metalshow

BMW i3 partener la inaugurarea primei statii publice de incarcarcare pentru automobile electrice

Prima staţie publică de încărcare pentru automobile electrice din regiuna Moldova fost inaugurată pe 15 Decembrie, la Iasi, la initiativa ROGBC Moldova (Romanian Green Building Council); într-un concept implementat de Centrul de Afaceti Tudor Business Center. Partener oficial al evenimentului a fost dealerul certificat BMW i, APAN Motors Iasi.

Noua staţie de încărcare este amplasată în faţa clădirii de birouri Tudor Center și primul autovehicul alimentat a fost modelul electric BMW i3. BMW APAN Motors susține și este partener în astfel de proiecte pe plan local, pentru a sprijini dezvoltarea unei infrastructuri pentru automobilele electrice în România.

Centrul de Afaceri Tudor Center este una din cele mai moderne clădiri de birouri din Iași. Inaugurată în 2009, are o suprafață construită de 8000 mp. Printre chiriaşi sunt 3 firme puternice din IT& Outsourcing care angajează aproape 1000 de persoane. Inițiativa deschiderii primei stații publice de incărcare mașini electrice din România de Nors-Est se înscrie în seria de valori durabile cu grija față de viitor ale dezvoltatorului acestei clădiri – Claudiu Tăbăcaru, Tent-Co.

Evenimentul de inaugurare a constat in proba de incarcare a automobilului pentru presa locala si regionala, dar si e managerilor companiilor din cladirea Tudor Center.

Începând cu luna noiembrie, România este a 50-a piaţă BMW i la nivel global şi astfel poate primi comenzi oficiale pentru modelul electric BMW i3 şi modelul plug-in hybrid sportiv BMW i8. Demersul marchează startul unui pachet extins de programe şi servicii, BMW 360, care să susţină dezvoltarea pie ței de automobile electrice în România. Reţeaua de dealeri autorizaţi include două centre, în Bucureşti (prin Automobile Bavaria Băneasa) şi Iaşi (prin APAN Motors).

Noul BMW i3 este disponibil cu un preţ de pornire 29900 Euro fără TVA şi fără a lua în calcul prima oferită de stat pentru automobilele electrice, în timp ce BMW i8 este oferit începând de la 111600 Euro. Suplimentar, este disponibil şi un model BMW i3 echipat cu un sistem range extender, bazat pe un motor de 2 cilindri, care poate fi achiziţionat începând de la 34500 Euro fără TVA.

Bucuresti, 17.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *