Kinodiseea

BMW Junior

Promovarea tinerelor talente are o tradiţie bogată în cadrul BMW Motorsport. În 1977, sub coordonarea lui Jochen Neerpasch, BMW Motorsport a fost primul brand care a iniţiat un astfel de program internaţional. Primii beneficiari au fost Manfred Winkelhock (Germania), Marc Surer (Elveţia), Eddie Cheever (America) şi Bruno Giacomelli (Italia), toţi devenind piloţi de succes cu participări în Formula 1. Ulterior, sub forma Formula BMW, în perioada 1991 – 2013, programul a lansat nume importante în motorsport precum Christian Abt, Timo Glock, Nico Rosenberg sau Sebastian Vettel.

În noua formulă, iniţiată în 2014, programul pune accent pe cursele de GT şi turisme. Se pot înscrie tineri piloţi care au împlinit deja 18 ani pentru a acumula experienţă competiţională sub coordonarea pilotului oficial Dirk Adorf. Aceasta include participări cu BMW M235i în VLN Endurance Championship, pe Nürburgring, dar şi cursuri de fitness, PR, pregătire mentală şi antrenamente pe simulator. Participanţii vor face programe de antrenamente cu BMW M235i şi monopostul BMW FB02 şi, la final de sezon, vor putea participa la un test cu BMW Z4 GT3.

În 2014, finlandezul Jesse Kron a fost cel mai de succes pilot al programului. Ca urmare a performanţelor sale, în acest sezon va participa în Eurpean Le Mans Series cu un BMW Z4 GTE şi în VLN cu un BMW Z4 GT3.

Găsiţi mai jos o prezentare completă a programului BMW Junior sub forma a două fişiere PDF în limba engleză.

  • BMW Motorsport Junior Programme 2015 – Media Information – Text. (PDF, RO , 3,32 MB)
  • BMW Motorsport Junior Programme 2015 – Media Information – Layout. (PDF, RO , 3,23 MB)
Bucuresti, 30.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *