free download 78 travel guides written by experts

Modele electrice BMW folosite de Vatican

• Două modele BMW i3 şi două maxiscutere electrice BMW C evolution folosite de Vatican în cadrul sărbătorilor Anului Sfânt Extraordinar, Jubileul Milostivirii (8 decembrie 2015 – 20 noiembrie 2016).
• Ceremonia “oficială” de predare a avut loc la Vatican, în prezenţa Excelenţei Sale Arhiepiscopul Rino Fisichella.

Bucureşti/San Donato Milanese. O mică flotă de automobile şi scutere electrice BMW a fost predată, în cadru oficial, de către Sergio Solero, preşedinte şi administrator delegat al BMW Italia, către Excelenţa Sa Arhiepiscopul Rino Fisichella, preşedinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări.

Flota de vehicule electrice este compusă din două automobile BMW i3, cu propulsie exclusiv electrică, şi două maxiscutere electrice BMW C evolution, pe care se află logo-ul şi moto-ul Jubileului Milostivirii. Maşinile şi scuterele sunt utilizate de la începutul Jubileului Milostivirii (8 decembrie 2015) de către Consiliul Ponfitical al Vaticanului pentru servicii comunale şi pentru transportul oaspeţilor, al autorităţilor, al delegaţiilor diplomatice şi al pelerinilor cu dizabilităţi uşoare în cazul în care nu este necesară o pregătire specială. Serviciile sunt prestate până la 20 noiembrie 2016, ziua în care se termină Anul Sfânt Extraordinar.

“BMW este în avangarda dezvoltării conceptelor de mobilitate a viitorului prin automobilele electrice ale brandurilor BMW i şi iPerformance. Suntem foarte mândri că putem pune produsele noastre cele mai avansate la dispoziţia Consiliului Pontifical al Vaticanului şi astfel să contribuim la reuşita Jubileului Milosteniei”, a declarat Sergio Solero.

Arhiepiscopul Rino Fisichella a ţinut să mulţumească BMW pentru “generoasa sensibilitate arătată faţă de nevoile organizatorice ale Jubileului, voluntari şi, nu în ultimul rând, pelerinii cu dizabilităţi uşoare care, graţie vehiculelor electrice puse la dispoziţie în mod gratuit, au putut parcurge mai uşor traseul pelerinajului cu ocazia Jubileului Milostivirii”.

BMW i3, lansat în 2013, este primul model de serie al BMW Group care beneficiază de propulsie exclusiv electrică şi reprezintă o nouă eră a electromobilităţii, o soluţie coerentă şi atractivă pentru provocările actuale şi viitoare ale mobilităţii individuale în marile zone urbane. BMW i3 este primul automobil premium din lume conceput din start pentru utilizare exclusiv electrică, astfel că emisiile locale sunt zero. Cu designul său futurist şi caracteristicile inovatoare de calitate premium, orientate spre sustenabilitate, automobilul reprezintă plăcerea condusului specifică BMW într-un mediu eco-sustenabil. Din BMW i ia naştere familia BMW iPerformance, care include o gamă largă de automobile hybrid plug-in, de la modele de clasă compactă până la cea de lux.

Maxiscuterul electric BMW C evolution definesc noi standarde tehnologice şi se caracterizează printr-o mare versatilitate. Autonomia ridicată este garantată de acumulatorul de înaltă tensiune, cu capacitate ridicată – 8kWh -, care permite parcurgerea până la 100 de kilometri graţie bateriei de capacitate mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *