free download 78 travel guides written by experts

Bosch: Divizia de Scule electrice sprijina cu produse si know-how echipa de studenti romani PRISPA

Pe 29 martie 2012, Divizia de Scule electrice din cadrul companiei Robert Bosch S.R.L. a organizat primul training pentru studenţii care vor participa la concursul internaţional de arhitectură şi tehnologii integrate Solar Decathlon Europe. Echipa PRISPA, numele ales de cei 45 de studenţi participanţi, este prima echipă de studenţi români calificată la acest concurs celebru pe plan internaţional. Scopul competiţiei la care vor participa 20 de echipe din 14 ţări este să creeze şi să construiască un prototip de casă solară autosuficientă, confortabilă, accesibilă şi cu un design modern.

Divizia de Scule Electrice din cadrul companie Robert Bosch S.R.L. a sprijinit încă din anul 2010 acest proiect, sponsorizând cu scule electrice echipa din România.

‘’Deoarece partea de planificare a luat sfârşit, iar anul acesta are loc ultima fază a concursului formată din construirea propiu-zisă a casei, am dorit să facem mai mult decât doar să donăm unelte. Din acest motiv am organizat un curs în cadrul căruia, specialiştii Bosch îi învaţă pe studenţi din secretele meseriei de constructor. Astfel, studenţii români vor avea atât uneltele, cât şi cunoştinţele necesare construirii unei case’’ au afirmat reprezentanţii Bosch.

Bosch este unul dintre cei mai mari producători de scule electrice şi accesorii din lume, cu o gamă largă de produse care acoperă practic toate aplicaţiile posibile, de la lucrări complexe efectuate de specialiştii din industrie, până la meşteritul entuziaştilor do-it-yourself. Profesioniştii din industria construcţiilor apreciază la gama de scule Bosch puterea, robusteţea şi flexibilitatea pe care acestea le-o oferă. Sculele electrice Bosch au fost special create pentru a oferi performanţe deosebite chiar şi în condiţii dificile de utilizare, fiind folosite cu succes de profesionşti în proiecte dificile, desfăşurate în zone izolate, lipsite de curent electric, pentru construcţii complexe sau neconvenţionale.

Despre concursul Solar Decathlon

Concursul internaţional de arhitectură şi tehnologii integrate Solar Decathlon Europe este o competiţie internaţională dedicată universităţilor. Competiţia promovează cercetarea în domeniul dezvoltării locuinţelor eficiente din punct de vedere energetic, fiecare echipă trebuind să creeze un prototip de casă solară. Competiţia nu este un concurs de concepte; studenţii trebuind să construiască casele într-o perioadă limitată de timp, sub supravegherea juriului. Echipele au 10 zile pentru asamblarea casei cu care participă la concurs, montarea acesteia făcându-se în Villa Solar, un sit din Madrid amenajat special pentru competiţie. Evaluarea proiectelor se face prin măsurarea concretă a zece parametri printre care – consumul de energie, comunicarea, posibilitatea de industrializare, preţul, arhitectura şi ingineria. Anul acesta concurează 20 de echipe din toată lumea (Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Japonia, China, Danemarca, Olanda, Egipt, Italia, România, Spania, Novegia, Ungaria şi Portugalia).

Prototipul casei cu care va concura echipa din România va fi construit la sediul unui magazin de bricolaj din Bucureşti, între 15 şi 30 iunie, urmând ca pe tot parcursul lunii iulie, casa PRISPA să fie deschisă publicului larg şi să fie organizate o serie de evenimente. În luna august, casa va fi demontată şi transportată la Madrid, unde va fi reasamblată în luna septembrie, în cadrul concursului Solar Decathlon Europe. La finalul concursului, echipa PRISPA va căuta un cumpărător pentru casa PRISPA, urmând ca ea să fie locuită şi folosită după cum a fost proiectată.

Mai multe informaţii despre proiect se găsesc pe: www.prispa.org.

Bucuresti, 02.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *