free download 78 travel guides written by experts

BMW, partener oficial al Art Basel 2016

BMW Art & Design Talk cu Cao Fei şi Karim Habib

Bucureşti/Basel. În perioada 16-19 iunie, ediţia elveţiană a Art Basel oferă o nouă introspecţie vastă în lucrurile a peste 4.000 de artişti, prezentate de peste 280 de galerii de top din lumea întreagă.

Ca partener global pe termen lung al expoziţiilor din Basel, Miami Beach şi Hong Kong, BMW oferă un nou serviciu shuttle complet pentru invitaţii VIP şi găzduieşte o discuţie despre artă şi design, precum şi o recepţie ocazionată de BMW Art Journey.

Miercuri, 15 iunie, BMW Art & Design Talk va oferi primele detalii privind studiile de design ale viitoarelor BMW Art Cars. În discuţia cu Karim Habib, vicepreşedinte de design al automobilelor BMW, care va fi găzduită de UBS Forum, artista Cao Fei îşi va prezenta planurile pentru cel de-al 18-a automobil al colecţiei BMW Art Car. În prezent, tânăra artistă chineză – considerată de presa internaţională ca fiind cel mai important artist contemporan din ţara ei – se bucură de o deosebită apreciere pentru prima sa expoziţie solo din SUA, la MoMA PS1. La sfârşitul anului 2015, un juriul de specialitate, format din directori şi custozi renumiţi de muzee, i-au nominalizat pe Cao Fei şi pe artistul american John Baldessari pentru a crea fiecare câte un BMW Art Car.


Pentru a sărbători prima şi cea mai recentă iniţiativă a BMW Group – colecţia BMW Art Car şi BMW Art Journey -, precum şi centenarul companiei, BMW lansează invitaţia la o recepţie exclusivistă la UBS Forum în prima zi de avanpremieră. La finalul lunii mai, un juriul internaţional de specialitate a ales-o pe Abigail Reynolds (reprezentată de Rokeby, Londra) dintr-o listă scurtă de trei artişti ce au expus în cadrul secţiunii Discoveries la Art Basel din Hong Kong. Asemenea unui studio mobil, BMW Art Journey îşi poate duce câştigătorii aproape în orice loc de pe mapamond, pentru a-şi face noi relaţii, pentru a realiza cercetări şi pentru a crea noi lucrări. Toţi artiştii care expun în secţiunile Positions şi Discoveries ai Art Basel de la Miami Beach şi Hong Kong sunt invitaţi să-şi prezinte propunerile.

Mai multe informaţii despre BMW Art Journey găsiţi la: www.bmw-art-journey.com.

Pe lângă expoziţiile Art Basel din Basel, Miami Beach şi Hong Kong, BMW Group susţine şi alte iniţiative de artă precum Week-endul Galeriilor din Berlin şi abc art berlin contemporary. Compania colaborează pe termen lung cu numeroase instituţii culturale şi artişti din lumea întreagă, susţinând proiecte precum “BMW Tate Live” şi “Preis der Nationalgalerie”.

Mai multe informaţii despre angajamentul cultural al BMW Group sunt disponibile la: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Despre Art Basel

Art Basel găzduieşte cele mai importante expoziţii mondiale pentru lucrări de artă modernă şi contemporană, situate în Basel, Miami Beach şi Hong Kong. Definit de oraşul şi regiunea care îl găzduieşte, fiecare eveniment este unic, lucru reflectat prin galeriile participate, lucrările de artă prezentate şi conţinutul programelor paralele, produs în colaborare cu instituţiile locale pentru fiecare ediţie. Pe lângă standurile ambiţioase ce prezintă principalele galerii de pe mapamond, fiecare sector expoziţional al evenimentului reflectă cele mai noi dezvoltări în artă vizuală, oferind vizitatorilor idei noi, surse noi de inspiraţie şi noi contacte în lumea artei. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.artbasel.com.

Despre angajamentul cultural BMW

De aproape 50 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Jeff Koons, Daniel Barenboim, Jonas Kaufmann şi arhitecta Zaha Hadid au cooperat cu BMW. În prezent, artista Cao Fei din China şi americanul John Baldessari creează două noi automobile pentru colecţia BMW Art Car. Pe lângă iniţiativele comune precum BMW Tate Live, BMW Art Journey şi concertele “Opera for All” din Berlin, München şi Londra, compania este şi partener al unor muzee şi expoziţii de artă de renume, precum şi al unor orchestre şi opere de pe mapamond. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată – acest aspect este esenţial pentru lucrări de artă revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile importante într-o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, Les Films de Cannes à Bucarest, Festivalul Dakino sau Anonimul, precum şi Bienala de Gravură Experimentală. La nivel naţional, partenerii BMW susţin o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *