free download 78 travel guides written by experts

BMW i Ventures anunţă investiţia strategică la DSP Concepts

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat o investiţie strategică la DSP Concepts, Inc., o companie startup care dezvoltă soluţii audio de procesare a semnalului digital şi un specialist în tehnologia de interfaţă vocală a utilizatorului. Christian Noske, partener în cadrul BMW i Ventures, s-a alăturat Consiliului de Administraţie al companiei.

Cu smartphone-urile care au ajuns la vârful ciclului de viaţă al produselor şi cu asistenţi inteligenţi precum Amazon Alexa şi Apple Siri care devin tot mai populari, interfaţa de utilzare vocală este pregătită să devină dominantă în toate industriile, de la sisteme de infotainment în automobil şi electronice de consum până la produse IoT şi automatizare a caselor. Având în vedere necesitatea unei dezvoltări mai rapide şi a unei performanţe crescute de recunoaştere a vocii, DSP Concepts a dezvoltat o serie de produse acţionate de software-ul său de procesare audio Audio Weaver®. Aceste soluţii accelerează timpul de lansare pe piaţă şi ating o performanţă maximă pentru orice produs proiectat la un cost mai mic al sistemului. Printre partenerii DSP Concepts se numără Amlogic, Inc., Cadence Design Systems, Knowles Corporation, STMicroelectronics, Texas Instruments Inc. şi alţi furnizori de top ai soluţiilor DSP şi SoC.

BMW Group logo

“Consumatorii au cumpărat deja milioane de produse controlate prin voce şi, în timp ce au devenit conştienţi de puterea şi confortul utilizării interfeţei vocale, au experimentat şi frustrările care apar atunci când dispozitivele cu interfaţă vocală nu răspund rapid şi precis”, a spus Dr. Paul Beckmann, director tehnologic executiv şi fondator al DSP Concepts. “Produsele cu interfaţă vocală acţionate de software-ul DSP modular Audio Weaver pot fi proiectate şi reglate pentru a obţine cea mai bună performanţă posibilă de la orice produs sau factor de formă, economisind în acelaşi timp costurile de sistem, profitând de puterea de procesare disponibilă deja pe un SoC sau microcontroler.”

BMW i Ventures a condus runda de finanţare Series A, cu participarea Walden Riverwood Ventures şi a proeminentului investitor David Tsang. DSP Concepts va utiliza fondurile pentru a rafina şi pentru a adăuga noi caracteristici platformei sale software, precum şi pentru a-şi dezvolta echipa.

“Interfaţa vocală va juca un rol imens în evoluţia automobilului spre a deveni o extensie a vieţii noastre digitale. Tipul de dezvoltare agilă a capacităţilor UI vocale pe care le permite DSP Concepts va deveni esenţială pentru companiile care doresc să-şi ducă produsele la următorul nivel în alinierea cu această viziune”, a declarat Christian Noske, partener la BMW i Ventures.

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale şi cloud auto, mobilităţii electrice, inteligenţei artificiale şi datelor, industriei 4.0, mobilităţii comune şi la cerere, vieţii digitale a clienţilor şi serviciile energetice. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Carbon3D, Chargepoint, DesktopMetal, JustPark, Life360, Moovit, Nauto, Scoop, Stratim, Turo, Xometry şi Zendrive. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie la companii de creştere.

Despre DSP Concepts

DSP Concepts, Inc. oferă soluţii integrate de procesare a semnalelor digitale prin intermediul platformei Audio Weaver®. Versatilitatea şi flexibilitatea sistemului Audio Weaver îi permit să obţină performanţe superioare din orice combinaţie de componente. DSP Concepts este specializată în prelucrarea microfonului, precum şi în procesarea redării, fiind principalul furnizor pentru mărci de top de produse auto şi de consum. Fondată de Dr. Paul Beckmann în 2003, DSP Concepts are sediul central în Santa Clara (California).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *