free download 78 travel guides written by experts

BMW Motorsport News – Numărul 05/17

Titluri pentru West Surrey Racing şi BMW în BTCC – Victorii pentru Augusto Farfus şi juniorii BMW Motorsport

Nu contează că vorbim de DTM, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. “BMW Motorsport News” ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

Circuit de Barcelona - Catalunya (ESP) 29nd September -01st October 2017

BTCC: West Surrey Racing şi BMW câştigă titlurile la echipe, respectiv constructori

Desfăşurată la Brand Hatch (Marea Britanie), marea finală din cel de-al zecelea week-end de cursă din British Touring Car Championship (BTCC) a fost o zi a triumfului pentru BMW şi echipa West Surrey Racing. Echipa WSR a obţinut titlul echipelor încă de la finalul primei curse a week-endului. Colin Turkington (Marea Britanie) a fost principala vedetă a cursei a doua, revenind de pe locul al 15-lea al grilei pentru a câştiga cu BMW 125i M Sport. Prin aceasta, el a asigurat titlul constructorilor pentru BMW şi a menţinut deschisă disputa pentru coroana piloţilor până la cea de-a 30-a şi ultima manşă a sezonului. Cu toate acestea, Turkington nu a putut profita de această oportunitate. Pornit de pe locul al zecelea pe grilă, el a reuşit să urce până pe poziţia a cincea, după care a abandonat ca urmare a unei coliziuni.

GT4 European Series Southern Cup: juniorii BMW Motorsport au câştigat cu noul BMW M4 GT4

Juniorii BMW Motorsport Beitske Visser (Olanda) şi Dennis Marschall (Germania) au fost în mijlocul acţiunii în week-end în etapa desfăşurată pe “Circuit de Catalunya”, lângă Barcelona (Spania), în cadrul GT4 European Series Southern Cup. În cele două curse de sâmbătă şi duminică, cei doi au împărţit cockpitul noului BMW M4 GT4 înscris de Schubert Motorsport – şi au făcut-o cu succes. Marschall şi Visser au câştiga cursa de deschidere. Marschall, care a preluat volanul de la Visser pe la jumătatea cursei, a trecut linia de sosire cu un avans de 0,941 secunde faţă de maşina de pe locul al doilea. Cei doi au încheiat pe locul al 15-lea manşa a doua, una dominată de ploaie. “Chiar nu ne aşteptam să câştigăm prima noastră cursă reală cu noul BMW M4 GT4”, a spus Marschall. “Cu toate acestea, avantajul acestei maşini este că ajungi rapid la viteză mare şi poţi stabili timpi buni pe tur, chiar şi dacă ai experienţă redusă. Beitske şi cu mine am reuşit să facem acest lucru în cele două sesiuni de calificări şi în cursa de deschidere. Duminică, pe ploaie, pur şi simplu nu am avut suficientă experienţă în comparaţie cu adversarii. Chiar şi aşa, nu putem uita un week-end care a fost de succes. Suntem foarte fericiţi.” Din sezonul următor, echipele de client vor putea concura cu BMW M4 GT4 în cursele de pe mapamond. Max Koebolt şi Ricardo van der Ende (ambii din Olanda) au reuşit o clasare pe podium la Barcelona, încheind pe locul al treilea în cursa de sâmbătă, cu M4 GT4 al echipei Ekris.

International GT Open: Dublă pentru BMW Team Teo Martín

Pilot BMW în DTM, Augusto Farfus (Brazilia) s-a bucurat de succes la apariţia ca invitat în International GT Open. Aflat la comenzile #51 BMW M6 GT3, el a asigurat pole position pentru BMW Team Teo Martín la Monza (Italia), după care s-a impus în cursă alături de Lourenço Beirão da Veiga (Portugalia). Victor Bouveng (Suedia) şi Fran Rueda (Spania) i-au urmat cu cea de-a doua maşină a echipei, completând astfel o dublă pentru BMW Team Teo Martín. În cursa de sâmbătă, echipajul din maşina #65 s-a clasat pe locul al patrulea, ratând la limită un loc pe podium. Farfus şi Beirão da Veiga nu au încheiat cursa de deschidere. Atât echipa, cât şi echipajul format din Bouveng şi Rueda merg la finala sezonului de la Barcelona (Spania) ca ocupanţi ai locului al doilea în respectivele clasamente şi au şanse bune de a câştiga titlurile.

Blancpain GT Series Endurance Cup: finala stagiunii la Barcelona

Acest sezon din Blancpain GT s-a încheiat pentru echipele BMW, ROWE Racing şi Walkenhorst Motorsport, odată cu etapa din Endurance Cup de la Barcelona (Spania). ROWE Racing a concurat cu două BMW M6 GT3s atât în Sprint Cupă, cât şi în Endurance Cup. Walkenhorst Motorsport a aliniat un BMW M6 GT3 în Endurance Cup. Printre piloţii aflaţi în acţiune pentru Walkenhorst s-au numărat juniorii BMW Motorsport, Nico Menzel (Germania) şi Mikkel Jensen (Danemarca), care au acumulat prima lor experienţă în acest campionat GT puternic. Echipa a înscris o a doua maşină în clasa amatorilor. Tripleta ROWE Racing formată din Philipp Eng (Austria), Alexander Sims (Marea Britanie) şi Maxime Martin (Belgia) a încheiat cursa finală a sezonului ca cel mai bine clasat BMW M6 GT3, pe poziţia a a12-a.

DTM: constructorii japonezi vor apărea la finala sezonului de la Hockenheim

BMW, Audi şi Mercedes vor primi o vizită din partea constructorilor japonezi Lexus şi Nissan la ultima etapă a sezonului DTM, care va avea loc la Hockenheim (Germania) în perioada 13-15 octombrie. Campionatul Super GT al Japoniei va trimite la Hockenheim câte o maşină de la fiecare constructor, unde vor apărea alături Honda în categoria GT500. În schimb, planurile prevăd ca producătorii germani să trimită fiecare câte o maşină la finala Super GT de la Motegi (Japonia), în noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *