free download 78 travel guides written by experts

BMW Motorsport News – Numarul 13/15

Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

BTCC: Andy Priaulx şi-a sărbătorit ziua de naştere, apoi două clasări pe podium

La cea de-a şasea etapă din British Touring Car Championship (BTCC) ce a avut loc la Snetterton (Marea Britanie), pilotul oficial BMW Andy Priaulx (Marea Britanie) a avut toate motivele pentru a sărbători. Triplul campion mondial de turisme şi-a aniversat a 42-a zi de naştere, eveniment petrecut sâmbătă, după care şi-a făcut cel mai frumos cadou cu această ocazie: în cea de-a doua manşă dintre cele trei disputate duminică, el a încheiat pe locul al doilea, astfel că a avut ocazia unui duş cu şampanie pe podium. Cu BMW 125i M Sport al West Surrey Racing, el a reuşit şi cel mai rapid tur, cu timpul de 1:58,066. La finalul zilei, a văzut încă o dată steagul de sosire din poziţia a treia. Priaulx a încheiat pe locul al cincilea în prima manşă. Coechipierul său Sam Tordoff (Marea Britanie) şi-a îmbunătăţit clasările de la o cursă la alte, astfel că a fost al şaptelea, al cincilea şi al patrulea în cele trei manşe BTCC de la Snetterton. Pe de altă parte, Rob Collard (Marea Britanie), şi el pilot al West Surrey Racing, a fost extrem de ghinionist. După un incident cu coechipierul său Tordoff în primul tur al manşei întâi, dar şi ca urmare a altor coliziuni, el a revenit rapid la standuri din cauza avariilor în partea din spate a maşinii şi a unei pene de cauciuc. Cu toate acestea, Collard a reuşit să ia startul în cursa a doua, dar fără vreo şansă. În cea de-a treia cursă a zilei, el s-a clasat al zecelea.

USCC: BMW Team RLL a ocupat locurile al cincilea şi al şaselea la Road America

În cursa de două ore şi 45 de minute ce s-a desfăşurat pe Road America (SUA) – Continental Tire Road Race Showcase -, BMW Team RLL a încheiat pe locurile la cincilea şi al şaselea. Bill Auberlen (SUA) şi Dirk Werner (Germania) au ocupat locul al cincilea cu #25 BMW Z4 GTLM. John Edwards (SUA) şi Lucas Luhr (Germania), echipajul #24, s-a clasat un loc în urma lor. Venerabilul circuit Road America a fost unul de succes pentru BMW Team RLL, dar de această dată a reprezentat o excepţie. Nici unul dintre modelele BMW Z4 GTLM nu a reuşit să găsească ritmul necesar pentru a fi la acelaşi nivel cu plutonul categoriei GTLM, după ce ultimele modificări "Balance of Performance" au dus modelele BMW la o secundă de majoritatea clasei şi la două secunde de maşina Porsche învingătoare.

USCC: BMW Z4 GTLM a concurat la Road America cu design "Mission:Impossible – Rogue Nation"

#24 BMW Team RLL Z4, pilotat de John Edwards (SUA) şi Lucas Luhr (Germania), au concurat cu un design inspirat de "Mission:Impossible – Rogue Nation" în cea de-a şaptea etapă din ediţia 2015 a TUDOR United SportsCar Championship (USCC), care a avut loc pe Road America (SUA). A cincea ecranizare a francizei Mission:Impossible, realizată de Paramount şi Skydance Media, a fost lider al box office-ului mondial, pentru săptămâna începută la 31 iulie, cu încasări brute de peste 150 de milioane de dolari. Filmul include numeroase modele BMW, inclusiv noul BMW Seria 7, "nava-amiral" a mărcii, ajunsă la cea de-a şasea generaţie. BMW este partener auto exclusiv pentru această ecranizare a legendarei francize, cu Tom Cruise (SUA) în rol principal.

CTSCC: Fall-Line Motorsport a revenit pe podium la Road America

Ashley Freiberg (SUA) şi Trent Hindman (SUA) au pilotat #46 Fall-Line Motorsport BMW M3 spre podium în cursa Continental Tire SportsCar Challenge (CTSCC), clasându-se pe locul al treilea al categoriei Grand Sport, după o cursă de două ore şi 30 de minute ce a avut loc pe Road America (SUA). Freiberg a luat startul de pe locul al nouălea al grilei, iar cei doi au reuşit o performanţă foarte bună, parcurgând 57 de tururi şi încheind la 1,6 secunde de modelul Porsche învingător, pilotat de Matt Plumb (SUA) şi Hugh Plumb (SUA). În categoria Street Tuner, cel mai bine clasat model BMW a fost #81 Bimmerworld Racing BMW 328i, pilotat de Tyler Cooke (SUA) şi Andrie Hartanto (SUA), clasat pe locul al patrulea.

Super GT Japonia: BMW Z4 GT3 a ratat podiumul pentru doar 0,4 secunde

În cea de-a patra cursă a sezonului din campionatul Super GT al Japoniei, BMW Z4 GT3 înscris de LM corsa a ratat de puţin o clasare pe podium. După 61 de tururi pe "Fuji Speedway" (Japonia), Morio Nitta (Japonia) şi Shigekazu Wakisaka (Japonia) au ocupat locul al patrulea în clasamentul clasei GT300. Cei doi au ratat locul al treilea pentru doar 0,428 secunde. După 37 de tururi, cursa s-a încheiat prematur pentru piloţii oficiali BMW Jörg Müller (Germania) şi Seiji Ara (Japonia), aflaţi la comenzile BMW Z4 GT3 al BMW Sports Trophy Team Studie.

Asian Le Mans Series: Dirk Müller va participa la două curse ALMS

După ce Dirk Müller (Germania) a susţinut echipa Triple Eight Racing la cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), el va concura acum în Asian Le Mans Series (ALMS) alături de AAI-Rstrada. Müller va urca la volanul AAI-Rstrada BMW Z4 GT3 în cursa de două ore de la Fuji (Japonia), ce are loc la 11 octombrie. În data de 8 noiembrie, el va participa la cursa de trei ore de la Sepang (Malaysia).

Bucuresti, 10.08.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *