Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Locul al cincilea pentru BMW M8 GTE în cursa de debut în FIA WEC

Bucureşti/Spa-Francorchamps. Ediţia 2018/2019 a Campionatului Mondial FIA de Anduranţă (WEC) a început oficial pentru BMW Team MTEK şi noul BMW M8 GTE. În cursa de deschidere de la Spa-Francorchamps (Belgia), maşina #82, cu António Félix da Costa (Portugalia) şi Tom Blomqvist (Marea Britanie) la volan, a încheiat pe locul al cincilea în categoria GTE Pro. Coechipierii lor, Martin Tomczyk (Germania) şi Nick Catsburg (Olanda), au încheiat pe poziţia a opta după ce au pierdut timp cu un pit stop efectuat în faza iniţială a cursei, fără însă să fi fost vina celor doi.

spa francorchamps be

Declaraţii după cursa de şase ore de la Spa-Francorchamps:

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): Noul BMW M8 GTE a trecut de momentul botezului în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă odată cu prima cursă de la Spa-Francorchamps. Interesul pentru debutul nostru în WEC şi pentru maşina noastră a fost uriaş. A fost plăcut să vedem cum suntem primiţi de fani şi de campionat ca ansamblu. Locul al cincilea pentru maşina #82 este un start solid. Cea de-a doua maşină a pierdut timp cu un pit stop timpuriu, fără să fi fost vina piloţilor noştri, când cursa a fost neutralizată cu Safety Car chiar în acel moment. Cu experienţa acumulată în această cursă, ne vom concentra acum pe cursa de 24 de ore de la Le Mans. Aceasta va fi un spectacol cu adevărat special, pe care îl aşteptăm cu mare nerăbdare.

Ernest Knoors (Team Principal BMW Team MTEK): Cred că a fost lucruri pozitive şi negative, dar acestea erau aşteptările pentru debutul nostru în campionat. Aspectul pozitiv este că am avut două maşini la sosire, cu rezultate bune şi fără probleme. Echipa din München a făcut o treabă foarte bună pentru a aduce maşinile la start şi atât de bine pregătite, iar echipa de aici, de la Spa, a făcut o treabă bună de-a lungul week-endului. Mai sunt multe de învăţat, dar am reuşit un start bun.

António Félix da Costa (#82 BMW M8 GTE, locul al cincilea): Sunt foarte fericit cu rezultatul pentru prima noastră evoluţie. Am învăţat multe şi am transformat acest lucru într-un rezultat bun. A fost prima cursă WEC şi pentru mine, dar şi pentru Tom şi am fost competitivi ţinând cont de numeroşii adversari experimentaţi din campionat.

Tom Blomqvist (#82 BMW M8 GTE, locul al cincilea): Trebuie să fim mulţumiţi cu acest rezultat la debutul nostru în WEC. Nu am fost la fel de rapizi precum Ford şi Porsche, chiar şi Ferrari, aşa că locul al cincilea a fost maximum la care puteam spera. Sunt mulţumit de performanţa mea personală – ritmul meu în calificări şi în cursă a fost bun şi simt că António şi cu mine ne-am descurcat bine în cursă.

Nick Catsburg (#81 BMW M8 GTE, locul al optulea): Astăzi a fost o experienţă din care am avut ce învăţa – şi noi, piloţii, şi echipa. Este plăcut să ştim că am trecut cu bine de cursa de debut în WEC, pentru că întrecerea ne-a oferit posibilitatea pregătirii în condiţii de cursă. Ce ştim acum este că sunt aspecte la care mai trebuie să lucrăm înaintea cursei de 24 de ore de la Le Mans, care este peste doar o lună.

Martin Tomczyk (#81 BMW M8 GTE, locul al optulea): Prima cursă s-a încheiat şi sunt câteva lucruri pe care trebuie să le îndreptăm pentru ca totul să fie mai bine, dar sunt încrezător că BMW Team MTEK se va asigura că vom îmbunătăţi situaţia înainte de Le Mans. BMW M8 GTE a rulat fără probleme, iar acest lucru este cel mai important.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *