cu particula „yam” a numelui pentru crearea sinergică a percepţiei de gust şi aromă irezistibile.” – Melania Moisi, Senior Brand Designer

Crearea brand-ului Yammix a fost coordonată din partea companiei 7Spice de către: Georgian Fuduli – General Manager și Cristina Dobre – fost Project Manager.

Membrii echipei BrandTailors care au contribuit la dezvoltarea brand-ului Yammix sunt: Andreea Florea – auditare de piață, Andreea Florea și Beatrice Daniș – strategie de brand, Andreea Florea – creare nume, Cristina Ionescu – management de proiect, Melania Moisi – design de logotip și ambalaj, Mihai Părpălea – retuşare imagine şi pregătire de tipar.

Muțumiri speciale: Anca Andronescu – Account Executive și Ilinca Apetrei – Account Manager, foste membre ale echipei de proiect BrandTailors.

Bucuresti, 13.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *