free download 78 travel guides written by experts

BMW i Ventures anunţă o investiţie la Alitheon

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat o investiţie la Alitheon, o companie deep-tech şi creator de software optic AI, care dezvoltă software care îşi propune să automatizeze procesul de dezvoltare a produsului.

Alitheon va utiliza noua finanţare pentru extinderea tehnologiei sale FeaturePrint™ în industria apărării, cea aerospaţială, a serviciilor de aviaţie, auto, a semiconductorilor, a bunurilor de lux, a producţiei aditive, farmaceutică şi domenii guvernamentale.

Tehnologia FeaturePrint a Alitheon transformă modul în care obiectele, componentele şi produsele finale sunt autentificate, urmărite şi monitorizate prin lanţurile de aprovizionare şi sistemele de distribuţie din lumea întreagă.

Odată înregistrat de sistemul de inteligenţă artificială optică al Alitheon, orice element individual poate fi identificat ulterior oriunde există pentru a verifica autenticitatea, a determina locul şi ora de origine, a detecta semnele de falsificare, a măsura uzura şi a identifica produsele de pe piaţa gri şi contrafăcute, inclusiv produse utilizate neautorizat peste ciclul de viaţă şi anterior respinse.

BMW Group logo

“Capacitatea Alitheon de a identifica un element folosind doar obiectul în sine – independent de marcaje, etichete şi alte modificări – este inovatoare”, a declarat Marcus Behrendt, partener BMW i Ventures. “Tehnologia FeaturePrint are potenţialul de a aduce un nou nivel de încredere în lanţurile de aprovizionare care în prezent nu există.”

Alitheon a emis 34 de patente, multe altele sunt în aşteptare, iar fondatorii ei au trei decenii de experienţă în dezvoltarea sistemelor AI şi de expert pentru identificarea ameninţării, falsificării şi securităţii produsului. Fondatorii Alitheon au ajutat la crearea primelor sisteme de detectare a explozibililor bazate pe senzori optici şi au dezvoltat şi sisteme de detectare a fraudei, software de analiză a imaginilor din satelit şi alte sisteme automatizate critice pentru misiune pentru guverne, corporaţii şi organizaţii non-profit din lumea întreagă.

“O înregistrare sau autentificare FeaturePrint poate fi realizată în milisecunde la viteze de producţie industrială, fără implicarea umană, prin folosirea de hardware gata de utilizare integrat în orice pas a producţiei şi distribuţiei”, a declarat Scot E. Land, director executiv şi cofondator Alitheon. “Misiunea noastră este simplă: să creăm încredere de durată în rândul producătorilor, al furnizorilor, al distribuitorilor şi al clienţilor.”

Despre BMW i Ventures:
BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale şi cloud auto, al mobilităţii electrice, inteligenţei artificiale şi datelor, al industriei 4.0, mobilităţii comune şi la cerere, al vieţii digitale a clienţilor şi al serviciilor energetice. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Bright Machines, Carbon3D, Chargepoint, Claroty, DesktopMetal, fair, Graphcore, Moovit, Tekion, Trifacta, Xometry, Yellowbrick şi Zum. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie până la companii în creştere. Pentru mai multe informaţii, accesaţi: www.bmwiventures.com.

Despre Alitheon:
Alitheon este o companie cu sediul în Bellevue (statul Washington), lider în viziunea avansată a maşinilor şi inteligenţă artificială şi creator al FeaturePrint™, un sistem patentat care conectează universul fizic şi cel digital prin intermediul unei legături sigure şi permanente. Pentru mai multe informaţii, contactaţi Alitheon la contact@alitheon.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *