free download 78 travel guides written by experts

BMW i Ventures anunţă o investiţie în AutoFi

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat o investiţie în AutoFi, o companie de tehnologie care transformă modul în care automobilele sunt cumpărate şi vândute.

Având sediul la San Francisco (California), AutoFi este o platformă retail care permite cumpărătorilor de automobile să achiziţioneze şi să finanţeze o maşină printr-o varietate de instituţii financiare în cadrul sau în afara dealerului.

Datorită integrărilor complexe ale AutoFi cu instituţiile financiare, clienţii pot depune cereri de creditare simple la o serie de creditori-cheie, inclusiv Chase şi Santander, şi pot lua decizii instantanee, asigurând astfel şi o rată mai bună de penetrare pentru serviciile de finanţare şi asigurări.

“Echipa AutoFi a construit o soluţie de ultimă oră care oferă transparenţă prin conectarea principalelor părţi interesate din industria de finanţare auto: instituţii financiare, dealeri şi consumatori”, a declarat Baris Guzel de la BMW i Ventures. “Suntem convinşi că AutoFi are potenţialul de a fi plata standard a industriei pentru toate tranzacţiile cu automobile şi suntem încântaţi că ne-am alăturat proiectului.”

BMW Group logo

“Suntem încântaţi să fim parteneri cu BMW i Ventures pentru finanţarea Serie B. S-au poziţionat ca un investitor care înţelege profund ecosistemul auto. Împărtăşim convingerea că tot contextul pozitiv al industriei în ceea ce priveşte digitizarea şi transparenţa creează experienţe uimitoare pentru consumatori, precum şi afaceri profitabile pentru constructori şi dealeri.
Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu aceştia pentru a ajuta la susţinerea şi creşterea reţelei noastre extinse de dealeri, creditori şi producători de echipamente originale”, a declarat Kevin Singerman, director executiv şi cofondator al AutoFi.

AutoFi va utiliza investiţia pentru a-şi extinde vânzările şi asistenţa pentru clienţi şi va continua ritmul rapid de inovare a produsului.

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale şi cloud auto, al mobilităţii electrice, inteligenţei artificiale şi datelor, al industriei 4.0, mobilităţii comune şi la cerere, al vieţii digitale a clienţilor şi al serviciilor energetice.

Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Carbon3D, Chargepoint, Claroty, DesktopMetal, Graphcore, JustPark, Life360, Mapillary, Nauto, Scoop, Stratim, Tekion, Xometry şi Zum. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie până la companii în creştere. Pentru mai multe informaţii, accesaţi: www.bmwiventures.com.

Despre AutoFi

AutoFi este o companie de tehnologie financiară care transformă modul în care automobilele sunt vândute şi cumpărate. Platforma AutoFi permite dealerilor auto să vândă automobilele complet online prin conectarea cumpărătorilor şi a creditorilor într-un proces rapid, simplu şi transparent.

Echipa AutoFi include lideri de industrie din domeniile software-ului pentru companii, finanţelor, auto şi de consum care anterior au lucrat la companii precum LendingClub, PayPal şi SunGard. Investitorii în AutoFi includ Ford Motor Credit Company, Crosslink Capital, Santander InnoVentures şi Lerer Hippeau Ventures. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.autofi.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *