Kinodiseea

BMW i Ventures investeşte la GenXComm pentru a creşte viteza şi a scădea costurile lansării 5G

Tehnologia de telecomunicaţii a GenXComm îşi propune să revoluţioneze industriile, de la conexiunile mobile la capacităţile de „machine learning”.

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat o investiţie la GenXComm, o companie cu tehnologie de ultimă oră care îmbunătăţeşte performanţele şi capacitatea reţelelor de comunicaţii şi îşi propune să mărească semnificativ viteza de implementare 5G la nivel global.

“GenXComm inaugurează următoarea revoluţie a calculelor şi conectivităţii”, a declarat Marcus Behrendt, partener BMW i Ventures. “Sistemele autonome, precum maşinile autonome, sunt în esenţă centre de date pe roţi şi necesită conexiuni rapide, cu latenţă redusă. Tehnologia GenXComm va creşte rapid viteza de penetrare a 5G, care este critică pentru viitorul automobilelor conectate.”

În mod tradiţional, a fost imposibil pentru dispozitivele electronice să transmită şi să primească date în acelaşi timp, pe aceeaşi frecvenţă, pentru că intensitatea transmisiunii de date acoperă semnalul primit. Prin urmare, dispozitivele electronice nu sunt eficiente – fie trebuie să transmită şi să primească pe frecvenţe diferite (utilizând dublul spectrului necesar), fie transmit şi primesc la momente diferite (utilizând dublul timpului necesar).

BMW Group logo

GenXComm a dezvoltat o nouă tehnologie care va permite operatorilor de telefonie mobilă să lanseze 5G folosind relee şi acces integrat care pot reface propriile transmisii wireless mai eficient. Cum trecerea la 5G înseamnă pentru operatori o creştere de 60% până la 300% a costurilor cu infrastructura, tehnologia GenXComm are potenţialul de a economisi miliarde de dolari pentru furnizorii 5G, reducând costurile de implementare a standardului 5G cu până la 80%.

“Tehnologia noastră îmbunătăţeşte reţelele de performanţă, astfel încât consumatorii vor avea conexiuni mobile supraîncărcare, pe lângă economiile majore de costuri”, a declarat Dr. Sriram Vishwanath, cofondator şi director executiv al GenXComm. “Căutăm să folosim tehnologia pentru a schimba lumea, de le telefoane mobile la capacităţi de învăţare mecanică până la WiFi, şi infinit alte cazuri de utilizare.”

5G a devenit un progres foarte necesar în lumea de astăzi. Capacitatea de a reduce semnificativ costurile şi de a accelera lansarea 5G continuă prin introducerea unei reţele wireless duplex complete, capabilă să maximizeze utilizarea spectrului în toate benzile, va permite viitorul telecomunicaţiilor, inclusiv 5G, 6G şi Wi-Fi 6.

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures este fondul de investiţii hibrid al BMW, recunoscut pentru execuţia rapidă şi furnizarea cu precizie pentru companiile start-up de înaltă performanţă. Compania investeşte bani şi resurse în hardware, software şi dezvoltare durabilă din producţie, transport şi servicii. BMW i Ventures a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Alitheon, Bright Machines, Software Motor Company, Carbon3D, Chargepoint, Claroty, DesktopMetal, Graphcore, JustPark, Mapillary, Moovit, Nauto, Recogni, Tekion, Xometry, Zendrive, Zum şi multe altele. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, dar este interesată mai ales de companiile Series B.

Despre GenXComm

GenXComm Inc. Este o companie de tehnologie din Austin (Texas), cu tehnologie de ultimă oră pentru îmbunătăţirea performanţelor şi a capacităţii reţelelor de comunicaţii. Compania a fost fondată în 2016 pentru a comercializa anii de cercetare şi dezvoltare din University of Texas din Austin în domeniul tehnologie de interferenţă. Tehnologia puternică a GenXComm, care permite comunicaţie full duplex de mare viteză, are capacitatea de a dubla spectrul de frecvenţă disponibil în lume. Urmăreşte compania pe LinkedIn şi Twitter. www.genxcomm.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *