free download 78 travel guides written by experts

Bombardier castiga un contract pentru furnizarea a 246 de vagoane de metrou MOVIA

pentru Linia 12 din Shanghai, China

Noile vagoane de metrou vor asigura o mobilitate sustenabilă, vor crește capacitatea de transport și vor îmbunătăți confortul în timpul călătoriei

Bombardier Transportation, împreună cu partenerii din China, anunță semnarea contractului, în data de 18 decembrie 2009, cu Shanghai Rail Transit Line 12 Development Co Ltd din China, o subsidiară a Shanghai Shentong Metro Group Co. Contractul cuprinde 246 de vagoane de metrou BOMBARDIER MOVIA (41 de trenuri cu 6 vagoane), incluzând piese de schimb şi formare profesională pentru personalul operatorului. Contractul total, evaluat la aproximativ 1.99 miliarde RMB (291 milioane dolari SUA, 203 milioane Euro), a fost atribuit companiei Changchun Bombardier Railway Vehicles Company Ltd. (CBRC), împreună cu un consorţiu pentru sistemul de propulsie, format din Bombardier Transportation Suedia şi Changzhou Railcar Propulsion Engineering R&D Center (CPC). Bombardier primește din valoarea contractului aproximativ 941 milioane RMB (138 milioane dolari SUA, 96 milioane Euro). Noile vagoane de metrou vor fi asamblate în China, la centrele de producție CBRC din Changzhou. Echipamentul de propulsie pentru vagoane va fi fabricat la centrul de producție al Bombardier CPC-ul Propulsion System Co Ltd. (BCP) din Changzhou şi la facilitățile de producție din Vasteras, Suedia. Livrările sunt programate să înceapă la 28 de luni de la primirea contractului, cu finalizare în 2014.

Acest contract reprezintă angajamentul pe care și l-a luat Bombardier, pentru sprijinirea sustenabilității în marile orașe din întreaga lume. Peste 3550 de vagoane de metrou MOVIA oferă deja o mobilitate sustenabilă pentru oraşe mari, precum Londra, Berlin, New Delhi şi Shanghai.

Dr. Jianwei Zhang, președinte și Chief Country Representative al Bombardier în China, a spus: ”Shanghai Shentong Metro Group Co este un client cu tradiție important pentru noi. Suntem încântaţi să vedem că trenurile de metrou de înaltă calitate MOVIA sunt recunoscute pentru fiabilitate și performanță. În Shanghai, am livrat peste 700 de vagoane de metrou către rețeaua de metrou.”

Caroseriile de mare capacitate, dezvoltate pe o platformă standardizată, asigură un grad înalt de fiabilitate, siguranță și eficiență din punct de vedere al costului pentru ciclul de viață. Trenurile sunt proiectate pentru o viteză maximă de 80 km/h. Vehiculele de metrou MOVIA sunt, de asemenea, ecologice, prin utilizarea celei mai recente tehnologii de propulsie BOMBARDIER MITRAC cu un consum redus de energie și performanţă optimizată. De asemenea, trenurile sunt reciclabile la un nivel ridicat, contribuind astfel la un oraș mai ecologic. Vehiculele nou contractate vor respecta cerinţele respective, stabilite de Shanghai Shentong Metro Group Co. Printre altele, vehiculele vor avea noi echipamente de aer condiționat, eficiente din punct de vedere energetic, monitoare adiționale pentru informarea pasagerilor înăuntrul şi în afara vagoanelor şi un sistem de supraveghere video de ultimă generație.

În general, trenul de metrou BOMBARDIER MOVIA este un exemplu de primă clasă al gamei de vehicule moderne de tranzit în masă, dezvoltat ca răspuns al nevoii de transport rapid, eficient și cu costuri reduse în interiorul orașului. Fiind proiectată modular, platforma de produs de înaltă calitate poate fi adaptată pentru condițiile climatice locale și este potrivită pentru producția locală.
Conceptul modular de metrou oferă, de asemenea, o gama variată de dimensiuni care poate fi personalizată pentru cerinţele specifice ale operatorului, oferind costuri operaționale reduse și o întreținere și reparare facile.

Contractele pentru reteaua Metro Shanghai acordate lui CBRC / Bombardier

– 246 de vagoane de metrou MOVIA pentru Linia 12 Shanghai Metro
– 192 de vagoane de metrou MOVIA pentru Linia 7 Shanghai Metro
– 306 de vagoane de metrou MOVIA pentru Linia 9 Shanghai Metro
– 60 de vagoane de metrou MOVIA pentru Linia 1 Shanghai Metro
– 222 de vagoane de metrou MOVIA pentru Linia 2 Shanghai Metro
– 96 de vagoane de metrou MOVIA pentru Linia 1 Shanghai Metro

În plus față de rețeaua de metrou din Shanghai, Bombardier oferă un portofoliu impresionant de soluții feroviare inovatoare pentru piața din China. În 2008, a livrat primul People Mover complet automatizat (APM) pentru Mainland China, la Aeroportul Internațional din Beijing. În 2007, contractul de furnizare a trenurilor de mare viteză – inclusiv cele mai rapide trenuri sleeper din lume – a fost cea mai mare comandă pentru echipamentul feroviar întreprinsă vreodată de către Ministerul Căilor Ferate (MOR).

De asemenea, în 2007, Bombardier a semnat primul contract pentru aducerea celui mai avansat sistem de semanlizare cu tehnologia de semnalizare ERTMS în China, și un contract cu DalianLocomotives și Rolling Stock Co. Ltd., pentru a furniza echipament de propulsie pentru 500 de locomotive de mare viteză, cu o capacitate energetică mare pentru MOR.

Bombardier a devenit primul furnizor de echipament feroviar care a livrat 1,000 de vagoane de metrou pe piața din China împreună cu partenerul CBRC. Cel mai recent, în septembrie 2009, Bombardier a primit o comandă pentru 80 de trenuri de foarte mare viteză ZEFIRO 380km/hr (1,120 vagoane) pentru rețeaua de mare viteză în creștere accelerată a Chinei. Împreună cu cei trei parteneri și cele cinci fabrici Wholly Foreign Owned Enterprises (WFOE), Bombardier Transportation are în prezent mai mult de 3,000 de angajați în China.

Bucuresti, 02.02.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *