free download 78 travel guides written by experts

BMW Motorsport News – Numărul 04/16

Trei modele BMW M6 GT3 în Top 10 pe “Infernul Verde” – Demonstraţie Tomczyk şi Wittmann la Lausitzring – Augusto Farfus pilotează un model DTM pe „Infernul Verde”

Nu contează că vorbim de DTM, de United SportsCar Championship sau de nenumăratele campionate regionale: săptămână după săptămână, echipele şi piloţii BMW de pretutindeni se luptă pentru puncte, victorii şi titluri. Şi în afara circuitelor, membrii familiei BMW Motorsport sunt protagoniştii ştirilor principale. “BMW Motorsport News” ne permite să rezumăm constant acţiunea într-o manieră compactă şi informativă. Aşa vei fi mereu la curent cu toate informaţiile.

VLN: BMW M6 GT3 pe podium – piloţii Bonk continuă să domine BMW M235i Racing Cup Cursă de succes în “Infernul Verde” pentru numeroase echipe BMW: trei modele BMW M6 GT3 au terminat în Top 10 în cursa de şase ore de pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania), momentul culminant al sezonului VLN (curse de anduranţă). Pilotul oficial BMW Jörg Müller (Germania), Felipe Fernández Laser (Germania) şi juniorii BMW Motorsport Jesse Krohn (Finlanda) şi Victor Bouveng (Suedia) au urcat pe podium. Ei au trecut linia de sosire pe locul al treilea, pilotând maşina #36 înscrisă de Walkenhorst Motorsport powered by Dunlop. Cvartetul a înregistrat şi cel mai rapid tur al cursei, 8:04,638. Aceasta a fost prima apariţie într-un BMW M6 GT3 pentru Laser. Podiumul a reprezentat un cadoul cu ocazia aniversării pentru Müller şi Krohn. Pilotul oficial BMW Philipp Eng (Austria) a reuşit o performanţă deosebită la cea de-a şaptea cursă VLN a sa din acest an. După locul al 11-lea ocupat în calificări, Stef Dusseldorp (Olanda) şi învingătorul în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia) au reuşit o evoluţie fără greşeală. După 43 de tururi pe Nordschleife, ei au trecut linia de sosire pe locul al cincilea cu modelul BMW M6 GT3 al ROWE Racing. A treia maşină în Top 10 a fost modelul BMW M6 GT3 înscris de Frikadelli Racing Team, ocupantul locului al şaptelea. Maşina BMW Z4 GT3 cu numărul de concurs 50, înscrisă de echipa Walkenhorst, a completat rezultatul general bun al BMW, clasându-se pe poziţia a 12-a în “Infernul Verde”. Victoria în cursa de şase ore a revenit unui model Porsche.

Alexander Mies şi Michael Schrey (ambii din Germania) rămân piloţii de referinţă în categoria BMW M235i Racing Cup, ei reuşind cea de-a şaptea victorie în tot atâtea curse. Echipajul de la Team Bonk Motorsport şi-a mărit avansul în clasamentul categoriei şi în ierarhia generală a campionatului VLN. Poziţia secundă în clasa BMW M235i Racing Cup a revenit lui Thomas Jäger (Austria) şi Rudi Adams (Germania), membrii echipei Scheid-Honert Motorsport. Modelul BMW M235i Racing înscris de Team Securtal Sorg Rennsport a încheiat pe locul al treilea, cockpitul fiind împărţit de Heiko Eichenberg şi Kevin Warum (ambii din Germania).

VLN: dublu debut pe Nordschleife Pilot BMW în DTM, António Félix da Costa (Portugalia) şi juniorul BMW Motorsport Ricky Collard (Marea Britanie) au luat startul, pentru prima dată în carierele lor, într-o cursă desfăşurată în “Infernul Verde”. Ei au participat împreună în competiţia găzduită de bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania), la comenzile unui BMW M235i Racing, cu ocazia celei de-a şaptea etape a campionatului de anduranţă VLN. Aceasta a fost a doua ocazie în acest an când Félix da Costa a bifat un debut, după ce anterior, în iulie, a concurat în premieră cu BMW M6 GT3 în etapa ADAC GT Masters de la Red Bull Ring (Austria). Cursa din Masivul Eifel a fost finalul perfect al unei săptămâni deosebite pentru portughez, care miercuri a sărbătorit a 25-a aniversare a zilei de naştere. “Nordschleife este cel mai dificil circuit din lume. Este visul oricărui pilot să concureze aici, cel puţin o dată”, a declarat Félix da Costa. “Astăzi, acest vis a devenit realitate pentru mine. A fost ceva unic să experimentez mitul «Infernului Verde» cu BMW M235i Racing. M-am distrat şi cu siguranţă îmi imaginez că voi reveni curând pentru a concura din nou aici.” Félix da Costa va reveni în acţiune în regiunea Eifel chiar în week-endul următor: pilotul BMW Team Schnitzer va concura în cursele a 13-a şi a 14-a din sezonul DTM, care vor avea loc la 10 şi 11 septembrie, când BMW M4 DTM se va lupta pe versiunea Grand Prix a circuitului de la Nürburgring, una cu o lungime de 3,629 kilometri.

Collard, junior BMW Motorsport, a avut şi el prima evoluţie în “Infernul Verde”. “Cursa de pe Nordschleife a fost un adevărat punct culminant. Circuitul cere tot ceea ce ştii ca pilot de curse”, spus Collard. “Am venit pentru a învăţa şi sunt recunoscător că am putut-o face cu un pilot mare, precum António, alături de mine. Acest week-end mi-a oferit numeroase informaţii preţioase. Acestea vor fi foarte utile în cariera mea viitoare. A fost debutul meu pentru BMW şi sunt foarte mândru că am purtat combinezonul şi am reprezentat marca în premieră.” Collard a impresionat un juriu de specialişti ai BMW Motorsport la testul final din martie, după care a fost recompensat cu şansa de a urma o pregătire vastă în cadrul programului BMW Motorsport Junior. Familia lui Collard se bucură de o strânsă asociere cu BMW. Tatăl său, Rob Collard (Marea Britanie), pilotează modele BMW În British Touring Car Championship (BTCC) încă din 2008. În 2016, el se află la comenzile unui BMW 125i M Sport şi până acum a câştigat două curse în acest sezon. Ricky Collard a avut numeroase succes în acest an. El este liderul clasamentului piloţilor în campionatul de Formula 3 al Marii Britanii, din care a mai rămas o singură etapă, la Donington Park (Marea Britanie). Collard şi Félix da Costa au încheiat pe locul al 61-lea în cursa de pe Nordschleife.

DTM: Tomczyk şi Wittmann au accelerat la maximum pe Lausitzring Ca şi DTM, Red Bull Air Race reprezintă o combinaţie de putere pură şi evoluţii spectaculoase. pentru prima dată din 2010, cel mai spectaculos show aviatic din lume s-a reîntors la Lausitzring (Germania) şi i-a entuziasmat pe spectatori. Doi piloţi BMW în DTM, Martin Tomczyk (Germania) şi Marco Wittmann (Germania), au fost parte a spectacolului. Sâmbătă şi duminică, Tomczyk – cu modelul BMW M Performance Parts M4 DTM – şi Wittmann – cu Red Bull BMW M4 DTM – au efectuat două demonstraţii pe circuit. Pentru 20 de minute – la fiecare apariţie pe pistă -, Tomczyk şi Wittmann au încins pneurile şi i-au încântat pe spectatori cu derapaje controlate. Fanii au avut posibilitatea de a admira cele două modele BMW îndeaproape în paddock, atât înainte, cât şi după evoluţiile acestora pe circuit. Tomczyk şi Wittmann au susţinut şi mai multe sesiuni de autografe. Campionatul Mondial Red Bull Air Race este o competiţie pentru avioane ce este organizată de Red Bull – partener premium al BMW Motorsport în DTM. Obiectivul este acela de a zbura pe un traseu cu porţi, în avioane cu elice ce dezvoltă 350 CP, cât mai rapid posibil, în timp ce se realizează corect anumite manevre. A şasea din totalul de opt etape ale sezonului 2016 a avut loc la Lausitzring.

BMW M6 GT3: un tur rapid cu Jens Klingmann în Africa de Sud BMW M6 GT3 nu doar că participă pe mapamond în cursele destinate clienţilor: modelul a apărut la “Festivalul Sporturilor cu Motor din Africa de Sud”. Evenimentul a avut loc în perioada 31 august – 4 septembrie 2016 pe “Kyalami Grand Prix Circuit” din Midrand (Africa de Sud), locaţie care a găzduit cu regularitate Grand Prix-ul Africii de Sud între 1967 şi 1993. BMW Africa de Sud a invitat Team Schubert Motorsport să prezinte unei audienţe largi BMW M6 GT3 cu designul său special pentru a 100-a aniversare a BMW Group – aşa cum a fost la cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania). În fiecare an, “South African Festival of Motoring” atrage până la 150.000 d vizitatori. Clienţii BMW şi presa locală au fost delectaţi cu şansa de a experimenta tururi în regim “race taxi” cu pilotul oficial BMW Jens Klingmann (Germania).

DTM: promovare unică pentru fani cu Augusto Farfus în “taxiul” Shell BMW M4 DTM la 23 de ani de la ultima cursă desfăşurată pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania), un model DTM va rula din nou prin “Infernul Verde”, luni, 12 septembrie. După week-endul de cursă DTM din regiunea Eifel, pilotul oficial BMW Augusto Farfus (Brazilia) va pilota pe cel mai lung circuit permanent din lume cu modelul său Shell BMW M4 DTM. Câştigătorul unei promoţii pentru fani pe care a desfăşurat-o Shell – partener tehnologic premium al BMW Motorsport în DTM – se va afla în scaunul pasagerului. Matthias Malmedie (Germania), binecunoscut de la “Grip – Das Motormagazin” al postului de televiziune german RTL II, va comenta această călătorie unică în regim “race taxi”. Această experienţă de condus cu Farfus este posibilă prin conversia specială a Shell BMW M4 DTM pentru ca maşina să fie ajustată la cerinţele specifice ale Nordschleife. “Nordschleife îmi este la fel de familiar precum sufrageria locuinţei, ştiu fiecare centimetru de asfalt de aici. Am participa de mai multe ori la cursa de 24 de ore şi am câştigat în 2010”, a spus Farfus. “Cu toate acestea, am experimentat «Infernul Verde» doar din cockpitul unui model GT. Faptul că mi s-a permis să pilotez câteva tururi cu Shell BMW M4 DTM este un adevărat moment special – mai ales că sunt primul pilot DTM care am această onoare în 23 de ani. Aştept cu nerăbdare acest eveniment şi sper ca fanii mei să se bucure de experienţă.” Week-endul viitor, DTM va fi prezent pentru a 50-a oară pe legendarul circuit de la Nürburgring. În această competiţie de turisme au avut loc 73 de curse pe traseul din regiunea Eifel, un număr depăşit doar de Hockenheim (80) în Germania. Cursa va avea loc pe versiunea scurtă, de 3,629 kilometri, a circuitului de Grand Prix, la 10 şi 11 septembrie. Sezonul 1993 a fost ultimul în care modelele DTM au putut concura pe Nordschleife.

Cursa de 24 de ore de la Barcelona: două victorii de clasă pe “Circuit de Catalunya” Seria curselor de 24 de ore a făcut escală la Barcelona (Spania). A şasea cursă a sezonului a avut loc pe “Circuit de Catalunya” (Spania), cel care găzduieşte şi Grand Prix-ul de Formula 1 al Spaniei. În total, nouă modele BMW au concurat în “24H Barcelona”. După 601 tururi, Daan Meijer, Pieter van Soelen, Mark van der Aa şi Koen Bogaerts (toţi din Olanda) – echipajul Team JR Motorsport – a sărbătorit victoria la clasă în categoria SP-3, asigurându-şi şi locul al 17-lea în clasamentul general. Poziţia a doua în clasă a revenit cvartetului format din Patrick van Glabeke (Belgia), Martin Lanting, Bob Herber şi Harry Hilders (toţi din Olanda), care au concurat tot pentru JR Motorsport. În categoria A3, Mark Bus, Simon Knap, Rob Severs şi Bas van de Ven (toţi din Olanda) au trecut linia de sosire pe locul al treilea, cu maşina înscrisă de MDM Motorsport. Jimmy de Breucker (Belgia), Mario Timmers (Belgia), Del Bennett (Marea Britanie), Fortia Pares (Spania) şi Alvaro Vela (Spania) s-au impus în categoria BMW M235i Racing Cup pentru echipa DUWO Racing. Porsche a obţinut victoria în clasamentul general al cursei de 24 de ore de la Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *