free download 78 travel guides written by experts

Bombardier anunta rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2008

Compania anunta creşteri pe toţi indicatorii financiari, EBIDTA a crescut cu PAna la 70 % fata de aceeasi perioada a 2007

Compania multinaţională Bombardier Inc.anunţă rezultatele financiare pentru trimestrul încheiat la 31 iulie 2008. Pentru cel de-al doilea trimestru, cifra de afaceri a crescut  cu 22%, ajungând la 4.9 miliarde USD. De asemenea, venitul operaţional înaintea deducerii dobânzilor şi taxelor deprecierii şi amortizării (EBITDA) a atins suma de 495 comparativ cu 342 milioane USD anul trecut rezultând crşterea record de 70% iar venitul operaţional înaintea deducerii dobânzilor şi taxelor (EBIT) a ajuns la 358 de milioane USD comparativ cu indicatorul anului fiscal anterior de 213 milioane USD reprezentând o creştere de aproximativ 60%.Încasările nete au ajuns la 246 milioane USD  iar profitul net pe acţiune (EPS) a ajuns la 0.14 USD De asemenea Bombardier a primit în această perioadă comenzi record în valoare de 57.2 miliarde de USD.

Referindu-ne la Bombardier Aerospace şi Bombardier Transportation, ambele divizii au avut creşteri notabile şi în acest trimestru. “Performanţa în zona de  comenzi primite a contribuit puternic la generarea celor 0.14 USD profit net pe acţiune (în acest trimestru), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut” declara Pierre Beaudoin, Preşedintele şi Directorul Executiv al Bombardier Inc.
 “La Bombardier Aersospace, aeronavele de clasa business au inregistrat un nivel de maxim al comenzilor şi livrărilor, demonstrând continua popularitate a gamei vaste de produse. În aceeaşi linie cu poziţia de lider şi angajamentul în a realiza produse inovatoare, Bombardier Aerospace a lansat familia de aeronave C’Series, în cadrul spectacolului aeronautic Farnborough desfăşurat în luna iulie. Modelele de aeronave de 110 şi 130 locuri, cu adevarat revoluţionare în industrie vor beneficia de cele mai recente inovaţii tehnologice, incluzând creşterea uzului de materiale compozite, un motor de generaţie nouă insoţit de cele mai noi sisteme şi echipamente.

În timpul acestui trimestru, Bombardier Transportation a înregistrat de asemenea un nivel bun de comenzi, dupa cum reiese din rata dintre comenzi şi livrări de 0.9, în contextul unei cresteri de 32% al încasărilor. “Gama noastră extinsă de produse şi diversificarea geografică, deja  reflectată în numărul cererilor primite, promite pe viitor venituri foarte bune. Vom continua să profităm de punctele noastre tari şi să ne concentrăm pe execuţie şi costuri pentru a maximiza oportunităţile de afaceri.” a adăugat Preşedintele Bombardier Inc.

Date cheie:
Cifra de afaceri a ajuns la 4.9 miliarde USD in al doilea trimestru, terminat la 31 iulie 2008, comparativ cu 4 miliarde USD în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru primule 6 luni încheiate la 31 iulie 2008 s-au atins venituri cumulate in valoare de  9.7 miliarde de USD, comparativ cu 8 miliarde în aceeaşi perioadă din anul anterior.

Tot în cel de-al doilea trimestru venitul operaţional înaintea deducerii dobânzilor şi a taxelor (EBIT) a ajuns la 358 de milioane USD, sau 7,3 % venituri, comparative cu un indicator de numai 213 milioane USD sau 5,3 % încasări pentru aceeaşi perioadă a anului precedent. Pentru semestrul (6 luni) terminat la aceeaşi dată, venitul operaţional (EBIT) totalizează 679 milioane USD, sau 7% încasări, comparativ cu cel de 396 milioane, sau 4.9% încasări pentru aceeaşi perioadă anul trecut.

Reduceri semnificative ale costurilor
Finanţarea netă a dobânzilor a ajuns la 36 milioane USD pentru al doilea sfert al anului fiscal 2008, comparat cu 72 de milioane de USD in perioada corespunzătoare a anului trecut. Pentru jumatatea de an, cheltuilelile de finanţare au ajuns la 57 de milioane USD, comparativ cu 141 de milioane de USD în aceeaşi perioadă a anului anterior – rezultând  scăderi de 36 milioane, respective 84 milioane USD.

Încasările nete au atins pragul de 246 milioane USD  sau 0.14 USD pe actiune, pentru al doilea trimestru al anului fiscal 2008. Pentru primul semestru al anului fiscal, încasările nete au fost de 472 de milioane USD, sau 0.26 USD  pe acţiune.
La data de 31 iulie 2008, registrul de comenzi Bombardier era la 57.2 miliarde de USD, comparativ cu 53.6 miliarde în 31 ianuarie 2008.

Bucuresti, 19.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *