metalshow

Accesorii Originale BMW M Performance – transformarea sportivă

Prin accesoriile originale BMW M Performance, clienţii BMW au la dispoziţie o gamă deosebit de bogată de soluţii de personalizare şi tuning pentru o transformare sportivă a modelor deţinute. Reţeaua de service-uri autorizate ale mărcii poate pune la dispoziţie întreaga gamă de accesorii şi asigură instalarea.

Soluţia oferită de BMW se distinge prin combatiblitate perfectă şi instalare fără pierderea garanţiei automobilului. Toate pordusele sunt testate extins de companie pentru a respecta toate normele de siguranţă ale automobilului. În plus, oferta de accesorii BMW M Performance oferă flexibilitate completă – clienţii pot opta pentru elemente individuale până la kit-uri complexe, aşa cum sunt cele de evacuare şi putere.

Gama de accesorii de tuning a fost lansată în 2008 sub numele BMW Performance. Aceasta acoperă modelele BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW X5 şi BMW X6, generaţiile precedente. Posesorii acestor modele au în continuare la dispoziţie aceste accesorii. Oferta a fost extinsă treptat pentru aproape întreaga gamă de modele a mărcii sub noua denumire BMW M Performance. În prezent, accesoriile BMW M Perfromance pot echipa modele BMW, BMW M Performance (aşa cum exte BMW X6 M50d sau BMW Seria 2 M235i) sau BMW M. Sigurele modele care nu pot dispun de o ofertă de accesorii BMW M Performance sunt BMW Seria 5 Gran Turismo, BMW Z4, BMW i3 şi BMW i8.

Şi piaţa din România primeşte cu interes tot mai mare soluţiile de accesorii BMW M Performance. Vânzările sunt pe un trend crescător continuu, susţinut de o mai bună înţelegere a posibilităţilor de tuning, dar şi de o gamă tot mai largă de opţiuni. Anul precedent s-a încheiat cu vânzări totale de 110.000 Euro, în creştere cu 25% faţă de 2014 (88.000 Euro). Primul trimestru al 2016 a însemnat o altă evoluţie pozitivă importantă, cu un plus de 76% faţă de acceaşi perioadă a anului trecut (T1 2015: 29.000 Euro).

Gama de Accesorii Originale BMW M Performance include o ofertă foarte largă de opţiuni, de la elemente de design şi aerodinamică, la evacuare şi kituri de putere, de la kit de suspnesie, la aplicaţie smartphone pentru telemetrie conectată la computerul OBD al maşinii.

Transformări de design şi aerodinamică

Cele mai populare accesorii sunt cele design şi aerodinamică, inclusiv jantele. Multe din componente sunt inspirate din experienţa BMW pe circuite şi dezvoltate împreună cu BMW Motorsport şi BMW M. Se disting noile soluţii care folosesc experienţa companiei de utilizare a fibrei de carbon. Alegerea acestui material asigură rezistenţă şi rigiditate, dar şi o masă deosebit de redusă a componentelor. De exemplu, eleronul BMW M Performance pentru BMW Seria 3 cântăreşte numai 250 grame. Suplimentar, atenţia pentru detalii şi calitate este relevată şi de faptul că aproximativ 80% din componentele din carbon sunt realizate manual.

La interior, alături de linii de personalizare cu piele alcantara şi fibră de carbon, se remarcă volanele, de asemenea acoperite cu piele alcantara. În plus, cel mai sofisticat volan BMW M Performance oferă un display central şi afişaj cu led al turaţiei, pentru o experienţă motorsport completă.

Kitul de putere. Evacuare

În prezent, BMW oferă kit de ceştere a puterii şi cuplului motor pentru mai bine de 40 versiuni de modele. Acestea vin cu modificări susţinute, în funcţie de motorizare putând include modificarea circuitului de evacuare, filtrul de admisie aer, intercooler sau convertizorul de cuplu al cutiei automate.

Cel mai importnat, creşterea de performanţe se concretizează pe întreaga plajă de turaţii, nu numai în vârful de putere. În general, kit-ul de putere BMW M Performance oferă un plus de putere de aproximativ 15 kW –30 kW şi 30-50 Nm, în funcţie de motorizare. Pot aduce îmbunătăţiri a acceleraţiei 0-100 km/h de 0,3-0,5 secunde şi a reprizei 80-120 km/h de până la 1 secundă.

Kitul de putere poate fi susţinut de un sistem de evacuare îmbunătăţit. În funcţie de versiune poate folosi materiale performante, precum titan, şi poate avea valve controlate prin tehnologie bluetooth (pentru o instalare rapidă a sistemului de evacuare) care pot comuta între un răspuns deosebit de sportiv sau unul mai puţin zgomotos, confortabil.

Kitul de suspensie

Kitul de suspensie include, după caz, un set complet de amortizoare şi arcuri sau numai amortizoare. Kitul asigură o reducere a gărzii la sol cu 10 mm faţă de un şasiu M Sport sau 20 mm faţă de un şasiu standard. Acesta se traduce printr-un comportament sportiv îmbunătăţit şi aderenţă mai bună.

Kit de frâne

Vine cu etriere noi, cu 4 pistoane pentru faţă pentru o forţă de frânare semnificativ mai mare. În funcţie de model, kitul include discuri perforate cu striaţii, discuri de frână mai mari.

Diferenţial mecanic autoblocant

Diferenţialul mecanic autoblocant este un element emblematic pentru sportivitatea modelelor BMW. În prezent, modelele BMW pot fi echipate cu un diferenţial autoblocant mecanic numai apelând la oferta de Accesorii Originale BMW M Performance. Această soluţie asigură peformanţe mai bune pe accelerare şi susţine abordarea dinamică a virajelor, pentru un condus sportiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *