creative night talks
Shadow

BMW i Ventures anunţă o investiţie la Kodiak Robotics

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat astăzi o investiţie în Kodiak Robotics, Inc., un dezvoltator de frunte al tehnologiei de transport pe distanţe lungi cu camioane autonome. Fondurile din investiţia BMW i Ventures ajută Kodiak să-şi extindă echipa şi flota, precum şi să dezvolte în continuare tehnologia sa de condus autonom lideră în industrie, construită special pentru camioane de distanţe lungi.

Kodiak este condusă de o echipă de veterani în condusul autonom, care provin din echipa originală Google de dezvoltare a sistemelor de condus autonom, Uber, Lyft şi multe altele. Compania livrează zilnic mărfuri în Texas, precum şi teste în California. Kodiak Driver încorporează numeroase inovaţii specifice camioanelor autonome, inclusiv tehnologia sa inovatoare de cartografiere uşoară. Aceste hărţi permit Kodiak să actualizeze dinamic schimbările pe traseu, cum ar fi drumurile în lucru, fără a fi nevoie să oprească livrările de mărfuri.

“Kodiak Driver este una dintre cele mai avansate pachete tehnologice din domeniul camioanelor autonome şi a făcut paşi uriaşi spre implementarea fără conducător auto”, a declarat Kasper Sage, partener BMW i Ventures. “Observatorii din industrie consideră că aceste camioane autonome vor fi una dintre primele aplicaţii viabile din punct de vedere comercial ale tehnologiei autonome şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Kodiak în următorii ani pentru a pune camioanele autonome pe şosele.”

BMW i Ventures Announces an Investment in Kodiak Robotics

Kodiak, care a sărbătorit recent cea de-a treia aniversare, construieşte şi operează camioane autonome concepute pentru a funcţiona pe rute cu autostrăzi, făcând industria mărfurilor mai sigură şi mai eficientă. Kodiak livrează zilnic mărfuri clienţilor săi între Dallas-Fort Worth şi Houston, operând autonom pe porţiunea de autostradă a traseului. În ianuarie, Kodiak a devenit prima companie din industria camioanelor autonome care a anunţat livrări către clienţi fără decuplare.

“Suntem încântaţi să colaborăm cu BMW i Ventures pentru a accelera comercializarea tehnologiei de transport autonom a Kodiak”, a declarat Don Burnette, directorul executiv Kodiak. “BMW i Ventures este unul dintre principalii investitori în tehnologia auto şi va fi un partener strategic perfect pentru Kodiak.”

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures este fondul de investiţii al BMW, care investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniile transportului, producţiei, lanţului de aprovizionare şi dezvoltării durabile. Fondul a făcut numeroase investiţii de succes de-a lungul anilor în companii precum Bright Machines, Blackmore, Chargepoint, Graphcore, Urgent.ly, Proterra, PureCycle, Solid Power, Tekion, Turntide, Xometry şi multe altele. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază până la companii în creştere, cu accent pe Series A/B. Pentru mai multe informaţii vizitaţi bmwiventures.com.

Despre Kodiak Robotics, Inc.

Kodiak Robotics, Inc. a fost fondată în 2018 pentru a dezvolta tehnologii autonome care transportă mărfurile – astfel încât oamenii, partenerii şi planeta să prospere. Kodiak construieşte şi operează camioane cu condus autonom, concepute pentru a funcţiona pe trasee cu autostrăzi, făcând industria transporturilor de mărfuri mai sigură şi mai eficientă. Kodiak a dezvoltat cea mai avansată stivă tehnologică din industrie, construită special pentru camioane de distanţă lungă. Kodiak livrează zilnic mărfuri clienţilor săi între Dallas-Fort Worth şi Houston, operând autonom pe porţiunea de autostradă a traseului. În ianuarie 2021, Kodiak a devenit prima companie din industria autocamioanelor autonome care a anunţat livrări fără decuplare către clienţi şi a lansat imagini a peste 1.600 de kilometri de condus fără decuplare. Aflaţi mai multe despre Kodiak pe web la kodiak.ai şi pe Medium, LinkedIn şi Twitter. Kitul de presă al companiei îl puteţi accesa AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *