free download 78 travel guides written by experts

BMW i Ventures anunţă investiţia la CelLink

Bucureşti/Mountain View. BMW i Ventures a anunţat o investiţie la CelLink, cu sediul în San Carlos (California), o companie care produce tehnologie de circuite flexibile de înaltă conductanţă, accesibile, de suprafaţă mare şi de masă redusă prin combinaţia proprietară de procese de fabricaţie, design şi materiale. Noua finanţare îşi propune să accelereze producţia de circuite flexibile de suprafaţă mare pentru transmisia de date şi curent şi poate să ofere o alternativă la cablajele convenţionale din automobil.

“Considerăm că tehnologia CelLink va transforma cablajele de la o tehnologie simplă, «old school», într-o tehnologie de circuite flexibile mai avansată, integrată şi polivalentă, cu funcţionalitate şi costuri mai mici. În cele din urmă, cablajele auto devin high tech”, a declarat Marcus Behrendt, partener în cadrul BMW i Ventures.

Noua finanţare va sprijini operaţiunile CelLink la extinderea contractelor de producţie existente şi dezvoltarea mai multor proiecte în producţie la scară largă. CelLink va continua să accelereze producţia în primul său centru până în 2019, iar compania intenţionează să deschidă o nouă facilitate de producţie în intervalul 2020-2021 pentru a răspunde cererii creştere.

“CelLink a fost fondată acum opt ani pe premisa furnizării de soluţii interconectate pentru industria solară. Suntem încântaţi că inovaţiile principale pe care le-am dezvoltat au evoluat într-un nou tip de circuit flexibil care abordează provocările tot mai mari ale cablajului auto şi ale cablajului uşor al bateriei, dar şi aplicaţiile de iluminat eficiente energetic”, a comentat directorul executiv şi cofondatorul Kevin Coakley. “Aceste industrii sunt uriaşe şi necesită progrese tehnologice semnificative pentru ca lumea să obţină o stare de producţie şi consum de energie durabilă”, a adăugat Coakley.

BMW Group logo

Pe termen lung, CelLink se aşteaptă că tehnologia sa se va extinde cu multe peste pieţele iniţiale. Compania a primit semnale pentru adaptarea tehnologiei sale pentru utilizare în vehiculele aerospaţiale şi comerciale.

Despre BMW i Ventures
BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale şi cloud auto, al mobilităţii electrice, inteligenţei artificiale şi datelor, al industriei 4.0, mobilităţii comune şi la cerere, al vieţii digitale a clienţilor şi al serviciile energetice. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Xometry, Yellowbrick, Zum, Urgent.ly, Lime şi Bright Machines. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie până la companii în creştere.

Despre CelLink
CelLink, fondată în 2012 de Kevin Coakley (director executiv) şi Malcolm Brown (vicepreşedinte tehnic), cărora li s-a alăturat Bruce Graham (preşedinte) în 2015, produce cele mai mari şi mai conductive electric şi termic circuite flexibile din lume. Produsele companiei sunt ideale pentru aplicaţiile de putere şi transmisie a semnalului, inclusiv cablaje auto, pachete de baterii, iluminare cu LED, fotovoltaice şi alte dispozitive. Iniţial, CelLink a fost finanţată printr-un grant din 2014 aş Departamentului de Energie Solară al SUA, iar de atunci a primit finanţări totale de 35 de milioane de dolari, inclusiv o investiţie iniţială în 2015 din partea SK Telecom, Band of Angels şi Robert Bosch Venture Capital, dar şi o finanţare “Series A” condusă de 3M Ventures. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.cellinkcircuits.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *