free download 78 travel guides written by experts

BMW Motorsport News – Numarul 14/15

Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

ELMS: Victorie de clasă şi o clasare pe podium pentru echipele BMW la Le Castellet

Cele două echipe BMW participante în European Le Mans Series (ELMS) au avut o expediţie de succes în sudul Franţei. Duminică, "Circuit Paul Ricard" (Franţa) a găzduit "4 Hours of Le Castellet" – a cincea şi penultima etapă a sezonului 2015. În categoria LM GTE, BMW Sports Trophy Team Marc VDS a încheiat pe locul al doilea cu BMW Z4 GTE, reuşind o clasare pe podium. Maşina a fost pilotată de pilotul oficial BMW Andy Priaulx (Marea Britanie), Henry Hassid (Franţa) şi Jesse Krohn (Finlanda). Cei trei au urcat pe locul al doilea în clasamentul general al clasei LM GTE şi înaintea finalei sezonului, care va avea loc la Estoril (Portugalia) – 17-18 octombrie -, mai au şanse să câştige titlul. În categoria GTC, Franck Perera (Franţa), Eric Dermont (Franţa) şi Dino Lunardi (Franţa) au obţinut cea de-a doua victorie a sezonului cu modelul BMW Z4 GT3 înscris de TDS Racing. Prin acest succes, ei şi-au mărit avansul în clasamentul general al clasei.

VLN: Bouveng a debutat pe modelul BMW Z4 GT3 -TKS-Motorsport a câştigat la categoria BMW M235i Racing Cup

Juniorul BMW Motorsport Victor Bouveng (Suedia) şi-a făcut debutul la comenzile BMW Z4 GT3 în cursa desfăşurată sâmbătă la Nürburgring (Germania). El a concurat cu #36 BMW Z4 GT3 înscris de Walkenhorst Motorsport, alături de Michela Cerruti (Italia), Felipe Fernándes Laser (Germania) şi David Jahn (Germania), în cursa de şase ore – punctul culminant al sezonului în campionatul de anduranţă VLN. După 41 de tururi parcurse pe bucla Nordschleife a circuitului de la Nürburgring, cvartetul a ocupat locul al şaselea în clasamentul general. Prima poziţie în categoria BMW M235i Racing Cup a revenit echipajului format din Michele Di Martino (Germania) şi Moritz Oberheim (Germania), înscris de echipa TKS-Motorsport. Cei doi au încheiat cu un avans de peste cinci minute faţă de Ralf Schall (Germania) şi Mario Merten (Germania), reprezentanţii echipei Bonk Motorsport. Schall şi Merten continuă să fie lideri în clasamentul piloţilor. Acum, avansul lor faţă de echipajul de pe locul secund, Di Martino – Oberheim, este de 12 puncte. Locul al treilea în cursa de şase ore a revenit #680 BMW M235i Racing al echipei Mathol Racing. Per total, echipele BMW au obţinut şase victorii la diferite clase.

24h Barcelona: 11 modele BMW la start în Spania – victorie la clasă pentru Saxon Motorsport

În acest week-end, 24h Series a fost în Spania: "Cursa de 24 de ore de la Barcelona" a reprezentat a cincea etapă a sezonului 2015. Un total de 11 modele BMW au concurat în "24h Barcelona". În categoria A5, Nick Barrow (Marea Britanie), Tom Barrow (Marea Britanie), Dave Robinson (Marea Britanie) şi Jamie Morrow (Marea Britanie) au obţinut victoria cu modelul BMW 135D GTR înscris de Saxon Motorsport. Locurile al doilea şi al treilea în această clasă au revenit echipelor DUWO Racing, cu BMW M235i Racing, respectiv Intersport Racing, cu BMW E46 M3. Echipa Walkenhorst Motorsport, care a concurat în clasa A6 pentru modele GT3 cu pilotul oficial BMW Jens Klingmann (Germania), Henry Walkenhorst (Germania), Matias Henkola (Finlanda) şi Chris Tiger (SUA), a avut ghinion. BMW Z4 GT3 a fost obligat să intre la standuri după o coliziune, pentru care vina nu a aparţinut echipajului. Reparaţiile au durat două ore şi jumătate. După 24 de ore, Walkenhorst Motorsport a trecut linia de sosire pe locul al şaptelea la clasă şi pe al 26-lea în clasamentul general.

BTCC: Trio BMW în acţiune la Rockingham

A opta dintre cele zece etape care formează sezonul 2015 al British Touring Car Championship (BTCC) a avut loc în weekend. Echipa West Surrey Racing a concurat cu un trio uşor diferit de piloţi în runda de la Rockingham (Marea Britanie): Nick Foster (Marea Britanie) l-a înlocuit pe pilotul oficial BMW Andy Priaulx (Marea Britanie), care a participat în European Le Mans Series la Le Castellet (Franţa). Sam Tordoff (Marea Britanie) a fost cel mai bine clasat pilot al echipei la Rockingham. El a încheiat pe locurile al zecelea, al 14-lea, respectiv al cincilea cu modelul BMW 125i M Sport. În primele două curse, Foster a fost de fiecare dată al 16-lea, apoi a ocupat poziţia a 12-a în manşa finală. Coechipierul lor Rob Collard (Marea Britanie) a avut o zi dificilă. El a fost al 18-lea în prima cursă, apoi a ocupat poziţia a 28-a după ce s-a răsucit pe circuit în a doua manşă. Rob nu a reuşit să încheie a treia şi ultima cursă.

Bucuresti, 07.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *