Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

BMW Manufacturing continuă să fie cel mai mare exportator auto din SUA

Valoarea exporturilor a totalizat 8,76 miliarde de dolari în 2017

Bucureşti/Spartanburg. BMW Manufacturing a anunţat că, în 2017, a exportat 272.346 de modele BMW X de la uzina din Spartanburg. Aproximativ 87% din aceste Sports Activity Vehicles şi Sports Activity Coupés au fost exportate prin portul din Charleston, cu o valoare de export de aproximativ 8,76 miliarde dolari, potrivit datelor furnizate de Departamentul de Comerţ al SUA. Aceasta confirmă faptul că uzina din Carolina de Sud este principalul exportator de automobile din SUA în ceea ce priveşte valoarea bunurilor exportate.

Restul de 13% din modelele BMW X au fost exportate prin alte cinci porturi din sud-est: Savannah (Georgia), Brunswick (Georgia), Jacksonville (Florida), Miami (Florida) şi Everglades (Florida). Per total, uzina din Spartanburg a exportat mai mult de 70% din volumul total de producţie de 371.284 de automobile.

BMW Manufacturing Continues as Largest U.S. Automotive Exporter

“Modelele BMW X fabricate în Carolina de Sud continuă să contribuie în mod semnificativ la succesul BMW Group”, a declarat Knudt Flor, preşedinte şi director executiv al BMW Manufacturing. “Rezultatul uzinei din Spartanburg, ca fiind cel mai important exportator auto din ţară, demonstrează parteneriatul de încredere al BMW cu acest stat, contribuţia sa la balanţa comercială din SUA şi angajamentul său faţă de Statele Unite.”

În iunie, BMW a anunţat că va investi alte 600 de milioane de dolari în fabrica din Spartanburg din 2018 până în 2021 pentru a susţine infrastructura de producţie a viitoarelor generaţii de modele X. În plus, până în 2021 vor fi adăugate încă 1.000 de locuri de muncă.

“Ca lider naţional al vânzărilor la export de automobile completate, Carolina de Sud reprezintă mai mult de 16% din cota totală de piaţă din SUA”, a declarat Secretarul de Stat pentru Comerţ, Bobby Hitt. “Aceste dat descriu perfect conectivitatea globală fără egal a statului şi statutul de jucător important în industria auto globală.”

“BMW este un lider în producţia de automobile şi un vector al creşterii volumului de import şi de export al portului”, a declarat Jim Newsome, preşedinte şi director executiv al Autorităţii Portuare din Carolina de Sud. “În calitate de clienţi ai Inner Port Greer şi ai portului din Charleston, extinderea multiplă a BMW a reprezentat oportunităţi deosebite pentru port şi ne apreciem rolul în lanţul său internaţional de aprovizionare.”

Uzina BMW din Spartanburg produce 1.400 de automobile pe zi, cu un portofoliu care include modelele Sport Activity Vehicle BMW X3 şi X5, Sports Activity Coupé BMW X4 şi X6, precum şi variantele lor. Noul BMW X7 va debuta la sfârşitul anului 2018. În 2017, uzina din Spartanburg a produs 371.284 de automobile. Fabrica are o capacitate de producţie de 450.000 de maşini şi are 10.000 de angajaţi.

BMW Manufacturing Co., LLC

BMW Manufacturing Co., LLC este o subsidiară a BMW AG din München (Germania) şi este producătorul global al modelelor Sports Activity Vehicle BMW X3 şi X5 şi Sports Activity Coupé BMW X4 şi X6. Pe lângă unitatea de producţie din Carolina de Sud, subsidiarele BMW Group din America de Nord includ operaţiuni de vânzări, marketing şi servicii financiare în SUA, Canada şi în toată America Latină; şi un birou de design şi tehnologie în California. Pentru mai multe informaţii despre BMW Manufacturing, accesaţi www.bmwusfactory.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *