free download 78 travel guides written by experts

Bosch a preluat pachetul majoritar al firmei Aleo Solar

şi îşi consolidează prezenţa pe piaţa sistemelor fotovoltaice 

Grupul Bosch a preluat pachetul majoritar al acţiunilor companiei Aleo Solar AG, specializată în producerea panourilor solare fotovoltaice, generatoare de energie electrică. Prin preluarea a 68,70 de procente din acţiunile Aleo, Bosch îşi consolidează activitatea din domeniul energiilor regenerative. „Ne bucurăm că împreună cu Aleo ne dezvoltăm afacerea în domeniul fotovoltaic“, explică Dr. Siegfried Dais, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Bosch şi directorul departamentului Solar Energy. Pe lângă Aleo, Bosch a achiziţionat peste 60 de procente din firma Johanna Solar Technology GmbH, aflată în Brandenburg, Germania, la care Aleo participă cu aproximativ 17 la sută. Toate aprobările necesare pentru aceste achiziţii au fost deja obţinute.

’’Prin aceaste noi achiziţii, ne pregătim pentru viitor, consolidându-ne poziţia în domeniul energiilor regenerative. Chiar dacă aceste produse nu sunt încă vândute de către noi pe piaţa din România, primul pas a fost făcut, deoarece acum ele există în noul portofoliu de produse Bosch, urmând ca în viitor să le putem oferi şi pieţei româneşti’’ a declarat Adrian Bălşanu, Director regional, Divizia de termotehnică Robert Bosch S.R.L.

Aleo Solar este un producator european de top în domeniul modulelor solare, realizate din celule solare mono- si policristaline. Modulele sunt distribuite către clientul final printr-o reţea largă de parteneri specializaţi şi instalatori, atât în Germania, cât şi pe alte pieţe europene. Compania a realizat în anul 2008 o cifră de afaceri de aproximativ 360 de milioane de Euro, având în jur de 800 de angajaţi. Locaţiile de producţie se găsesc în Prenzlau, Germania şi la Barcelona, Spania.

Johanna Solar şi-a început activitatea în anul 2006, cu un număr de 125 de angajaţi, dezvoltând module solare pe bază de film subţire CIGS, care au intrat în producţie începând cu 2008. Aceste module sunt comercializate prin intermediul companiei Aleo Solar AG.

’’Cu Aleo Solar şi Johanna Solar ne consolidăm poziţia în domeniul fotovoltaic, în timp ce ne dezvoltăm noi canale de distribuţie’’, declară Holger von Hebel, membru al consiliului de conducere al departamentului Solar Energy.

Bucuresti, 11.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *