free download 78 travel guides written by experts

BMW Motorsport News – Numarul 12/15

Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. "BMW Motorsport News" ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

DTM: Farfus, Wittmann şi Felix Da Costa în pentru BMW la Spielberg

Augusto Farfus (Brazilia) a repetat evoluţia bună din calificări şi a reuşit o performanţă bună în cea de-a noua etapă a sezonului DTM, ce a avut loc la Spielberg (Austria). Brazilianul a fost cel mai bine clasat pilot BMW driver, încheind pe locul al şaselea cu Shell BMW M4 DTM. Pilotul BMW Team RBM ocupase poziţia a cincea în calificări. Campionul en-titre DTM, Marco Wittmann (Germania), a încheiat şi el în zona punctelor, cu Ice-Watch BMW M4 DTM, după ce s-a clasat al nouălea. Duminică, ploaie puternică a dominat a zecea cursă a stagiunii, iar piloţii BMW Motorsport nu au reuşit să găsească un ritm bun de cursă – singurul care a reuşit să puncteze a fost António Félix da Costa (Portugalia, Red Bull BMW M4 DTM). Pilotul BMW Team Schnitzer a ocupat locul al zecelea după ce Timo Scheider a fost descalificat după un incident de cursă pe care comisarii de cursă l-au considerat a fi mult peste limita regulamentului. Ceilalţi piloţi BMW au terminat în afara punctelor.

Campionatul GT al Marii Britanii: dublă pentru BMW Z4 GT3 la Brands Hatch

La doar o săptămână după evoluţia impresionantă din cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), Ecurie Ecosse a sărbătorit cea de-a doua victorie a sezonului în campionatul GT al Marii Britanii. Echipa a câştigat a cincea etapă a sezonului, care s-a desfăşurat la Brands Hatch (Marea Britanie). Marco Attard (Marea Britanie) şi Alexander Sims (Marea Britanie) a început cursa de pe locul al patrulea al grilei, cei doi aflându-se la volanul #1 BMW Z4 GT3 şi reuşind o revenire spectaculoasă. Cu nouă minute înainte de finalul cursei, Sims a reuşit manevra decisivă care l-a adus în fruntea plutonului. După 76 de tururi, el a trecut linia de sosire cu un avans de 3,6 secunde faţă de Joe Osborne (Marea Britanie) şi Lee Mowle (Marea Britanie), aflaţi la comenzile 888 BMW Z4 GT3. Ocupând locul secund, echipajul Triple Eight Racing a completat dubla reuşită de BMW Z4 GT3 la Brands Hatch. Jon Minshaw (Marea Britanie) şi Phil Keen (Marea Britanie), piloţi ai Team Russia by Barwell, au încheiat pe locul al optulea. Cu această victorie, Attard şi Sims şi-au mărit avansul în clasamentul general al campionatului GT al Marii Britanii.

VLN: clasare pe podium pentru Walkenhorst Motorsport BMW Z4 GT3

După victoria reuşită în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), seria de succese continuă pentru BMW Z4 GT3. Modelul a obţinut o triplă în clasamentul categoriei SP9 la cea de-a cincea etapă a campionatului de anduranţă VLN ce are loc la Nürburgring (Germania). Victoria la clasă – şi locul al treilea în clasamentul general – au fost obţinute de #36 BMW Z4 GT3 înscris de Walkenhorst Motorsport. În cursa de patru ore, juniorul BMW Motorsport Jesse Krohn (Finlanda), Michela Cerruti (Italia) şi Felipe Férnandes Laser (Germania) au fost învinşi de #777 Ford GT şi #55 Lexus, ambele maşini fiind înscrise la categoria SPX. Locul al patrulea în clasamentul general a fost reuşit de BMW Sports Trophy Team Schubert. Dominik Baumann (Austria), Max Sandritter (Germania) şi Anders Buchardt (Norvegia) au trecut linia de sosire cu #20 BMW Z4 GT3 la 22 de secunde de câştigători şi au fost pe locul secund în clasa SP9. Poziţia a treia a categoriei a revenit #35 BMW Z4 GT3 al Walkenhorst Motorsport, al cărui cockpit a fost împărţit de Henry Walkenhorst (Germania) şi Matias Henkola (Finlanda). Per total, echipele BMW au obţinut şapte victorii de clasă.

BMW M235i Racing Cup: victorie de clasă pentru TKS-Motorsport

Michele Di Martino (Germania) şi Moritz Oberheim (Germania) au sărbătorit victoria la categoria CUP5, obţinută cu modelul #687 BMW M235i Racing în cea de-a cincea etapă a campionatului de anduranţă VLN ce are loc la Nürburging (Germania). După patru ore, echipajul TKS-Motorsport a trecut linia de sosire cu un avans de un minut şi 16 secunde faţă de Ralf Schall (Germania) şi Mario Merten (Germania), piloţii Team Bonk Motorsport. Locul al treilea în clasamentul categoriei BMW M235i Racing Cup a fost ocupat de Dennis Wüsthoff (Germania) şi Benjamin Leuchter (Germania) de la Team racing one. În clasamentul piloţilor, locul secund obţinut i-a ajutat pe Schall şi Merten să reducă ecartul faţă de lideri, Jörg Weidinger (Germania), Michael Schrey (Germania) şi Uwe Ebertz (Germania), care au terminat cursa de sâmbătă pe locul al patrulea cu al lor "Eifelblitz" înscris de Scheid-Honert Motorsport. Acum, între primele două locuri este o diferenţă de doar două puncte.

Bucuresti, 04.08.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *