Kinodiseea

BMW i Ventures anunţă o investiţie strategică în Scoop

Bucureşti/New York. BMW i Ventures a anunţat o investiţie strategică în Scoop Technologies, Inc., creatorul aplicaţiei mobile de carpooling “Scoop”. De la lansarea în august 2015, navetiştii Scoop au efectuat peste 40.000 de călătorii, care au totalizat aproape 804.000 de kilometri în contul conducătorilor.

Lansată iniţial în Pleasanton (California), Scoop operează acum navete în San Francisco, Palo Alto, Sunnyvale şi partea de nord din San Jose.

Printre partenerii Scoop se numără angajatori importanţi, centre de birouri şi autorităţi locale, care oferă angajaţilor o soluţie de transport accesibilă şi eficientă. Lista angajatorilor din reţeaua Scoop include unele dintre cele mai mari companii din Bay Area precum Cisco, Microsoft, Salesforce, Workday, Airbnb, Tesla, Sandisk şi multe altele. Partenerii Scoop au peste 200.000 de navetişti în Bay Area.

Aplicaţia Scoop conectează automat colegii şi vecinii care locuiesc în acelaşi cartier şi care călătoresc în aceeaşi zonă de lucru. Navetiştii selectează fiecare călătorie şi aleg cum vor să călătorească, pe motocicletă sau cu automobilul. Algoritmul Scoop introduce aceste alegeri într-o bază de date cu automobilele vecinilor şi ale colegilor pentru a oferi cea mai eficientă navetă.

“Oferta de carpooling a Scoop este un mare ajutor pentru problemele de trafic urban şi parcare din oraşe, dar permite şi angajatorilor să găsească şi să susţină soluţii sustenabile de transport pentru angajaţii lor. Prin această investiţie, BMW Mobility Services şi Scoop ar putea oferi o soluţie practică de carpooling pentru o problemă cu care se confruntă oraşele, începând de aici, din SUA”, a declarat Ulrich Quay, directorul BMW i Ventures.

“Misiunea Scoop este de a reduce impactul pe care traficul îl are asupra vieţilor noastre”, a declarat Rob Sadow, director executiv al Scoop. “Pentru cei mai mulţi angajaţi, condusul spre şi dinspre muncă este cea mai frustrantă perioadă a zilei – este un timp scump, neproductiv şi stresant. Am creat o aplicaţie care permite navetiştilor să se bucure de toate beneficiile aduse de carpooling, fără complicaţii. Această finanţare va permite echipei noastre să ducă Scoop la şi mai mulţi navetişti din zona noastră şi nu numai.”

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.takescoop.com.

Despre BMW i Ventures

Având sediul la New York, BMW i Ventures, un fond de investiţii corporate înfiinţat de BMW Group în 2011, oferă finanţare cu capital propriu afacerilor start-up cu potenţial şi companiilor cu rată mare de creştere ce sunt dedicate modelării viitorului mobilităţii globale. Ca investitor strategic, i Ventures intenţionează să realizeze parteneriate puternice cu start-up-uri tinere cu un mare potenţial de a face mobilitatea urbană şi mai inteligentă, mai eficientă şi mai flexibilă. Proiectele de colaborare intenţionează să creeze valoare sustenabilă pentru afacere de ambele părţi. Companiile din portofoliu beneficiază de experienţa pe termen lung a BMW i Ventures, influenţa puternică şi reţeaua vastă a unui brand celebru. Prin investiţiile sale anterioare în domeniile electromobilităţii, navigaţiei, parcării, car sharing şi intermodalităţii, BMW i Ventures a intrat deja în parteneriate strategice cu furnizori inovatori precum Zirx, Chargepoint, Life360, Moovit, JustPark, Chargemaster şi Zendrive.

Despre Scoop Technologies Inc.

Scoop Technologies Inc. Este o companie de software ce are sediul în San Francisco (California). Scoop aduce tot ce este mai bun în tehnologia mobilă în vieţile navetiştilor şi ale angajatorilor acestora. Scoop ajută navetiştii să economisească timp şi bani, reduce impactul asupra mediului şi creează noi conexiuni sociale printr-un carpooling uşor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *