free download 78 travel guides written by experts

Bombardier furnizeaza 23 de Tramvaie FLEXITY Outlook orasului Linz din Austria

Capitala cultural – europeană a anului 2009 alege din nou Bombardier Transportation

Bombardier Transportation a primit o comandă de la operatorul de transport austiac, LINZ LINIEN GmbH (operatorul de transport public din Linz, Austria) pentru 23 tramvaie Bombardier FLEXITY Outlook. Comanda se ridică la o valoare de aproximativ 69 milioane euro (97 milioane USD).
Cu aceasta comandă, Linz a optat încă o dată pentru tramvaiele Bombardier caraterizate de o mare disponibilitate. Vehiculele FLEXITY Outlook, numite “Cityrunners”, funcţionează în Linz încă din 2001. La sfârşitul lunii mai 2009, colaborarea dintre cei 2 parteneri a devenit şi mai strânsă, în special în timpul relansării liniei de tramvai istorice Pöstlingbergbahn. 
Noile tramvaie FLEXITY Outlook sunt produse la fabricile Bombardier din Viena (Austria) şi Bautzen (Germania). Livrarea primelor vehicule este planificată pentru începutul anului 2011.

Referindu-se la acest proiect, Grego Peters, preşedinte Diviziei de Vehicule Feroviare Uşoare, Bombardier Transportation declara: “Designul noilor vehicule a fost realizat impreuna cu LINZ LINIEN GmbH şi se bazează pe experienţa în operare câştigată cu flota de tramvaiele existente. Linz a ales Bombardier încă o dată, ceea ce ne arată faptul ca un client important este mulţumit de produsele noastre şi reprezinta continuarea unei colaborări lungi şi de success”.

Noua comandă de tramvaie pentru Linz este o dezvoltare ulterioara a flotei de 33 Cityrunners, ce funcţioneaza deja cu succes contribuind la venitul oraşului. Tramvaiele FLEXITY Outlook au 40m lungime, 2.3m lăţime şi pot acomoda 224 de pasageri. Elementele funcţionale de design interior ale noului vehicul integrează experienta a multor ani de operare. Vehiculele sunt fiabile şi au dotări speciale pentru persoane cu dizabilităţi. Comfortul ridicat al pasagerilor este dat de combinaţia între  tehnologia cu podea coborătă 100% şi boghiurile convenţionale.

Tramvaiele FLEXITY Outlook, folosite în LINZ din 2001, au fost primele vehicule cu podea coborâtă 100% şi boghiuri convenţionale. Ele ofera un interior 100% fără trepte şi asta înseamnă o creştere în comfortul oferit pasagerilor. În acelaşi timp, trebuie să menţionăm uşurinţa întreţinerii acestor vehicule. Acest model a fost folosit pentru dezvoltarea parcului de vehiculelor din Bruxel (Beligia), Innsbruck (Austria), Marsilia (Franţa), Geneva (Elveţia), Valencia şi Alicante(Spania), şi de asemenea Eskisehir (Turcia). Tramvaiele FEXITY Outlook vor fi de asemenea introduse în curând în Palermo (Italia), şi de asemenea în Augsburg şi Krefeld (Germania). Până acum au fost comandate în total peste 450 vehicule cu podea 100% coborâtă.

Referindu-se la această nouă comandă, inginerul Walter Rathberger, membru al Consiliului de Conducere al LINZ AG adaugă: “Satisfacţia deosebită a pasagerilor noştrii şi încrederea acordată expertizei tehnice a companiei Bombardier au contribuit foarte mult la semnarea acestui contract”.

Bucuresti, 27.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *