free download 78 travel guides written by experts

Bors ucrainean

De la statul sovietic la revolutia demnitatii
Piotr Pogorzelski

METEOR PUBLISHING

Sunt cateva tari in partea noastra de lume care au o istorie incercata – si chiar un prezent dificil. Ucraina este o astfel de tara, iar „Bors ucrainean” este un volum in care autorul isi propune sa infatiseze realitatea asa cum este ea, straduindu-se sa nu faca evaluari. Titlul, dupa cum mentioneaza Piotr Pogorzelski, face trimitere la felul de mancare specific, unul care nu este o zeama simpla ci, dimpotriva, „o mancare deasa cu multe legume si carne”. Asa este si Ucraina: o tara complexa, fascinanta pentru autor.

„Daca exista bogatie in Ucraina, atunci e o bogatie opulenta; daca exista rock’n’roll, atunci e plin de emotii; daca exista patirotism, atunci el imbraca o haina extremista, nationalista; daca exista coruptie, atunci e nemarginita cuprinzand toate sferele vietii; daca exista femei, ele nu pot fi altfel decat exceptional de frumoase…” (p. 7)

„Bors ucrainean” acopera o arie larga de aspecte legate de Ucraina: de la mass media (si veti afla cat de onesti si cat de pura este presa acolo) la industria filmului, de la libertate si modul in care se poate manifesta aceasta si oligarhi, de la internet si piraterie la alcool, bani, religie, mostenirea URSS si multe-multe altele.

Cunoscand persoane din aceasta tara pot sa va spun ca realitatea infatisata in paginile cartii este cea din Ucraina: o tara minunata, greu incercata, scindata, cu potential, cu multi oameni extraordinari. Daca vreti sa aflati mai multe despre Ungaria (nu o lista cu locuri deosebite de vizitat, ci sa aflati cum stau lucrurile in tara in multe zone), atunci „Bors ucrainean” este o lectura utila.

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *