free download 78 travel guides written by experts

bpv GRIGORESCU a reprezentat cu succes societatile EvoBus si BRD Sogelease

in actiunea inaintata impotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor referitoare la licitatia pentru autobuze organizata in Timisoara

Echipa bpv GRIGORESCU, coordonată de avocaţii parteneri Liz Minea (Litigii) şi Anca Părăscan (Achiziţii Publice), a obţinut pentru clienţii EvoBus România S.R.L. şi BRD Sogelease IFN S.A. o decizie irevocabilă a Curţii de Apel Ploieşti ce permite celor două societăţi încheierea contractului de achiziţie publică cu Regia Autonomă de Transport Timişoara pentru livrarea a 31 de autobuze şi autocare.

Regia Autonomă de Transport Timişoara a iniţiat în 2007 procedura de achiziţie publică pentru furnizarea şi întreţinerea de autobuze şi autocare cu o valoare estimată la 11,2 milioane Euro. Contractul a fost adjudecat de consorţiul EvoBus – BRD Sogelease, dar rezultatul procedurii de achiziţie publică a fost contestat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) de unul dintre participanţii la licitaţie declaraţi necâştigători. CNSC a admis contestaţia candidatului necâştigător, însă prin decizia irevocabilă dată de Curtea de Apel Ploieşti, câştigarea licitaţiei de către EvoBus – BRD Sogelease a fost considerată conformă cu legislaţia achiziţiilor publice.

“Ne bucurăm că după o luptă îndelungată, care a presupus aspecte procedurale şi de fond complexe, inclusiv strămutarea dosarului la altă instanţă, de la Timişoara la Ploieşti, echipa noastră a câştigat litigiul în numele clienţilor noştri, care se pot concentra acum, împreună cu autoritatea contractantă, asupra contractului şi a implementării acestuia,” a declarat Liz Minea.

“Acest succes reprezintă o altă confirmare a faptului că am luat decizia corectă să ne concentrăm pe litigii administrative în domeniul achiziţiilor publice, beneficiind în acelaşi timp de vasta experienţă acumulată în mai bine de 10 ani de practică de consultanţă în domeniul achiziţiilor publice,” a declarat Anca Părăscan.

Achiziţiile publice reprezintă pentru bpv GRIGORESCU un domeniu principal de activitate, ponderea onorariilor obţinute în anul financiar 2009 în legătură cu proiecte de achiziţii publice crescând la circa 16,5% din totalul onorariilor.

Bucuresti, 31.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *