Shadow

BMW Motorrad Motorsport va concura în WorldSBK în parteneriat cu Shaun Muir Racing şi un cuplu de piloţi pe măsură – Tom Sykes şi Markus Reiterberger

În sezonul competiţional 2019, BMW Motorrad Motorsport va concura în FIM World Superbike Championship (WorldSBK) cu noul S 1000 RR. Echipa este formată în colaborare cu britanicii de la Shaun Muir Racing. Echipa condusă de Shaun Muir se va numi BMW Motorrad WorldSBK şi va beneficia de un duo de piloţi pe măsură: campionul WorldSBK din sezonul 2013, Tom Sykes (GBR) şi campionul în exerciţiu European Superstock 1000 şi triplu campion al Campionatului German IDM, Markus Reiterberger (GER).

Colaborarea cu Shaun Muir Racing reflectă o extindere semnificativă a departamentului BMW Motorrad Motorsport în campionatul WorldSBK. Simultan, programele racing de client vor continua să opereze la cel mai înalt nivel în numeroase alte campionate internaţionale şi naţionale. Structura BMW Motorrad Motorsport se va schimba în urma acestei acţiuni. Marc Bongers, anterior director tehnic în cadrul BMW Motorrad Motorsport va deveni liderul departamentului BMW Motorrad Motorsport şi va raporta direct către Dr. Markus Schramm, directorul BMW Motorrad. În plus, sinergia dintre BMW Motorrad Motorsport şi BMW Group Motorsport va cunoaşte un nou nivel de implicare. Obiectivul este de a cumula şi îmbina cunoştinţele celor două departamente, în special din punct de vedere al beneficiilor comerciale şi logistice.

În cadrul colaborării cu Shaun Muir Racing în WorldSBK, BMW Motorrad Motorsport va fi responsabil de dezvoltarea motorului, a electronicii, a şasiului şi a componentelor aerodinamice. Toate celelalte secţiuni ce ţin de testare şi adaptarea pentru cursele efective ţin de implicarea Shaun Muir Racing.

BMW Motorrad Motorsport va concura în WorldSBK în parteneriat cu Shaun Muir Racing şi un cuplu de piloţi pe măsură – Tom Sykes şi Markus Reiterberger
BMW Motorrad Motorsport va concura în WorldSBK în parteneriat cu Shaun Muir Racing şi un cuplu de piloţi pe măsură – Tom Sykes şi Markus Reiterberger

Noul BMW S 1000 RR şi-a facut debutul oficial pe 6 noiembrie, în cadrul salonului moto EICMA, în Milano. BMW Motorrad Motorsport dezvoltă în acest moment componentele motorsport, ce vor fi utilizate pentru modificarea modelului conform cu regulamentele în vigoare şi obţinerea de performanţe de top în competiţiile în care va activa.

Echipa BMW Motorrad WorldSBK a ales un duo de piloţi cu un talent şi experienţă pe măsură pentru sezonul 2019. Tom Sykes (GBR) concurează în WorldSBK din 2008 şi a câştigat Titlul Mondial la piloţi în 2013. Riderul în vârstă de 33 de ani a înregistrat 34 de victorii şi a urcat pe 108 podiumuri. Performanțele lui în materie de calificări sunt de asemenea impresionante: Sykes are 48 de pole position-uri, deţinând acest record în WorldSBK. Sykes va concura cu BMW S 1000 RR pentru prima dată în 2019.

Noul său coechipier, Markus Reiterberger, are o relație de lungă durată cu BMW Motorrad Motorsport. „Reiti” a început cariera sa internațională cu BMW în 2011, în Cupa FIM Superstock 1000. A luat primele două titluri în Campionatul Internațional de Motociclism din Germania (IDM) în 2013 și în 2015. În 2013, Reiterberger a marcat și primele sale puncte în campionatul mondial, ca wildcard în cursa de WorldSBK de la Nürburgring (GER). A terminat primul său sezon complet de WorldSBK în 2016 și s-a făcut remarcat, terminând pe locul cinci în Thailanda. În 2017, Reiterberger a decis să revină în IDM și a obținut al treilea său titlu. În sezonul 2018, care s-a încheiat recent, pilotul BMW în vârstă de 24 de ani a devenit Campion European în Campionatul European FIM Superstock 1000.

Citate despre sezonul WorldSBK 2019.

Dr. Markus Schramm, Directorul BMW Motorrad: „Motorsportul a fost un element important în povestea de succes a BMW Motorrad, timp de aproape 100 de ani. De aceea activitățile noastre competiționale pe plan internațional sunt foarte importante pentru marca noastră. De aceea, să concurăm cu noul nostru BMW S 1000 RR în competițiile de nivel înalte destinate motocicletelor derivate din producția de serie, Campionatul Mondial de Superbike FIM, este următorul pas. Sezonul 2019 ne va ajuta să stabilim o nouă direcție pentru implicarea noastră în WorldSBK și să o extindem semnificativ. Suntem convinși că departamentul BMW Motorrad Motorsport, împreună cu Shaun Muir Racing și cu cei doi piloți de top, Tom Sykes și Markus Reiterberger, vor înfrunta cu succes această provocare.”

Marc Bongers, Director BMW Motorrad Motorsport: „Trecem în treapta următoare pentru următorul sezon în Campionatul Mondial de Superbike. Pe lângă dezvoltarea componentelor de bază, a motorului și a electronicii, suntem acum responsabili pentru dezvoltarea ciclisticii și a aerodinamicii. În aceste două domenii, dezvoltarea se făcea înainte la nivelul echipelor de client. Suntem foarte încântați să lucrăm împreună cu Shaun Muir și cu echipa sa. Trebuie să rămânem realiști când ne stabilim scopurile pentru sezonul 2019. BMW S 1000 RR este o motocicletă complet nouă și avem un timp foarte scurt la dispoziție pentru dezvoltare. Asta înseamnă că primul nostru sezon va fi, în primul rând, unul în care vom căuta să dezvoltăm cât mai mult motocicleta în condiții de cursă și s-o facem să devină competitivă cât mai rapid posibil. Intenționăm să ne îmbunătățim în mod constant și să facem următorul pas înainte în bătălia împotriva echipelor pure de uzină. Desigur, obiectivul pe termen lung atât pentru BMW Motorrad Motorsport, cât și pentru Shaun Muir Racing, este obținerea unor rezultate de top și implicarea în bătălia pentru titlu. Va trebui s-o luăm pas cu pas.”

Shaun Muir, Directorul Echipei BMW Motorrad WorldSBK: „Acesta este un proiect foarte interesant pentru echipa SMR. Este clar, cu concentrarea și dedicarea din partea tuturor celor implicați, că vrem să fim competitivi cu noul BMW S 1000 RR foarte rapid., Știm, totuși, că RR este o motocicletă complet nouă și că trebuie s-o luăm pas cu pas, dar cu toții vom lucra din greu și ne vom concentra ca să facem din acest proiect un succes. Decizia să semnăm cu fostul Campion WorldSBK Tom Sykes și actualul Campion European Superstock Markus Reiterberger, reflectă ambiția pe care o are echipa BMW Motorrad WorldSBK de a lupta la vârf în Campionatul Mondial de Superbike. Tom se alătură echipei complet concentrat și plin de entuziasm, gata să scrie un nou capitol în ilustra sa carieră în competiții. Markus revine în WorldSBK din postura de Campion Superstock, cu un istoric de succes pe motociclete BMW Motorrad. Echipa SMR și echipa de dezvoltare BMW Motorrad Motorsport muncesc din greu pentru pregătirea și dezvoltarea noului model de Superbike. Suntem în etapa în care ambii piloți vor avea primul lor test în săptămânile care urmează, apoi vor urma alte teste în ianuarie și în februarie, înainte de a pleca la Phillip Island, în Australia, pentru prima etapă a sezonului 2019.”

Tom Sykes: „Sunt foarte încântat să mă alătur noului proiect BMW în Campionatul WorldSBK. Cred că parteneriatul dintre BMW și Shaun Muir Racing este o ocazie deosebită și înțeleg că avem cu toții aceleași viziuni în ceea ce privește direcția de urmat. De-abia aștept începutul testelor din presezon, unde voi încerca pentru prima dată noul BMW S 1000 RR și voi începe noua mea provocare și aventură.”

Markus Reiterberger: “Sunt foarte bucuros să am această șansă să revin în WorldSBK. Sunt și foarte fericit că rămân alături de familia BMW și să concurez într-o echipă bună și experimentată. De-abia aștept să lucrez cu noul meu coechipier, Tom Sykes. Îl respect foarte mult; a fost deja campion mondial o dată și este unul dintre cei mai buni piloți ai ultimilor ani. Este fantastic să îl am drept coechipier. Pot să învăț multe de la el și sper să putem lucra împreună ca să aducem „sigla cu elice” în față. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă să nu ne setăm așteptările prea sus. Avem o motocicletă nouă și suntem într-o echipă nouă. Trebuie să încercăm să ne îmbunătățim tot timpul și să ne pregătim bine pentru începutul sezonului. Aceasta este misiunea noastră și, dacă putem lucra împreună, vom avea succes mult timp de-acum încolo. De-abia aștept să înfrunt această nouă provocare și sunt foarte optimist. Mulțumesc tuturor care m-au susținut și care mi-au dat această nouă șansă în WorldSBK.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *