free download 78 travel guides written by experts

BMW i Ventures a facut o investitie strategica in ZIRX

BMW Group a anunţat o investiţie strategică în ZIRX prin fondul de investiţii al companiei, BMW i Ventures. ZIRX, o companie inovatoare de servicii auto şi parcare on-demand, intenţionează să ofere soluţii pentru parcarea în principalele zone urbane din Statele Unite, precum New York, Los Angeles, San Diego, San Francisco, Seattle şi Washington D.C. Prin această investiţie portofoliul BMW i Ventures creşte la 13 companii start-up în domeniul serviciilor de mobilitate. Actualul portofoliu include companii precum Chargepoint, Life360, Moovit, JustPark, Chargemaster şi Zendrive.

"BMW i Ventures oferă finanţare cu capitaluri proprii furnizorilor de servicii pe care îi identifică drept având potenţial de a face mobilitatea urbană mai inteligentă, mai eficientă şi mai flexibilă,” a declarat Ulrich Quay, director executiv BMW i Ventures. "Cu combinaţia de servicii şi tehnologii care uşurează misiunea conducătorilor auto de a parca şi de a avea grijă de automobilele lor, ZIRX are potenţialul de a fi o componentă centrală a serviciilor on-demand."

"Suntem încântaţi că BMW i Ventures a făcut o investiţie strategică în ZIRX şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm pentru a contribui la livrarea viziunii noastre de a face serviciile auto şi de parcare mai uşoare şi mai convenabile ca niciodată", a declarat Sean Behr, cofondator şi CEO al ZIRX. "Oferta noastră unică de servicii şi parcare on-demand se dezvoltă în fiecare piaţă pe care suntem prezenţi, iar de-a lungul următoarelor săptămâni şi luni vom aduce noi produse şi servicii care vor continua să schimbe piaţa parcărilor pe mapamond, una estimată la 41 de miliarde de dolari."

Despre BMW i Ventures

BMW i Ventures este un fond de investiţii fondat de BMW Group. BMW i Ventures investeşte în soluţii de ultimă oră care se concentrează pe nevoile de mobilitate ale populaţiei urbane. Proiectul susţine companii start-up cu potenţial ridicat şi companii cu rată mare de creştere ce sunt dedicate în a forma viitorul mobilităţii globale. Ca parte a portofoliului BMW i Ventures, partenerii beneficiază de experienţa companiei pe termen lung, accesul şi reţeaua vastă a unui brand consacrat. BMW i Ventures este un investitor strategic, care realizează parteneriate puternice prin proiecte de colaborare ce conduc spre o valoare sustenabilă a afacerii.

În ultima perioadă BMW i Ventures a investit în alte companii care oferă soluţii moderne de moblitate, precum ParkNow, Zendrive sau Moovit care oferă servicii precum identificarea locurilor de parcare în oraşe, analiza şi monitorizarea stilului de condus pentru şoferii de companie sau informaţii complete şi în timp real despre reţeaua de transport în comun.

Despre ZIRX

ZIRX este o companie de servicii şi soluţii de parcare. Prin aplicaţia mobilă ZIRX, clienţii îşi pot anunţa cu uşurinţă locaţia şi, în câteva minute, un agent ZIRX le va parca automobilul într-un garaj sigur. Pe timpul parcării, clienţii pot opta cu uşurinţă pentru realimentarea automobilului, spălarea acestuia şi multe altele – prin intermediul aplicaţiei ZIRX. Când este pregătit să plece, automobilul poate fi livrat la o locaţie cerută, totul prin apăsarea unui buton. Compania îşi desfăşoară activitatea în New York, San Francisco, Los Angeles, Seattle şi Washington, D.C.

Având sediul central la San Francisco, ZIRX a fost fondată în 2014 de un grup de veterani ai internetului, care au clădit afaceri în domeniul e-commerce şi al publicităţii. Compania este finanţată de Bessemer Venture Partners, Norwest Venture Partners şi Trinity Ventures.

San Francisco / Bucuresti, 07.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *