free download 78 travel guides written by experts

Bogdan Aurescu si culisele procesului de la Haga, la Campania Premiile TVR Cultural

Duminică, 8 aprilie, ora 18.10

„Patriotul”, documentarul pe care TVR Cultural îl propune pentru duminică are ca subiect detaliile procesului de la Haga cu privire la delimitarea maritimă între România şi Ucraina. Episodul 28 din Campania Premiile TVR Cultural cuprinde un interviu cu Bogdan Aurescu, agentul român la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, şi cu o parte din echipa coordonată de acesta.

„Miza subiectului meu este foarte specială: istoria din culise a procesului de la Haga şi echipa care a adus României, prin soluţia Curţii Internaţionale, aproape 10.000 de km pătraţi de platou continental. O ţară în ape! I-am cunoscut pe unii dintre ei. I-am intervievat pe Agenţii României şi veţi avea privilegiul de a cunoaşte personaje unice prin modestia şi valoarea lor. „Patriotul” – este istoria unui succes excepţional şi am privilegiul în 48 de minute de a-l reaminti celor care l-au uitat. Un film despre atitudini rare: datorie, onoare, modestie, competenţă, valoare.”, spune Irina Szasz, realizatorul documentarului.

Telespectatorii au ocazia să-i cunoască pe contra-amiral (r) Eugen Laurian, pe lt. comandor (r) Octavian Buzatu şi pe Liviu Dumitru, o parte din echipa excepţională condusă de Bogdan Aurescu.

Documentarul „Patriotul" este programat în cadrul Campaniei Premiile TVR Cultural, duminică 8 aprilie, de la ora 18.10, pe TVR Cultural şi va putea fi votat după vizionare, trimiţând textul „28” la numărul de SMS 1269 (costul unui SMS este de 0,87 Euro cu TVA inclus.).

Despre Campania Premiile TVR Cultural

La TVR Cultural continuă campania demarată în luna octombrie a anului trecut – Campania Premiile TVR Cultural. Documentarele care se întrec în cadrul campaniei pot fi votate de către telespectatori imediat după vizionare, marile câştigătoare din fiecare categorie – eveniment, asociaţii, respectiv oameni – fiind desemnate anul acesta. Pentru procesul de votare, fiecare documentar are alocat un număr (1, 2, 3 etc.) care va putea fi trimis la numărul de SMS 1269. Cei de-acasă pot vota de câte ori doresc oricare dintre filmele difuzate. Costul unui SMS este de 0,87 Euro cu TVA inclus. Numărul poate fi apelat din orice reţea mobilă. Detalii despre Campania „Premiile TVR Cultural” şi regulamentul complet de votare pot fi accesate la adresa: www.tvr.ro/premiiletvrcultural.

Bucuresti, 06.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *