Kinodiseea

BMW Welt castiga Wallpaper Design Award

BMW Welt, proiectat de Coop Himmelb(l)au, a primit premiul internaţional Wallpaper Design Award 2009 la categoria “Best New Public Building”. “Este încă o dovadă a răspunsului internaţional excepţional la design-ul arhitectonic unic al BMW Welt. Este o clădire unde se poate experimenta cu adevărat fascinaţia mărcii noastre,” a declarat Rudolf Wiedemann, directorul centrului BMW Welt.

“Noua creaţie dinamică a Coop Himmelb(l)au pentru BMW în München este nu numai un centru inovativ de livrare a automobilelor, dar şi un spaţiu pentru expoziţii, comunicare şi întâlniri publice. Clădirea din sticlă şi oţel prezintă un acoperiş impresionant care se închide într-un con dublu, precum şi un spaţiu interior deschis cu o scară monumentală, poduri şi balcoane,” a fost argumentaţia juriului.

Revista internaţională de design şi lifestyle “Wallpaper” este una din cele mai importante publicaţii de gen şi este privită ca un adevărat trendsetter de către profesioniştii din design şi arhitectură. Premiul Wallpaper Design Award este acordat la fiecare început de an pentru realizări excepţionale în design: de la design de produs până la “best city”.

Wallpaper Design Award este doar unul din multe distincţii importante primite de Coop Himme(l)blau pentru BMW Welt. Printre acestea se numără RIBA (Royal Institute of British Architects) European Award, un premiu la World Architecture Festival Award 2008 la categoria “Production”, Premiul german pentru construcţii din oţel 2008, precum şi Detail Prize 2009 pentru categoria “Innovation Steel”. De asemenea, BMW Welt este certificat din decembrie 2008 ca primul centru de livrare şi experienţă interactivă conform standardelor ISO 9001 şi VDA 6.2.

Alături de celebra construcţie “Patru cilindri” a lui Karl Schwanzer şi de recent redeschisul BMW Museum, BMW Welt este unul din monumentele de arhitectură ale oraşului München şi o reprezentare a forţei inovative a BMW Group.

Bucuresti, 09.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *