free download 78 travel guides written by experts

BMW i Ventures anunţă o investiţie strategică în RideCell

New York. BMW i Ventures a anunţat o investiţie strategică în RideCell, principalul furnizor de software pentru servicii de mobilitate (mobility-as-a-service / MaaS), care includ soluţii car-sharing, ride sharing şi servicii de transport intermodale.

RideCell a avut rol de pionier printr-o platformă software de mobilitate revoluţionară care permite furnizorilor de mobilitate în mai multe oraşe, municipalităţilor şi campusurilor să lanseze noi servicii de mobilitate în doar câteva săptămâni şi să le scaleze pentru zeci de milioane de utilizatori, totul cu cheltuieli de exploatare minime. Diferenţiatorul unic al RideCell este “operarea autonomă a flotei”: tehnologia care automatizează operaţiunile complete de management alt foltei, de la aplicaţiile pentru utilizatori individuali, până la operaţiunile de management cotidian al flotei, analiză de cerere şi ofertă, marketing, CRM şi plăţi.

“Convergenţa tendinţelor în soluţiile de transport în oraşe este de mare importanţă pentru BMW. Platforma tehnologică a RideCell furnizează instrumente flexibile şi rapide pentru care acoperă întregul spectru al mobilităţii, inclusiv, dar fără a se limita la car sharing; aceasta îl face un partener ideal pentru BMW”, a declarat Ulrich Quay, directorul BMW i Ventures.

“Suntem foarte încântaţi să avem BMW ca partener strategic pentru a colabora la construirea viitorului mobilităţii”, a declarat Aarjav Trivedi, director executiv al RideCell. “Viziunea noastră este aceea de a realiza instrumente pentru un management mai bun. Platforma noastră este complet autonomă, iar serviciile noastre de car sharing şi on-deman sharing, cu soluţii de trasee multimodale, în zeci de oraşe, furnizează date importante şi ne oferă o perspectivă unică asupra oraşelor respective.”

Despre iVentures

Având sediul la New York, BMW i Ventures, un fond de investiţii corporate înfiinţat de BMW Group în 2011, oferă finanţare cu capital propriu afacerilor start-up cu potenţial şi companiilor cu rată mare de creştere ce sunt dedicate modelării viitorului mobilităţii globale. Ca investitor strategic, i Ventures intenţionează să realizeze parteneriate puternice cu start-up-uri tinere cu un mare potenţial de a face mobilitatea urbană şi mai inteligentă, mai eficientă şi mai flexibilă. Proiectele de colaborare intenţionează să creeze valoare sustenabilă pentru afacere de ambele părţi. Companiile din portofoliu beneficiază de experienţa BMW i Ventures pe termen lung, influenţa puternică şi reţeaua vastă a unui brand celebru. Prin investiţiile sale anterioare în domeniile electromobilităţii, navigaţiei, parcării, car sharing şi intermodalităţii, BMW i Ventures a intrat deja în parteneriate strategice cu furnizori inovatori precum Zirx, Chargepoint, Life360, Moovit, JustPark, Chargemaster şi Zendrive.

Despre RideCell

RideCell este principalul furnizor de software pentru servicii de moblitate (mobility-as-a-service / MaaS), care soluţii car-sharing, ride sharing şi servicii de transport intermodale. Câştigătorul premiului “Global Call for Transit Innovators” ajută clienţii să îşi reimagineze şi să reconfigureze transportul în oraşe, comunităţi şi campusuri de pe mapamond. Platorma sa software de mobilitate automatizează unele dintre cele mai dificile misiuni de operare în derularea sistemelor de transport, ceea ce permite oraşelor, campusurilor şi furnizorilor de mobilitate în mai multe oraşe să lanseze servicii de car sharing în decurs de câteva săptămâni, pe care să le optimizeze şi să le scaleze automat. Printre clienţii săi actuali se numără agenţiile transport în comun precum SouthWest Transit, Santa Clara VTA, companii precum 3M, universităţi precum UC Berkeley, Clemson University, Duke University, spitale precum UCSF şi furnizori de mobilitate precum BMW. RideCell are sediul la San Francisco (California). Principalii investitori sunt BMW i Ventures, Khosla Ventures şi YCombinator. Viziunea RideCell este aceea de a-şi ajuta clienţii “să conducă lumea mai bine”.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.ridecell.com şi urmăriţi @ridecell pe Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *