Baby Boom Show Virtual

BMW Group sustine si dezvolta noi metode de colaborare cu startup-urile in tehnologie

din intreaga lume

Nou fondată, BMW Startup Garage este un „business accelerator” care îşi propune să aducă BMW Group în contact direct cu potențialul antreprenoriatului în tehnologie. Prin intermediul BMW Startup Garage, BMW Group îşi extinde implicarea în mediul foarte creativ al startup-ilor din domeniul tehnologiei. Colaborarea dintre o companie globală cu o cultură cu mare tradiție, cu resurse şi forţă organizaţională şi mediul antreprenorial definit de cultura inovaţiei continue s-a dovedit deja a fi o reţetă câştigătoare. BMW Startup Garage se alătură companiei de venture capital BMW i Ventures în demersul prin care BMW Group care urmăreşte schimburile cu tinerii întreprinzători în domeniul tehnologiei.

Mai mult, BMW Group şi-a unit forţele cu Centrul pentru Inovaţii şi Creare de Afaceri – UnternehmerTUM – de la Universitatea Tehnică din München cu obiectivul de la pune bazele "TechFounders" pentru aceste startup-uri de technologie. Programul de business accelerator oferă acces pentru BMW Group la noi tehnologii, produse şi servicii inovatoare încă din faza de dezvoltare, cu posibilitatea de a colabora cu echipele respectivelor startup-uri.

O echipă condusă de directorii de inovaţie Gregor Gimmy şi Matthias Meyer a venit la conducerea BMW Startup Garage. Gimmy explică motivele: "Era timpul să ne întrebăm cum poate compania noastră să atingă acest potenţial într-o manieră eficientă".

Dintotdeauna, BMW Group a căutat în mod activ tehnologii noi şi revoluţionare, dar până acum era dificil pentru startup-uri să-şi prezinte ideile în faţa companiei – procesele şi procedurile interne ale unei companii mari pot îndepărta tinerii anterprenori. Acum, prin procesele sale simplificate şi eficiente, BMW Startup Garage permite colaborări rapide şi flexibile. În această manieră, mai multe afaceri aflate la început de drum pot fi identificate şi integrate mai rapid. Orice companie startup interesată poate aplica online la BMW Startup Garage. Ulterior, selecţia este realizată direct prin intermediul BMW Startup Garage în strânsă consultare cu divizia de inovație a BMW Group şi cu departamentele relevante din BMW Group.

Ulterior, companiile ce au fost selectate vor fi supuse unui program special ce va dura mai multe luni. În centrul acestui program este dezvoltarea unui prototip funcţional cu o aplicare relevantă pentru BMW Group. Startup-urile vor primi asistenţă pentru construirea propriei reţele în cadrul BMW Group şi în elaborarea unui plan de afaceri. În tot acest timp, compania selectată primeşte sprijin, consultanţă şi mentoring, beneficiind de experienţa puternică BMW Group, ajutând la o dezvoltare şi evoluţie rapidă.

În principiu, orice startup, aflat oriunde pe mapamond, se poate înscrie. Iar conceptul nu este restricţionat doar la companii din domeniul auto, ci se extinde şi la cei care oferă tehnologii ce pot fi transferate către soluţii din lumea auto. Solicitanţii trebuie să îndeplinească şi o serie de cerinţe: "Căutăm companii bune, nu doar buni inovatori", a explicat Matthias Meyer. "Oricine care vrea să aplice trebuie să vină nu doar cu o idee măreaţă, ci şi cu o echipă foarte bună. La urma urmei, doar o echipă de calibru poate face ca ideile să funcţioneze cu succes."

München / Bucuresti, 09.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *