celula de arta octombrie

BMW Remote Software Upgrade nou pentru 1,3 milioane de automobile BMW

● Amazon Alexa disponibilă în alte patru ţări ● BMW Maps are acum şi masca de căutare tradiţională ●

Bucureşti/München. Astăzi marchează începutul lansării noii actualizări de software BMW la distanţă pentru 1,3 milioane de automobile cu sistemul de operare BMW 7. Acest lucru activează integrarea Amazon Alexa pe alte patru pieţe. Actualizarea include şi îmbunătăţiri, cum ar fi integrarea introducerii tradiţionale a destinaţiei în BMW Maps.

Integrare Amazon Alexa pentru încă patru ţări

Următoarea actualizare a software-ului BMW la distanţă va aduce sistemul de operare BMW 7 la versiunea 21-03. Lansarea în Germania va începe la 1 iunie 2021, acoperind treptat mai multe pieţe BMW Connected Drive din întreaga lume. În total, peste 1,3 milioane de automobile BMW (şi peste 20 de modele) vor primi acest upgrade.

Acum, clienţii pot folosi din automobilul lor multe dintre funcţiile Alexa pe care le cunosc şi le plac de acasă: adăugă articole la listele de cumpărături, verifică ştirile, pot reda muzică sau pot controla dispozitivele smart home compatibile pentru casă din automobil. Până în prezent, Alexa a fost disponibilă pentru automobilele cu sistem de operare BMW 7 din Germania, Austria, Marea Britanie, Spania şi Italia. Această actualizare adaugă încă patru ţări pe listă – Franţa, SUA, Canada şi Brazilia.

BMW Operating System 7 - Amazon Alexa

Dezvoltatorii BMW Maps aduc şi masca de căutare tradiţională

Sistemul de navigaţie BMW Maps a fost lansat la mijlocul anului 2020 pentru automobilele cu sistemul de operare BMW 7. Sistemul, bazat pe cloud pentru prima dată, face calculul traseelor semnificativ mai rapid şi mai dinamic prin combinarea informaţiilor în timp real cu modelele de predicţie. Cloud-ul conţine şi informaţii suplimentare legate de context despre peste 120 de milioane de puncte de interes, cum ar fi calificative, orar şi imagini. Baza de date POI este actualizată de mai multe ori pe săptămână, la intervale scurte şi regulate.

Cel mai simplu mod de a introduce o destinaţie este în limbaj natural, în dialog cu Asistentul Personal Inteligent BMW. Cu BMW Maps, au fost implementate îmbunătăţiri suplimentare în ceea ce priveşte uşurinţa utilizării prin touch sau controler BMW. De exemplu, One-Box Search a fost utilizată pentru prima dată. Aceasta permite clienţilor să caute adresele şi numele locurilor, aşa cum sunt obişnuiţi să introducă textul în motoarele de căutare web. Algoritmii sunt utilizaţi pentru a filtra baza de date aplicabilă pentru a afişa sugestiile probabile deja în timpul introducerii (completarea automată).

Mulţi clienţi BMW îşi doresc şi masca de ecran familiară pentru reintroducerea destinaţiei (ţară, loc, stradă, număr de casă). BMW îşi propune întotdeauna să ofere clienţilor săi cea mai bună experienţă posibilă. Potrivit unei decizii a managementului de produs şi a dezvoltatorilor, căutarea tradiţională a fost redezvoltată în BMW Maps şi acum este disponibilă clienţilor în plus faţă de One-Box Search.

Adaptarea pentru BMW Maps este activată după instalarea actualei actualizări de software BMW de distanţă.

Îmbunătăţiri suplimentare ale funcţiilor

Una dintre îmbunătăţirile oferite de această actualizare este că setările avertismentului de părăsire a benzii pot fi salvate acum definitiv. Dacă clienţii nu doresc să beneficieze de avertismentul de părăsire a benzii, pot dezactiva funcţia din setări. De acum înainte, dezactivarea rămâne stocată în BMW ID activat corespunzător. Funcţia este reactivată numai dacă clientul efectuează modificarea corespunzătoare a setărilor.

O altă îmbunătăţire care vine odată cu această actualizare a sistemului de operare BMW corectează o eroare de afişare atunci când redaţi conţinut multimedia cu smartphone-uri Android asociate prin Bluetooth (cu Android 11). După actualizare, coperta este procesată corect atunci când piesele muzicale sunt schimbate.

La unele modele de automobile cu sistemul de operare BMW 7, Surround View de pe displayul central nu a fost poziţionată corect. Şi acest lucru a fost corectat ca parte a îmbunătăţirilor calităţii.

Note generale despre actualizarea software-ului BMW la distanţă şi despre lansare

Din 2018, prin sistemul de operare BMW 7 şi actualizarea software-ului BMW la distanţă, conducătorii BMW au putut să îşi menţină automobilul la zi cu cele mai nou software, uşor şi rapid. Noile funcţii pot fi instalate convenabil over-the-air în automobil. Fişierele de instalare sunt pregătite în automobil în fundal. După aceea, chiar şi instalarea unor actualizări extinse va dura rareori mai mult de 20 de minute.

Din cauza pandemiei de coronavirus, cu impactul său asupra capacităţilor de suport, lansarea actualizării actuale poate fi întârziată pe pieţele individuale.

Automobilele cu sistemul de operare BMW 7 care nu au fost produse înainte de martie 2021 au deja cea mai recentă versiune de software.

Clienţii sunt informaţi cu privire la actualizarea software-ului BMW la distanţă disponibilă prin intermediul aplicaţiei My BMW sau pe displayul central din automobil. În plus, starea software-ului poate fi vizualizată în setările automobilului la “Remote Software Upgrade” şi poate fi efectuată o căutare a actualizărilor disponibile. Actualizarea software-ului la distanţă este disponibilă acum pentru mai mult de 20 de modele BMW şi, prin urmare, pentru aproape întreaga flotă BMW. Automobilele cu versiuni software mai vechi de 20-07 pot instala cea mai recentă versiune numai după descărcarea şi instalarea versiunilor intermediare. Doar următoarea actualizare posibilă este oferită pentru instalarea în automobil. Clientul nu poate instala niciodată o versiune greşită.

Notă: Disponibilitatea serviciilor şi funcţiilor depinde de modelul automobilului, de echiparea corespunzătoare şi de ţara respectivă. Clienţii pot vizualiza notele de lansare aplicabile pe piaţa respectivă pe site-ul naţional BMW.

Instrucţiuni şi sfaturi despre BMW Remote Software Upgrade sunt disponibile în videourile BMW How-To corespunzătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *