free download 78 travel guides written by experts

Bombardier Transportation si Infineon – parteneriat strategic

in domeniul electronicii pentru locomotive, trenuri de mare viteza si vehicule de metrou

Cele două companii vor creea semiconductori de mare putere şi flexibilitate, pentru optimizarea vehiculelor feroviare destinate extinderilor de reţea din ţările emergente

Infineon Technologies AG (una dintre cele mai mari companii producătoare de semiconductoare, al 2-lea mare producător de chipuri pentru industria auto etc.) și Bombardier Transportation au intrat într-un parteneriat strategic în domeniul unităţilor electronice pentru vehicule feroviare avansate. Acordul prevede livrarea de componente semiconductoare, produse de Infineon, către Bombardier în cursul următorilor cinci ani. Acești semiconductori permit un control energetic eficient al motoarelor electrice destinate locomotivelor, trenurilor de mare viteză, trenurilor de metrou și altor vehicule de transport urban.

Infineon va asigura livrările prin rezervarea capacității de producție pentru Bombardier. Bombardier va contribui acoperind costurile de investiţie necesare. În plus, cele două companii își vor uni forțele în dezvoltarea părții de electronică pentru trenuri, în vederea optimizării eficienței energetice și a fiabilității.

“Acest parteneriat strategic consolidează colaborarea noastră pe termen lung. Infineon și Bombardier vor combina experiența fiecărei companii pentru a optimiza continuu unitățile electronice în beneficiul clienților noștri,” a declarat Pierre Attendu,Vice Președinte Divizia Operațiuni și Director Achiziții în cadrul Bombardier Transportation.

“Noua noastră generație de module IGBT sunt concepute pentru a satisface cerințele de implementare în cadrul sistemelor avansate de metrou sau tren. Prin parteneriatul cu experții de la Bombardier Transportation, intenționăm să ridicăm eficiența energentică și fiabilitatea componentelor electronice la următorul nivel,” a spus Arunjai Mittal, Președinte al Diviziei Industriale & Multimarket la Infineon Technologies.

Modulele IGBT (Tranzistori Bipolari cu porţi izolate pentru intrare şi control) sunt așa numiții semiconductori de energie utilizați în operațiuni de înaltă tensiune între câteva sute sau mii de volți. Acești semiconductori de energie sunt cunoscuți pentru înalta lor eficiență și capacitatea rapidă de comutare (activare şi dezactivare rapidă) în timp ce manevrează energie electrică de mare intensitate; aceștia pot, așadar, controla motoare electrice multi-megawatt (1 megawatt este egal cu 1360 cai putere) cu pierderi minime de energie. Modulele IGBT permit viteze variabile și un bun control al cuplului motorului electric.

Unitățile electronice pentru aplicații feroviare reprezintă o piață în creștere, având în vedere extinderea rețelei de cale ferată în și între metropolele din țările emergente cu populații mari, precum China și India. Potrivit unor surse guvernamentale, China intenționeză să investească în jur de 80 miliarde de euro în noi linii de cale ferată în 2011. În următorii cinci ani noi rute ce vor acoperi o lungime totală de 30.000 de kilometri vor fi construite în China – aceasta este aproape echivalent cu întrega rețea de cale ferată din Germania și reprezintă investiții de aproximativ 300 de miliarde de euro. În conformitate cu planul guvernului, rețeaua de cale ferată din China va servi mai mult de 90% din pouplație până în 2020.

Despre Infineon:
Infineon Technologies AG, Neubiberg, Germania, oferă semiconductori și soluții de sistem ce se adresează celor trei probleme ale societății moderne: eficiență energetică, mobilitate și securitate. În anul fiscal 2010 (încheiat la 30 septembrie), compania a raportat vânzări de 3.295 miliarde de euro, având aproximativ 26.650 de angajați în întreaga lume. Infineon este listată la Frankfurt Stock Exchange (simbol bursier: IFX) și în Statele Unite ale Americii pe piata de tranzactionare a instrumentelor financiare – OTCQX International Premier (simbol bursier: IFNNY).

Bucuresti, 28.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *