free download 78 travel guides written by experts

Bombardier Transportation si Transmashholding creeaza o companie de productie

pentru a dezvolta o nouă generaţie de locomotive

Bombardier Transportation şi Transmashholding (cel mai mare producător rus de echipamente pentru industria feroviară) anunţă astăzi că au semnat un acord pentru a înfiinţa o companie ce va dezvolta o nouă generaţie şi o nouă gamă de locomotive folosind cea mai avansată tehnologie de propulsie – tehnologia asincronică. Acordul a fost semnat la cel de-al treilea Forum Internaţional pentru Afaceri Feroviare din Sochi,de către Wolfgang Tölsner, Director pentru operaţiuni, Bombardier Transportation, şi Andrey Andreev, Director General în funcţiune, ZAO “Transmashholding”, în prezenţa preşedintelui ОАО “Căile Ferate Ruse” (RZD) Vladimir Yakunin. Transportation este lider global în producţia de locomotive electrice. Transmashholding este cel mai mare furnizor de material rulant pentru Căile Ferate Ruseşti.

Noua companie va fi localizată în Rusia. Fiecare parte va avea acţiuni şi drepturi egale. Cea mai importantă sarcină va fi proiectarea unor noi locomotive pentru piaţa din Rusia şi cea a Comunităţii Statelor Independente, dar şi pentru a exporta pe noi pieţe. Reprezentanţii Transmashholding sunt încrezători că o combinaţie între experienţa Rusiei în proiectare şi cunoştinţele tehnologice ale Bombardier ca şi lider de piaţă în proiectarea şi producţia feroviară vor aduce rezultate semnificative într-un viitor apropiat.

Crearea unei noi companii de producþie menitã a dezvolta locomotive este un progres consitent în procesul de cooperare între cele douã companii, proces ce a început anul trecut.  În 25 Mai, 2007 un accord a fost semnat la Soci pentru realizarea a douã companii. Acestea include dezvoltarea unei tehnologii avansate de propulsie pentru echipamentul feroviar ºi producþia de componente cheie pentru locomotivele electrice – convertori de tracþiune bazaþi pe reputata tehnologie de propulsie – MITRAC,  a companiei Bombardier.

În timpul anului 2007 a fost înfiinþatã ca ºi companie de management Bombardier Transportation Transmashholding AG, urmatã de crearea a douã subsidiare : Transmashholding Bombardier Transportation (dezvoltare) Rus" (centru de dezvoltare) ºi "Transmashholding Bombardier Transportation (industrial) Rus" (producþia de convertoare JV).

Piaţa din Rusia pentru material rulant de tracţiune este una dintre cele mai mari din lume. În 2007 , 72.5% şi respectiv 84.2% din totalul locomotivelor electrice şi respective diesel ale Căilor Ferate Ruse (RDZ) au depăşit durata operaţională de viaţă. Totalul cererii anticipate de RZD pentru toate tipurile de locomotive ajunge la un număr de 11,675 vehicole  pentru perioada 2008-2015 şi încă 11,722 vehicule pentru 2016 – 2030.

“OAO RZD are cerinţe stricte pentru furnizorii săi, bazate pe cele mai avansate soluţii tehnice”, spune Andrey Andreev,  Directorul General al ZAO Transmashholding. ”Sperăm că parteneriatul nostru cu Bombardier Transportation va facilita companiei să realizeze produse care să fie în concordanţă cu cerinţele operatorilor feroviari”.

André Navarri, Preşedintele  Bombardier Transportation a declarat : “Bombardier are o tardiţie a parteneriatelor de success încheiate în Rusia. Au fost deja puse bazele unui număr de companii dinamice împreună cu Transmashholding şi Căile Ferate Ruseşti.  De aceea înfiinţarea unei companii menită a dezvolta o nouă familie de locomotive de nouă generaţie este un alt exemplu a intenţiei noastre de a extinde parteneriate pe termen lung cu industria rusească”.

Bucuresti, 17.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *