free download 78 travel guides written by experts

Bombardier anunta rezultatele financiare pentru primul trimestru incheiat la 30 aprilie, 2009

Bombardier Inc. – cifră de afaceri de 4.5 miliarde USD în primul trimestru al 2009, creştere a venitului net pe Bombardier Transportation

Bombardier Airspace, lider de piaţă conform cifrei de afaceri şi numărului de avioane livrate

Bombardier Inc. dă publicităţii rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2009, trimestru încheiat la 30 Aprilie. Cifra de afaceri în primul trimestru este de 4.5 miliarde USD, iar EBIT (venitul operaţional înaintea deducerii taxelor şi impozitelor) este de 235 milioane USD.  Marginea venitului operaţional, adică raportul dintre venitul operaţional (înainte de deducerea taxelor şi impozitelor) şi venitul net a fost de 5.3%.

Venitul net în primul trimestru a fost de 158 milioane USD,  câştigurile pe actiune (EPS) au atins 0.09, iar totalitatea veniturilor din comenzi (indice bazat pe contracte semnate) este de 47.4 miliarde USD.

“Pentru industria feroviară, regulile de bază rămân ferme, iar pentru moment nu ne aşteptăm ca recesiunea să aibă un impact puternic asupra industriei. Referindu-ne la Bombardier Transportation, putem să spunem că am avansat cu planurile noastre de creştere a profitabilităţii, după cum rezultă din faptul ca raportul dintre venitul operaţional şi venitul net a fost de 5.6% în primul trimestru, comparativ cu 4.9% anul trecut.”, a declarat Pierre Beaudoin, Preşedinte Bombardier Inc.

“Am luat măsuri, continuă Preşedintele Bombardier Inc., pentru a gestiona situaţia cu care se confruntă economia mondială şi vom continua să investim în noi produse, precum CSeries, Learjet 85, trenurile de mare viteză ZEFIRO, dar şi în suita de tehnologii ecologice – ECO4.  La comenzi bazate pe contracte deja încheiate, în valoare de 47.4 miliarde USD , cu o activitate de producţie extinsă şi o gamă de produse bine diversificată, adăugându-se o balanţă financiară solidă, un nivel ridicat de lichidităţi, dar şi măsuri de reducere a costurilor deja implementate, ne vor ajuta să trecem cu succes de această perioadă” a adăugat dl. Pierre Beaudoin.

Bombardier Aerospace

La Bombardier Aerospace, vorbim de cifre de afaceri de 2.2 miliarde USD pentru primul trimestru, cu un venit operaţional de 110 milioane de dolari. De asemenea, comenzile totale bazate pe contracte semnate însumau 22.4 miliarde USD, iar livrările totalizau 75 de avioane.

Industria de avioane de afaceri în întregul ei simte efectele recesiunii. Cu toate acestea, în conformitate cu raportul emis de Asociaţia Producătorilor din Aviaţie, Bombardier Aerospace este lider de piaţă în ceea ce priveşte cifra de afaceri şi numărul de unităţi livrate. Compania a livrat 43 de avioane de afaceri în primul trimestru al anului 2009. Realizarea avionului Learjet 85 continuă conform planificării anunţate, acesta alăturându-se celei mai extinse familii de avioane de afaceri din industria aviatică.  

Bombardier Aerospace a livrat un total de 31 avioane regionale şi turbopropulsate, comparativ cu un număr de 28 de avioane livrate în aceeaşi perioadăa a anului trecut . Deutsche Lufthansa AG şi Lease Corporation International au dat companiei Bombardier o comandă fermă de 50 de avioane CSeries , confirmând atractivitatea acestei familii de avioane printre operatorii aerieni din toată lumea.
Bombardier Transportation

Pentru primul trimestru al anului fiscal curent, cifra de afaceri a  Bombardier Transportation a fost de 2.3 miliarde USD, iar veniturile operaţionale (EBIT) au ajuns la 125 milioane USD sau 5.6% din venituri, comparativ cu 118 milioane sau 4.9% pentru perioada similară a anului trecut.  Comenzile bazate pe contracte semnate au ajuns la 25 de miliarde, comparativ cu 24.7 miliarde USD în aceeaşi perioadă a lui 2008. Bombardier Transportation a raportat noi comenzi în primul trimestru al anului 2009, de 1.2 miliarde USD.

Către finalul trimestrului, Bombardier Transportation a raportat noi comenzi în valoare de 1.2 miliarde USD.  Compania a câştigat un contract pentru 30 de rame electrice ELECTROSTAR (trenuri cu 4 vagoane) plus un contract de mentenanţă pentru 3 ani de la operatorul National Express din Marea Britanie în valoare de 249 milioane USD.  Bombardier Transportation a mai primit o comandă pentru 83 de rame electrice de la Deutsche Bahn Regio AG în valoare de 605 milioane USD.  Ultima comandă din trimestru a fost cea primită de la Regia Autonomă de Transport din Paris, Franţa (RATP),  în valoare de 386 milioane USD.

În China, Bombardier Transportation a livrat primele trenuri de mare viteză bazate pe tehnologia ZEFIRO, la doar 18 luni după notificarea de producţie din partea operatorului.

REZULTATELE FINANCIARE PENTRU PRIMUL TRIMESTRU ÎNCHEIAT PE 30 APRILIE, 2009 

REZULTATELE FINANCIARE PENTRU BOMBARDIER INC.

Cifra de afaceri consolidate a atins un total de 4.5 miliarde USD pentru primul semestru încheiat la 30 Aprilie 2009. Veniturile operaţionale (EBIT) au ajuns la 235 milioane USD.  La sfârşitul lunii aprilie 2009, totalul comenzilor bazate pe contracte încheiate a fost de 47.4 miliarde USD.

Bombardier Aerospace

· Cifra de afaceri în primul trimestru al 2009 –  2.2 miliarde USD
· EBITDA (câştigul înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare) a fost de 204 milioane USD, echivalentul a 9.2% din venituri 
· EBIT (veniturile totale – cheltuielile operaţionale) a totalizat 110 milioane USD, 5% din venituri
· Comenzile primite – 22.4 miliarde USD

Pentru semestrul încheiat la 30 Aprilie 2009, livrările de avioane au totalizat 75 de unităţi, din care 43 avioane de afaceri şi 31 avioane comerciale, precum şi un avion amfibie.

Bombardier Transportation

· Cifra de afaceri în primul trimestru al 2009 –  2.3 miliarde USD
· EBITDA (castigul înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare) a fost de 151 milioane USD adică 6.7% din venituri
· EBIT (veniturile totale – cheltuielile operaţionale) a totalizat 125 milioane USD adică 5.6% din venituri
· Comenzi noi – 1.2 miliarde USD
· Comenzi primite pe baza de contracte semnate – 25 miliarde USD

CSeries, ECO4, ELECTROSTAR, Learjet 85 si  ZEFIRO sunt mărci înregistrate ale Bombardier Inc. sau ale subsidiarilor săi.

Toate cifrele din comunicat sunt exprimate in USD.

Bucuresti, 18.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *