free download 78 travel guides written by experts

Branding de tara: un blogger roman promoveaza Delta Dunarii in 20 tari europene

Inspirat de frumusetea Deltei Dunării, a treia oază de biodiversitate din lume după numărul mare de specii de animale și plante care trăiesc acolo, Doru Panaintescu, un blogger român, a pornit astăzi în expediția deltelor din Europa, ca un demers de promovare a bidoversității Deltei Dunării în cele peste 20 de țări europene pe care le va străbate în expediția sa.

“Proiectul «Deltele Europei» are un dublu caracter educativ: în fiecare țară vom avea o miniexpoziție foto destinată localnicilor și vom distribui albume foto cu avifauna Deltei Dunării din România. În plus audiența din mediul online românesc va fi la curent cu lucrurile inedite întâlnite pe traseu în țările în care vom călători și va descoperi în același timp cu noi, prin intermediul rețelelor sociale, tradițiile și obiceiurile pe fiecărui loc”, spune Doru Panaitescu.

Expediția are o componentă educațională puternică: își propune să descopere și să împărtășească cititorilor – atât ai blogului personal, cât și ai celor 20 de bloguri partenere, toate detaliile despre flora și fauna altor delte din Europa, precum și obiceiurile și tradițiile locale ale comunităților întâlnite în drumul său către deltele din Europa: Delta Atmatei (Lituania), Delta Rhonului (Franța), Delta Padului (Italia), Delta Ebrului (Spania), Delta Lumi Drin (Albania), Delta Dunării (România), Delta Ropotamo (Bulgaria) și Delta Nestos (Grecia).

Turul Deltelor este împărțit în cinci expediții separate și a început chiar astăzi, de 1 Mai, primele destinații ale călătorilor noștri fiind două dintre deltele din Estul Europei cel mai puțin vizitate de turiști: Delta Ropotamo (Bulgaria) și Delta Nestos (Grecia).

„Delta Ropotamo se află tot la Marea Neagră, la sud de vechiul oraș Sozopol. Zona este recunoscută pentru fauna sa bogată, așa că mergem într-un habitat natural deltaic înconjurat de o zona tipică de stepă, întrerupt de dune de nisip, dar și de păduri de pin, salcâm, stejar și alte specii mediteraneene. Delta Nestos, situată lângă Insula Thassos, este un alt loc în care ne-am propus să descoperim specii rare de păsări și mamifere, dar aici vom gusta și peștele grecesc, pregătit după rețetele specifice din nordul Greciei “, explică Doru Panaintescu detaliind traseul de est al expediției.

Despre Doru Panaitescu și pasiunea sa pentru Delta Dunării

Doru Panaitescu are o legătură strânsă cu Delta Dunării: născut în Brăila, pe malul fluviului, a fost dintotdeauna pasionat de speciile de păsări din zonă, iar după o lungă perioadă de activitate în domeniul marketingului, s-a dedicat pasiunii lui de a explora habitatele naturale și a fotografia specii variate de păsări și animale. Astfel, a inițiat pe cont propriu o serie de proiecte menite să promoveze biodiversitatea și frumusețile de neegalat din Delta Dunării. În luna aprilie, în cadrul unui eveniment organizat de Societatea Ornitologică Română, a lansat un ghid pentru urmărirea și recunoașterea speciilor de păsări din Delta Dunării, intitulat „Păsări din Lunca și Delta Dunării”. Printre cititorii care se vor bucura de cartea lui Doru se număra și olimpicii români la biologie de anul trecut.

Bucuresti, 01.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *