free download 78 travel guides written by experts

Bombardier Inc. anunta rezultatele financiare pentru al treilea trimestru incheiat la 31 oct 2009

Cifra de afaceri a Bombardier Transportation în creștere cu 254 de milioane USD față de aceeași perioadă a anului trecut

Bombardier Inc. anunță rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru, încheiat la 31 octombrie 2009. Cifra de afaceri a atins aceeași cotă ca și în anul fiscal precedent, de 4.6 miliarde USD.
EBIT(venitul operațional înainte de impozite și taxe)  a totalizat 262 de milioane USD, comparativ cu 296 de milioane USD, cifra obținută anul trecut. De asemenea, marja operațională  a atins un procent de 5.7 %, prin comparație cu anul trecut, când acesta a fost de 6.5 %.

Venitul net a atins cifra de 168 de milioane USD. De asemenea, capitalul circulant a fost de 72 de milioane de USD pentru cel de-al treilea trimestru.  Întregul portofoliu de comenzi rămâne solid,  însumând 47.4 miliarde USD, în comparație cu 48.2 miliarde la 31 ianuarie 2009.

« În ciuda semnelor timpurii de revenire, mediul economic a rămas unul dificil și a continuat să aibă impact asupra activităților noastre și asupra rezultatelor financiare, în special în cazul diviziei Bombardier Aerospace », a spus Pierre Beaudoin, președinte și Chief Executive Officer, Bombardier Inc. « Cu toate acestea, cifra de afaceri a Bombardier Transportation continuă să crească, și de asemenea, profitabilitatea și ritmul de preluare a comenzilor sunt în creștere ».

“Portofoliul de comenzi și balanța sunt puternice și echilibrate. Ambele grupuri, atât Bombardier Aerospace, cât și Bombardier Transportation, continuă să caute modalități de a reduce costurile totale de operare și de a îmbunătăți capitalul circulant, în timp ce mențin investițiile în dezvoltarea noilor produse. Vom fi pregătiți pentru momentul în care economia își va reveni », a concluzionat Pierre Beaudoin.

·    Cifra de afaceri de 4.6 miliarde USD,  în linie cu anul trecut
·    EBITDA (câșigul înainte de dobânzi, rate, depreciere și amortizare) de 388 milioane USD, în comparație cu 435 milioane anul fiscal precedent
·    EBIT (venitul operațional înainte de impozite și taxe) de 262 milioane USD, în comparație cu 296 milioane USD în anul fiscal precedent
·    Venitul net de 168 milioane, comparativ cu 226 milioane în anul fiscal precedent
·    Capitalul circulant de 72 milioane USD
·    Portofoliu de comenzi de 47.4 miliarde USD
·    Comandă pentru furnizarea a 80 de trenuri de foarte mare viteză ZEFIRO 380 în China
·    Către sfârșitul trimestrului, comanda de 22 de trenuri regionale CRJ700

Bombardier Transportation

Cifra de afaceri a Bombardier Transportation s-a ridicat la 2.5 miliarde USD, având o creștere de 254 milioane USD față de aceeași perioadă a anului trecut. EBIT (venitul operațional înainte de impozite și taxe) a ajuns la 159 de milioane USD, de la 120 de milioane USD acum un an, în timp ce marja operațională a crescut la 6.3 % de la 5.3 % anul trecut. Capitalul circulant a atins suma de 32 de milioane USD, în comparație cu 243 de

milioane anul trecut. Portofoliul de comenzi a fost de 29.3 miliarde USD la 31 octombrie 2009, în comparație cu 24.7 miliarde la 31 ianuarie 2009, fiind afectat pozitiv și de raportul euro/dolar.

Incertitudinea economică afectează în continuare industria feroviară, existând o disponibilitate redusă de finanțare a sectorului privat și un declin al traficului feroviar de marfă. Drept consecință, locomotivele de marfă ale Bombardier Transportation și segmentele de servicii se confruntă cu un nivel mai scăzut de activitate.

Într-o notă pozitivă, Bombardier Transportation a raportat noi comenzi în valoare de 3.6 miliarde USD, în comparație cu 2.8 miliarde USD în anul fiscal precedent, ducând la un raport cerere/ofertă de 1.4. (un raport excellent, raportul optim fiind 1 )

În septembrie 2009, Bombardier Sifang Transportation a câștigat un contract foarte important de 4 miliarde USD, pentru livrarea a 80 de trenuri de foarte mare viteză ZEFIRO 380, capabile să atingă o viteză de până la 380 km/h, pentru Ministerul Chinez al Căilor Ferate. Partea Bombardier din contract este în valoare de 2 miliarde USD.

Grupul a semnat de asemenea un contract pentru 99 de tramvaie FLEXITY, evaluat la 431 de milioane USD pentru operatorul de transport din Berlin, BVG.

Către sfârșitul trimestrului,  Bombardier Transportation a primit o comandă pentru 100 de locomotive E464 de la Trenitalia, Căile Ferate Italiene, evaluată la aproximativ 383 de milioane USD.

Bombardier Aerospace – lichidități mai mari decât anul trecut, creșterea livrărilor de avioane comerciale, construcția fabricii din Belfast pentru aripi de avion

Cifra de afaceri a Bombardier Aerospace a totalizat 2.1 miliarde USD, în comparație cu 2.3 miliarde USD în anul fiscal precedent. EBIT (venitul operațional înainte de taxe și impozite) a totalizat 103 milioane USD, aproximativ 5 % din cifra de afaceri, prin comparație cu 176 de milioane USD – 7.7 % – în aceeași perioadă a anului fiscal precedent.

Capitalul circulant disponibil a atins pentru trimestrul 3 încheiat la 31 octombrie cifra de 61 de milioane USD, în comparație cu 9 milioane USD, în aceeași perioadă a anului trecut. Portofoliul de comenzi a însumat 18.1 milioane USD la 31 octombrie 2009.

Desi piața de avioane business se confruntă cu dificultăți și în acest moment, sunt deja semne de stabilizare. Comenzile primite de Bombardier Business Aircraft în cel de-al treilea semestru încheiat la 31 octombrie 2009 au adus divizia pe o poziție pozitivă. Bombardier Commercial Aircraft s-a confruntat cu un nivel scăzut de comenzi în timpul celui de-al treilea trimestru al lui 2009, aceasta reflectând cererea scăzută a avioanelor comerciale, în concordanță cu mediul economic global. Cu toate acestea, către sfârșitul trimestrului, AMR Eagle Holding Corporation, compania-mamă a American Eagle Airlines, Inc., a semnat un contract pentru 22 de avioane regionale CRJ700, în valoare de aproximativ 779 de milioane USD. Tranzacția reprezintă conversia a 22 dintre opțiunile deținute de companie.

Numărul total de livrări, de 61 de avioane adăugând segmentul comercial, care contribuie cu 27 dintre aceste livrări, comparativ cu 22 în anul fiscal precedent. Bombardier Aerospace continuă să investească în produse, precum avioanele regionale CRJ1000 NextGen, punțile de comandă Global Vision, Learjet și avioanele CSeries. Punctele forte ale programului CSeries includ inaugurarea noii facilități de testare din Mirabel, Canada, și construcția unei fabrici de ultimă generație pentru producerea de aripi de avion în Belfast, Irlanda de Nord.

Bombardier Aerospace
·    Cifra de afaceri : 2.1 miliarde USD
·    EBITDA (câștigul înainte de dobânzi, rate, depreciere și amortizare ) – 197 milioane de USD, sau 9.5% din venituri
·    EBIT (venitul operațional înainte de impozite și taxe) – 103 milioane USD, sau 5% din venituri
·    Capitalul circulant  de 61 milioane USD
·    Comenzi nete de 7 avioane
·    Portofoliu de comenzi  – 18.1 miliarde
 
Bombardier Transportation
·    Cifra de afaceri de 2,5 miliarde USD
·    EBITDA (câștigul înainte de dobânzi, rate, depreciere și amortizare ) –  191 milioane USD sau 7.5% din venituri
·    EBIT (venitul operațional înainte de impozite și taxe) – 159 milioane USD sau 6.3% din venituri
·    Capitalul circulant – 32 milioane USD
·    Noi comenzi livrate totalizând 3.6 miliarde USD (raport cerere/ofertă 1.4)
·    Comenzi primite de 29.3 miliarde USD

Bucuresti, 10.12.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *