free download 78 travel guides written by experts

Bosch sarbatoreste varietatea angajatilor sai lansand Ziua Internationala a Diversitatii Bosch

Diversitatea într-o companie se exprimă pe mai multe paliere – de la cel cultural, etnic, de sex, la cel de vârstă sau stil de lucru. "Diferitele moduri de gândire și gama largă de perspective reprezintă un atu pentru compania noastră. Ele ne permit să producem rezultate mai bune pentru clienții noștri și sunt fundamentul succesului nostru în afaceri", a spus Christoph Kübel, membru al consiliului de administrație și director de relații industriale în cadrul Robert Bosch GmbH. În același timp, acesta a afirmat că o apreciere a diversității promovează un mediu de lucru bazat pe înțelegere reciprocă și pe deschidere. Astăzi, 24 iunie, Bosch a lansat Ziua Internațională a Diversității, sărbătorind varietatea angajaților săi aflați în toate locațiile Bosch din lume.

Diversitatea Bosch în România

Media de vârstă a angajaților Bosch din România este de 32 de ani, la Bosch lucrând persoane cu vârste cuprinse între 19 și 63 de ani. Procentul femeilor și bărbaților exprimă diversitatea angajaților Bosch din România, în jur de 39 la sută dintre angajați fiind femei și 61 de procente bărbați. Mai mult, în România, 29 la sută din pozițiile de top management Bosch sunt ocupate de femei. În jur de 2 procente dintre angajații Bosch din România sunt expați din țări precum Germania, Franța, India sau Turcia. În jur de un procent dintre angajații Bosch din România sunt detașați în alte locații Bosch din lume – majoritatea în Germania și Ungaria, dar și în China sau Anglia. Experiența internațională a expaților din România, experiența internațională a angajaților români care lucrează în alte locații Bosch din lume, multitudinea naționalităților angajaților Bosch, activitatea care presupune conlucrarea în echipe mixte internaționale sunt doar câteva dintre ramificațiile diversității la Bosch.

Cele patru dimensiuni ale managementului diversității

Fondatorul companiei, Robert Bosch, a subliniat importanța diversității culturale încă de la început. Astăzi, la 128 de ani de la înființarea companiei Bosch, principiul diversității este ferm ancorat în strategia Bosch și include dimensiunile de vârstă, sex, internaționalitate și cultură de lucru. Cultura de lucru ocupă o poziție deosebit de importantă, de exemplu: diferitele modele de lucru au scopul de a ajuta la satisfacerea nevoilor angajaților aflați dincolo de frontierele naționale, divizionare și culturale. Aceste modele permit angajaților să aibă un echilibru sănătos între obiectivele lor de carieră și obiectivele personale. În plus, diversele modele de lucru promovează egalitatea de șanse dintre bărbați și femei.

Mediul de afaceri de succes cu echipe mixte

Echipele mixte ajută compania Bosch să îndeplinească o serie de nevoi ale clienților, găsind cele mai bune soluții și produse posibile. Datorită experienței angajaților săi și a gândirii laterale creative a acestora, Bosch depune mii de brevete în fiecare an. În 2013, cifra a fost de 5.000 (circa 20 de brevete depuse în fiecare zi lucrătoare). "Nu poate fi impusă o abordare de succes a diversității", a declarat Heidi Stock, responsabilul cu gestionarea diversității la nivel global în cadrul Bosch. "Acesta este motivul pentru care le oferim angajaților noștri multe posibilități de a experimenta diversitatea în mod regulat în munca lor de zi cu zi", a continuat acesta.

Echipele formate din membrii de vârste diferite sunt frecvente la Bosch. Chiar și după pensionare, aproximativ 1.600 de foști angajați Bosch din întreaga lume contribuie cu experiența lor în calitate de experți seniori.

Culturi de lucru diverse, mai multă internaționalitate

În prezent, aproximativ 6.000 de angajați Bosch lucrează în afara țării lor de origine. Sarcinile lor deservesc schimbului de cunoștințe și permit angajaților să obțină noi competențe, precum și experiență interculturală. Mai mult, standardul Bosch presupune ca angajații care aspiră la o funcție de conducere să capete experiență internațională lucrând cel puțin 6 luni într-o locație Bosch din altă țară. Majoritatea managerilor Bosch din România au beneficiat de o astfel de expunere profesională.

Pentru mai multe informații despre Bosch ca angajator puteți accesa adresa //bit.ly/1kuDdrM, iar pentru detalii despre diversitatea în cadrul Bosch puteți accesa adresa //bit.ly/1q8kzGS.

Bucuresti, 24.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *