free download 78 travel guides written by experts

BMW i Ventures anunţă o investiţie la Software Motor Company

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat o investiţie la Software Motor Company (SMC), companie cu sediul în Silicon Valley ce dezvoltă cele mai fiabile, eficiente şi inteligente sisteme de motoare din lume. Noua finanţare va permite SMC să extindă afacerea suplimentar şi să accelereze dezvoltarea produselor.

“Motoarele electrice sunt o piaţă uriaşă, de 100 de miliarde de dolari, şi pun în mişcare lumea modernă, în timp ce consumă peste 45% din energia electrică a lumii. Aşadar, investiţia într-o companie care poate furniza economii uriaşe cu costurile electrice, în timp ce vinde sisteme de motoare cu costuri mai mici, mai fiabile şi fabricate din materiale sustenabile este ceva firesc”, a declarat Greg Smithies, partener în cadrul BMW i Ventures.

Până acum SMC s-a concentrat în principal pe transformarea industriei HVAC (încălzire, ventilare şi aer condiţionat), din moment ce operarea clădirilor este responsabilă pentru 40% din emisiile CO2 globale.

Această ultimă rundă de finanţare va permite SMC să îşi extindă linia de produse pentru a sprijini o gamă completă de motoare HVAC retrofit şi să aducă pe piaţă platforma sa completă Building Operating System (BOS / sistem de operare a clădirilor) pentru optimizarea energiei şi a întreţinerii prin automatizare inteligentă.

BMW Group logo

De asemenea, SMC are capacitatea de a reduce consumul de energie al procesului de fabricaţie a automobilelor prin înlocuirea sistemelor HVAC cu unele mai eficiente. Nu este ceva neobişnuit ca facilităţile de producţie mari să consume zeci de megawatt de energie electrică, iar o parte importantă din aceasta este consumată de sistemele HVAC.

“Montarea HVAC a fost primul pas pentru a impulsiona adoptarea tehnologiei noastre. Companiile şi autorităţile caută noi soluţii pentru eficienţa energetică pentru a rezolva problema crizei climatice şi propriile obiective de mediu, precum şi pentru a cheltui mai puţin pe energie. Dincolo de aceasta, aplicaţiile pentru sistemele noastre de motoare definite de software sunt universale şi preconizăm adoptarea în automobile ca viitoare piaţă clară pentru SMC”, a declarat Ryan Morris, preşedinte executiv SMC.

Automobilele electrice vor necesita costuri mai mici şi autonomii mai mari pentru ca piaţa să se extindă. Tehnologia SMC permite motoare cu costuri mai mici şi reduce costul bateriei pentru o autonomie comparabilă, datorită eficienţei mai mari pe o gamă largă de operare.

“Arhitectura unică a SMC are potenţialul de a îmbunătăţi eficienţa, costul şi siguranţa dezvoltării trenurilor de rulare electrice, reducând totodată dependenţa de minerale nesustenabile din pământuri rare. Aceasta este o oportunitate uriaşă pentru toţi producătorii de automobile”, a spus Smithies.

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale şi cloud auto, al mobilităţii electrice, inteligenţei artificiale şi datelor, al industriei 4.0, mobilităţii comune şi la cerere, al vieţii digitale a clienţilor şi al serviciilor energetice.

Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Bright Machines, Carbon3D, Chargepoint, Claroty, DesktopMetal, fair, Graphcore, Moovit, Tekion, Trifacta, Xometry, Yellowbrick şi Zum. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie până la companii în creştere. Pentru mai multe informaţii, accesaţi: www.bmwiventures.com.

Despre Software Motor Company

Software Motor Company (SMC) a dezvoltat cel mai eficient sistem de motor electric din lume, bazat pe o tehnologie revoluţionară şi gestionat prin software cloud avansat. Viziunea SMC este de a elimina 25% din consumul global de energie electrică care este irosit de motoarele electrice vechi, accelerând astfel tranziţia lumii de la combustibili fosili şi lăsându-i în pământ unde le este locul. SMC are sediul la Sunnyvale (California) şi birouri la San Francisco, Arlington (Washington) şi Kennesaw (Georgia).

SMC este partener cu zeci de clienţi-pilot şi le reduce cu peste jumătate consumul de energie electrică al motoarelor. De asemenea, SMC are un parteneriat cu VES, companie de tehnologie agricolă, pentru a revoluţiona eficienţa, impactul asupra mediului şi sănătatea agriculturii animale. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.softwaremotor.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *