free download 78 travel guides written by experts

BMW Motorsport News – Numărul 04/17

BMW a sărbătorit al 25-lea podium în BTCC ● Noi imagini disponibile cu BMW M8 GTE ● Juniorii BMW Motorsport se pregătesc să obţină licenţa pentru Nordschleife

Nu contează că vorbim de DTM, de IMSA WeatherTech SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. “BMW Motorsport News” ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

BMW Motorsport News 04, 2017
BTCC: trei podiumuri pentru BMW 125i M Sport la Knockhill

Colin Turkington (Marea Britanie) a obţinut un nou reper pentru West Surrey Racing şi BMW în British Touring Car Championship (BTCC). Locul al treilea în a doua cursă de la Knockhill (Marea Britanie) a fost al 250-lea podium pentru BMW în BTCC. De asemensa, Turkington a ocupat poziţia a treia şi în celelalte două manşe şi, prin urmare, a urcat pe primul loc în clasamentul piloţilor cu trei etape rămase în calendar. Coechipierul lui Rob Collard (Marea Britanie) a terminat al patrulea în două curse şi al 11-lea în cea de-a treia cu BMW 125i M Sport la Knockhill. BTCC revine în program peste două săptămâni la Rockingham (Marea Britanie).

Pirelli World Challenge: BMW M235i Racing a dominat în Utah

Pirelli World Challenge a fost “Utah Motorsports Campus” (SUA) în acest week-end pentru cursele a şaptea şi a opta ale sezonului din categoria TC. Grila de start a inclus peste 20 de modele BMW M235i Racing – iar maşina a monopolizat primele cinci locuri, respectiv primele şapte poziţii pe circuitul cu o lungime de 4,905 kilometri din Tooele (SUA). Victoria în ambele manşe i-a revenit lui Greg Liefooghe (SUA), pilot al echipei Stephen Cameron Racing, care a stabilit şi cel mai rapid tur – 2:05,242 – în cursa a doua. Toby Grahovec (SUA) a urcat de două ori pe podium. El a fost al doilea, respectiv al treilea cu #1 BMW M235i Racing înscris de echipa Classic BMW.

BMW M8 GTE: programul de teste continuă în Spania

Săptămâna trecută, BMW Motorsport a continuat programul de testare şi dezvoltare cu noul BMW M8 GTE pe “Circuit de Catalunya”, în apropiere de Barcelona (Spania). Martin Tomczyk (Germania), Nick Catsburg (Olanda), Bruno Spengler (Canada) şi Philipp Eng (Austria) au alternat la volanul modelului GT, care va fi înscris în 2018 atât în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (WEC), cât şi în IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Cele mai recente imagini ataşate acestui comunicat de presă sunt disponibile în BMW Group PressClub.

Juniorii BMW Motorsport: licenţe pentru “Infernul Verde”

După o pauză de o lună, Campionatul de Anduranţă VLN revine în acţiune la 19 august. Juniorii BMW Motorsport Mikkel Jensen (Danemarca), Dennis Marschall (Germania) şi Beitske Visser (Olanda), care au fost primiţi în acest an în programul multilateral pentru tinerii piloţi, vor folosi a cincea cursă a sezonului, care se desfăşoară pe legendara buclă Nordschleife de la Nürburgring (Germania), pentru a-şi obţine licenţa pentru “Infernul Verde”. Permisul pentru Nordschleife, care este emis de Asociaţia Motorsportului din Germania (DMSB), autorizează tinerii să concureze în cursa de 24 de ore de la Nürburgring, precum şi în alte competiţii. Un alt junior BMW Motorsport va pilota în următoarea etapă din VLN. Ricky Collard (Marea Britanie) va fi în acţiune cu noul BMW M4 GT4. El va concura alături de Dirk Adorf (Germania), ca va susţine juniorii BMW Motorsport pe “Infernul Verde” în calitate de mentor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *