free download 78 travel guides written by experts

Bosch aniverseaza 80 ani de dezvoltare a sculelor electrice

şi de inovaţii pentru profesionisti, meşteri şi pasionaţi de grădinărit

  • Robert Bosch a lansat pe piaţă prima sculă electrică portabilă în 1928
  • A crescut ritmul inovaţiilor la peste 100 de produse în fiecare an
  • Pionier în domeniul sculelor electrice, precum ciocanul rotopercutor, ferăstrăul pendular sau tehnica acumulatorilor Li-Ion

Prezentarea de către Robert Bosch, în anul 1928, a maşinii de tuns „Forfex“ cu motor electric în mâner, principiul ce a pus bazele construcţiei sculelor electrice portabile, a reprezentat începutul unei poveşti de succes aproape incredibile. În anul 2008, cu sprijinul celor peste 15.000 de angajaţi, Bosch dezvoltă, realizează şi distribuie peste 32 milioane de scule electrice la nivel mondial. Aceasta înseamnă că, în fiecare secundă, un utilizator alege o sculă electrică marca Bosch, Skil sau Dremel din magazinele de specialitate sau din cele de bricolaj.

Bosch manifestă în continuare aceeaşi putere exemplară de a inova. Divizia Scule Electrice lansează anual circa 100 de produse noi pe piaţă. Aproape 40% din volumul vânzărilor anuale se realizează cu produsele a căror apariţie pe piaţă s-a produs cu mai puţin de 24 de luni în urmă. „Noi nu rămânem doar la aceste succese, ci creştem permanent ritmul inovaţiilor” a declarat directorul regional de vânzări al departamentului de scule electrice, Mihai Voicilă.

În prezent utilizatorii solicită din ce în ce mai mult sculele electrice cu acumulatori Li-Ion, segment în care Bosch este pionier şi lider mondial: ciocanele rotopercutoare cu acumulatori Li-Ion din clasa 36 V Professional sunt la fel de performante ca şi ciocanele rotopercutoare de 2 kg alimentate la reţea. Şurubelniţa Ixo a fost produsă de Bosch în peste şase milioane de unităţi la nivel mondial, fiind astfel cea mai bine vândută sculă electrică în întreaga lume. Şi în domeniul sculelor electrice pentru grădină, Bosch a fost prima companie care oferă o gamă completă de scule cu acumulatori Li-Ion: de la maşina de tuns iarbă Rotak LI, trimmer-ul şi foarfeca de tăiat gard viu cu acumulatori, până la Isio, cea mai uşoară foarfecă pentru tăierea arbuştilor din lume. Astfel, de la scule de 3.6 V până la cele de 36 V Bosch incorporează în produsele sale avantajele binecunoscute ale tehnologiei Li-Ion şi anume: greutate redusă, durată mică de încărcare a acumulatorului şi lipsa efectului de memorie. Dezvoltarea cu succes a produselor în acest ritm nu este o întâmplare, ci este rezultatul îmbunătăţirii consecvente a proceselor, de, la faza de dezvoltare a unei idei până la introducerea produsului pe piaţă.

Bosch are o tradiţie îndelungată în utilizarea cu succes a oportunităţilor de afaceri. Cel mai recent exemplu este dezvoltarea sculelor electrice semi-staţionare. Într-un timp foarte scurt, pionierul sculelor electrice a introdus pe piaţă o serie completă de ferăstarie semi-staţionare, atât pentru profesionişti, cât şi pentru utilizatorii casnici.

Compania a înregistrat succes şi în cazul aparatelor de măsură pentru cele trei categorii de aplicaţii precum măsurarea distanţei cu laser, detecţia materialelor şi nivelarea cu laser. Telemetrul digital cu laser DLE 50 Professional este cel mai mic aparat de acest fel din lume şi este instrumentul ideal pentru cei care doresc să măsoare, în special, dimensiunile interioarelor (lungimi, suprafeţe, volume). În plus, Bosch a devenit chiar din primul an lider pe segmentul de piaţă al magazinelor de bricolaj. Mai mult chiar: odată cu intrarea companiei Bosch pe acest segment de piaţă, aparatele inteligente de măsură au devenit o nouă categorie de produse, alături de sculele electrice şi ferăstraiele semi-staţionare.

Astfel, de la maşina de tuns prevăzută cu motor în mâner, Bosch s-a dezvoltat ca lider pe piaţa sculelor electrice şi accesoriilor. Inseparabil, de numele Bosch se leagă şi ciocanul rotopercutor. Încă din 1932, compania a introdus pe piaţă primul ciocan rotopercutor, pe care l-a dezvoltat permanent: cu sistemul de prindere pentru unelte SDS-plus prezentat în 1972, pentru schimbarea fără alte scule a burghiului şi dălţii; primul ciocan rotopercutor de 2 kg din lume în anul 1981; în anul 1984 primul ciocan rotopercutor cu acumulator; în 2003 primul sistem de control al vibraţiilor pentru un ciocan de 5 kg sau primul ciocan rotopercutor cu acumulator Li-Ion din lume în anul 2005. În 2007, Bosch a introdus pe piaţă noul ciocan rotopercutor de 16 kg GSH 16 Professional, cu performanţe tehnice, protecţie împotriva vibraţiilor şi durată de viaţă care depăşesc toate standardele existente în clasa sa.

O altă poveste de succes a început în 1946 prin dezvoltarea ferăstrăului pendular. În timpul proiectării ferăstrăului pentru decupaje, inginerii companiei Scintilla AG, în prezent firmă a concernului Bosch, au descoperit că este mai avantajoasă conducerea pânzei de la un singur capăt decât de la ambele, după modelul maşinii de cusut. Astfel, în Elveţia au fost fabricate primul ferăstrău electric pendular şi prima pânză pentru acesta, acolo unde istoria succesului inovaţiilor continuă şi astăzi. În fabrica de la St. Niklaus a fost fabricată în anul 2007 pânza de ferăstrău cu numărul 4 miliarde – dacă toate aceste lame ar fi aşezate una lângă alta, ar acoperi întreaga distanţă de la Pământ până la Lună.
Sediul central al departamentului accesorii Bosch se găseşte în Solothurn (Elveţia). Prin vinzarile realizate cu cele peste 8.000 produse diferite, Bosch este lider mondial în domeniul accesoriilor pentru scule electrice.

Bucuresti, 21.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *