free download 78 travel guides written by experts

Bombardier anunta rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2008

Compania multinaţională Bombardier Inc. anunţă rezultatele financiare pentru trimestrul încheiat la 31 octombrie, 2008. Pentru cel de-al treilea trimestru, cifra de afaceri a crescut cu 8%, ajungând la 4.6 miliarde USD. De asemenea, venitul operaţional dinaintea deducerii dobânzilor şi taxelor (EBIT) a atins suma de 315 milioane USD, comparativ cu 201 milioane USD din anul fiscal anterior, rezultând într-o creștere notabilă de 96.5%, faţă de aceeași perioadă a anului 2007.
Referindu-ne la Bombardier Aerospace şi Bombardier Transportation, ambele divizii au avut creşteri solide şi în acest trimestru. “Am obţinut din nou rezultate solide și in acest trimestru, o creștere a profiturilor, a deducerii dobânzilor şi taxelor deprecierii, a venitului net, toate acestea contribuind puternic la generarea celor 0.14 USD profit net pe acţiune (în acest trimestru), comparativ cu 0.05 USD din aceeaşi perioadă a anului trecut” declară Pierre Beaudoin, Preşedintele şi Directorul Executiv al Bombardier Inc.

În acest trimestru, Bombardier Aerospace a continuat să-și îmbunătățească rata deducerii dobânzilor şi taxelor deprecierii şi amortizării (EBITDA), subliniind accentul pus pe execuție. Bombardier Transportation a realizat o creștere a profiturilor si a ratei EBITDA și a înregistrat de asemenea un nivel bun de comenzi, dupa cum reiese din rata de comenzi şi livrări de 1.2, ceea ce se traduce printr-un nivel de comenzi situat la 2,8 miliarde USD. Pentru a satisface toate cerințele clientului, Bombardier Transportation și Bombardier Aerospace au continuat să investească în produse și tehnologii noi, diversificându-și astfel și mai mult portofoliile.

În legătură cu actuala criză economică, Pierre Beaudoin, Preşedintele şi Directorul Executiv al Bombardier Inc., declară următoarele:
“Cu toate că este prea devreme să evaluăm impactul și durata recesiunii economice din prezent și posibilul său impact asupra ambelor afaceri, suntem încrezători în viitorul nostru apropiat, având în vedere că am luat măsuri importante în anii anteriori pentru a ne îmbunătăți operațiile și poziția financiară. Avem o rezervă de 51,9 miliarde USD – reprezentând o medie de 2.7 ani de profit – deținută de toate afacerile și pe toate continentele. Deținem 3,3 miliarde USD bani lichizi sau echivalente în bani. Nu în ultimul rând, Bombardier Transportation nu ar trebui să sufere vreun impact serios, pentru simplul motiv că guvernele, prin intermediul organizațiilor publice, adesea măresc cheltuielile destinate proiectelor de infrastructură pe timp de recesiune economică. Vom continua să monitorizăm cu atenție situația”, a adăugat Domnul Beaudoin.

Bucuresti, 17.12.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *